Διεθνή βραβεία σχεδίασης από την Kumho

Τα τελευταια χρονια, τα ελαστικα της Kumho εχουν κατακτησει κορυφαια βραβεια iF, Red Dot, IDEA και Good Design – που τα καταξιωνουν παγκοσμιως στο χωρο της σχεδιασης. Προσφατα , η τροπαιοθηκη της εταιρειας εμπλουτιστηκε με δυο ακομα iF Awards. Τα προϊοντα που διακριθηκαν ηταν το ελαστικο υψηλων επιδοσεων ECSTA PS71, και το φουτουριστικο, πρωτοτυπο ελαστικο της εταιριας, γνωστο με την ονομασια ‘Smasher’. Κριτηρια γι’ αυτη την ολοκληρωμενη διαδικασια επιλογης ηταν: η καινοτομια, η περιβαλλοντικη συμβατοτητα, η ποιοτητα, η λειτουργικοτητα, η ανεση και ασφαλως η σχεδιαση.


Kumho ECSTA PS71



Το ασυμμετρης χαραξης PS71 που προστεθηκε στη βρετανικη γκαμα ελαστικων υψηλων επιδοσεων της Kumho, ηταν ενα απο τα πρωτα σημαντικα προϊοντα που δημιουργηθηκαν στο νεο R&D Κεντρο της Kumho στο Yongin κοντα στη Σεουλ, Νοτια Κορεα. Σταδιακα το ECSTA PS71 θα αντικαταστησει το διαχρονικα δημοφιλες ECSTA KU39. Το PS71 εχει σχεδιαστει για εξαιρετικη σταθεροτητα στις υψηλες ταχυτητες και ισχυρες επιδοσεις στη βροχη. Ξεκινωντας απο τριαντα διαστασεις, η χαραξη διατιθεται τελικα σε 37 διαστασεις με δεικτη ταχυτητας Y, σε διαμετρους 17 – 20 ιντσων – καταλληλες για τα δημοφιλεστερα αποκλειστικα sedan και σπορ μοντελα της αγορας. Εντεκα διαστασεις run-flat προστεθηκαν απο τα τελη 2017.

Το ‘Smasher’

Το ‘Smasher’ εξελιχθηκε σε συνεργασια με την SsangYong Motor Company και προσελκυσε την προσοχη οταν αποκαλυφθηκε στο Tivoli στο IAA Motor Show. Το ελαστικο ειναι βελτιστοποιημενο για οδηγηση σε ακραιες συνθηκες και διαθετει καινοτομιες οπως επιφανειες που δρουν ως βεντουζες και πριονωτα τακουνια. Οι ‘βεντουζες’ επιτρεπουν στο οχημα να ανεβαινει αποτομες πλαγιες δημιουργωντας υποπιεση μεταξυ ελαστικου και εδαφους, ενω τα ‘πριονια’ εξασφαλιζουν ασφαλη οδηγηση ακομα και στα πιο κακοτραχαλα εδαφη, συνθλιβοντας ανωμαλιες που θα μπορουσαν να καταστρεψουν ενα ελαστικο. Οπως ηταν αναμενομενο το εντυπωσιακο πρωτοτυπο προϊον προκαλεσε διεθνες ενδιαφερον και απεσπασε ενα Βραβειο IDEA.

Σχολιαζοντας τις διακρισεις της εταιριας, ο Chung Taek-gyun, επικεφαλης του τμηματος R&D δηλωσε: «Θα εξακολουθησουμε να εστιαζουμε τις ερευνητικες μας προσπαθειες στη δημιουργια σχεδιων που κανουν τα προϊοντα μας να ξεχωριζουν απο αυτα των ανταγωνιστων μας».

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!