Συνεργασία Kia Hellas και Wallbox για την εγκατάσταση οικιακών φορτιστών

 


  Η Kia Hellas και η Armet Mobility – ο αποκλειστικος αντιπροσωπος των φορτιστων Wallbox στην Ελλαδα –  θα συνεργαστουν για την παροχη ολοκληρωμενων λυσεων φορτισης των EV & PHEV αυτοκινητων της Kia, για τους πελατες και τους επισημους εμπορους της.

 

  Η εταιρεια Wallbox, ειναι μια εταιρεια διαχειρισης ενεργειας που κατασκευαζει εξυπνες λυσεις φορτισης ηλεκτρικων οχηματων για να βελτιωσει τον τροπο διαχειρισης, χρησης και αποθηκευσης ενεργειας. Δημιουργει εξυπνα συστηματα φορτισης που συνδυαζουν τεχνολογια αιχμης με εξαιρετικο σχεδιασμο, δημιουργωντας ενα εξυπνο οικοσυστημα μεταξυ αυτοκινητου, φορτιστη, σπιτιου και τηλεφωνου. Αποστολη της ειναι να απομακρυνει τα εμποδια στην υιοθετηση των ηλεκτρικων οχηματων σημερα και να ξεκλειδωσει τις δυνατοτητες μιας πιο βιωσιμης χρησης ενεργειας αυριο μεσω εξυπνοτερων, απλουστερων λυσεων φορτισης και διαχειρισης ενεργειας για ολους.

 

  Η Wallbox εχει εγκαταστησει πανω απο 40.000 μοναδες φορτισης σε 30 ευρωπαϊκες αγορες αλλα και στον υπολοιπο κοσμο. Προσφερει ευελικτες και απλες εφαρμογης λυσεις φορτισης με δυνατοτητες υψηλης τεχνολογιας, οπως αναγνωριση προσωπου, οθονες αφης και ασφαλη ελεγχο προσβασης.  Επιπλεον μεσο της πλατφορμας myWallbox, δινεται δωρεαν η δυνατοτητα στον πελατη για την απομακρυσμενη διαχειριση του σταθμου φορτισης ετσι ωστε να κανει τη φορτιση ενος αυτοκινητου τοσο ευκολη οσο η φορτιση ενος smartphone.

 

  Στοχος ειναι οι σταθμοι φορτισης  να εχουν τοποθετηθει εντος του 2020 στην πλειονοτητα του δικτυου για την καλυτερη δυνατη εξυπηρετηση των πελατων.

 

  Η Kia διαθετει 2 αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα στην Ελληνικη αγορα: το e-Niro, το πρωτο ηλεκτρικο crossover και το e-Soul.

 

  Tο e-Niro θα διατιθεται σε 2 εκδοσεις: α) τη βασικη εκδοση των 39,2 kWh  η οποια θα εφοδιαζεται με εναν  ηλεκτροκινητηρα με ισχυ 100 kW (136 ps), ροπη 395 Nm, επιταχυνση 0-100 χλμ./ωρα σε 9,8 δευτερολεπτα  και συνδυασμενη αυτονομια 289 χλμ( 405 χλμ εντος πολης) και β) την εκδοση με τη μεγαλυτερη μπαταρια 64 kWh  η οποια συνδυαζεται με ηλεκτροκινητηρα ισχυος 150 kW (204 ps) και 395 Nm ροπης με την διαδικασια των 0-100 χλμ./ωρα να επιτυγχανεται σε μολις 7,8 δευτερολεπτα και συνδυασμενη αυτονομια 455 χλμ  (615 χλμ εντος πολης) .

 

  Το e-Soul αντιστοιχα θα διατιθεται σε δυο εκδοσεις μπαταριων 39,2 kWh και 64 kWh. Η βασικη εκδοση των 39,2 kWh θα συνδυαζεται με ηλεκτροκινητηρα με ισχυ 136 ps, ροπη 365 Nm και συνδυασμενη αυτονομια  276 χλμ ( 407 χλμ εντος πολης) . 

 

  Η μεγαλυτερη εκδοση των 64 kWh  θα συνδυαζεται με ηλεκτρικο κινητηρα με ισχυ 204 ps, ροπη 395 Nm, επιταχυνση 0-100 σε  7,6  και συνδυασμενη αυτονομια 448 χλμ (639 χλμ εντος πολης).

 

  Τα παραπανω μοντελα θα εξοπλιζονται με ολα τα προηγμενα συστηματα ασφαλειας, ανεσης και υποβοηθησης οδηγου και συνοδηγου και συνοδευονται απο τη μοναδικη 7ετη εγγυηση η 150.000χλμ της Kia.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!