Το SKODA ENYAQ iV εξηλεκτρίζει το Tour de France

 

Μετα την παγκοσμια πρεμιερα του στην Πραγα, το νεο SKODA ENYAQ iV τραβαει και παλι πανω του τα φωτα της δημοσιοτητας, συμμετεχοντας στο Tour de France, τον πιο φημισμενο ισως ποδηλατικο γυρο του κοσμου. Το πρωτο οχημα της SKODA που βασιζεται στην ΜΕΒ, την αρθρωτη πλατφορμα για την ηλεκτροκινηση του Volkswagen Group, εχει πολυ σημαντικο ρολο στον εφετινο Γυρο της Γαλλιας. Το ENYAQ iV αποτελει το «κινητο κεντρο ελεγχου» (η «κοκκινο αυτοκινητο», στην ποδηλατικη διαλεκτο) για τον Christian Prudhomme, τον αλυταρχη του Tour de France,  στη διαδρομη 183 χιλιομετρων απο το Gap στο Privas. Τις επομενες εβδομαδες, η νεα, ηλεκτρικη ναυαρχιδα της SKODA θα συνοδευσει τους ποδηλατες σε δυο ακομη εταπ, τις χρονομετρημενες ειδικες διαδρομες του αγωνα, εξοπλισμενη με ενα ευρυ φασμα εξειδικευμενης τεχνολογιας για να εξασφαλισει τον ομαλο συντονισμο του αγωνα.

 


 

Το κοκκινο βαμμενο ENYAQ iV διαθετει ενα τροποποιημενο πλαισιο για τη χρηση του στο Tour de France, καθιστωντας το ιδανικα εξοπλισμενο για να καλυψει ολες τις απαιτησεις του αγωνα. Ενδεικτικα, διαθετει πανοραμικη γυαλινη οροφη, εξι κεραιες, ειδικες σειρηνες, ψυγειο και ενα τελευταιας τεχνολογιας κεντρο επικοινωνιας και εντολων στο πισω μερος. Αυτος ο εξοπλισμος επιτρεπει τη μεταδοση πληροφοριων απο και προς το οχημα και ο αλυταρχης του αγωνα ειναι σε θεση απο εδω να δωσει οδηγιες και να οργανωσει την – συχνα πολυ πυκνη – κυκλοφορια των ποδηλατων. Θα διατηρησει επισης την επαφη με τους αγωνοδικες και αλλα οχηματα του Tour de France και θα ανταλλαξει πληροφοριες μαζι τους σχετικα με την κατασταση του αγωνα. Επιπλεον, το αμαξωμα του οχηματος φιλοξενει τα logos των διαφορων εταιρειων που υποστηριζουν τον αγωνα. Αυτο το video δειχνει πως μετατραπηκε το ENYAQ iV για το Tour de France. Περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το αυτοκινητο ειναι διαθεσιμες στο WeLoveCycling.com, τον ειδικο ιστοτοπο της SKODA για την ποδηλασια.

 


 

Εκτος απο την ειδικη 183 χιλιομετρων απο το Gap στο Privas, η νεα ναυαρχιδα της σειρας μοντελων της SKODA θα συνοδευσει επισης τους ποδηλατες στην ατομικη χρονομετρημενη διαδρομη απο το Lure εως το La Planche des Belles και την τελικο εταπ των 122 χιλιομετρων. Η διαδρομη μεταφερει τους συμμετεχοντες απο το Mantes-la-Jolie στο Παρισι, οπου θα φτασουν στον τερματισμο στην Avenue des Champs-Élysées μετα την ολοκληρωση 21 ειδικων και συνολικα 3.470 χιλιομετρων.

 


Το ENYAQ iV αποτελει μερος ενος στολου περιπου 250 οχηματων που παρεχει η SKODA στους οργανωτες του Tour de France, στη 17η χρονια της μαρκας ως επισημου κυριου συνεργατη του αγωνα. Στον εφετινο αγωνα, η SKODAδινει ιδιαιτερη εμφαση στα θεματα της αειφοριας και της ηλεκτρικης κινητικοτητας: 30 οχηματα απο τον στολο ειναι μοντελα SKODA iV με plug-in υβριδικο κινητηριο συστημα η πληρως ηλεκτρικα. Δεδομενου οτι τα οχηματα αυτα συμβολιζουν τη βιωσιμη κινητικοτητα, οπως εξαλλου και το ποδηλατο, το Tour de France προσφερει μια τελεια πλατφορμα επικοινωνιας στη SKODA, προκειμενου να παρουσιασει τοσο την προηγμενη τεχνολογια της στην ηλεκτροκινηση οσο και τη φιλοσοφια της ως μαρκα, για την αειφορια και τη βιωσιμη αυτοκινηση, σε ενα παγκοσμιο κοινο.

 


 

Με αφορμη το εφετινο Tour de France και τον ενεργο ρολο του ολοκαινουργιου ENYAQiV, η SKODA ξεκινα μια εκστρατεια 360 μοιρων με τιτλο «η μεγαλυτερη οικογενεια στον κοσμο: οι ποδηλατες», η οποια εκφραζει το παθος της μαρκας για την ποδηλασια και τονιζει το ομαδικο πνευμα που ενοποιει την παγκοσμια κοινοτητα ποδηλασιας. Η δραστηριοτητα της SKODA στην ποδηλασια παρουσιαζεται τοσο στον ιστοτοπο της εταιρειας WeLoveCycling.com οσο και στα καναλια κοινωνικης δικτυωσης και στο διαδικτυο.

 


Εκτος της ενεργου συμμετοχης της στο Tour de France, η SKODA υποστηριζει επισης το Tour of Spain («La Vuelta»), τον ποδηλατικο γυρο της Ισπανιας και αλλους διεθνεις αγωνες ποδηλασιας. Υποστηριζει επισης πολλες εθνικες και διεθνεις δημοφιλεις αθλητικες εκδηλωσεις. Τα ποδηλατα και τα αξεσουαρ ποδηλατων αποτελουν επισης αναποσπαστο μερος της εκτεταμενης σειρας αξεσουαρ της SKODA για ολα τα μοντελα της.

  

Πως το SKODA ENYAQ iV μετατραπηκε σε «κινητο κεντρο ελεγχου» του Tour de France στο video :


 

 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!