Νέο ρεκόρ μεριδίου της Kia στην Ευρώπη



Η Kia Motors σημειωσε κατα τη διαρκεια  του πρωτου εξαμηνου του 2020 υψηλες πωλησεις στην κατηγορια των υβριδικων και των ηλεκτρικων μοντελων της στην Ευρωπη και αυτο παρα τη γενικοτερη  επιβραδυνση της αγορας.


Οι πωλησεις των εξηλεκτρισμενων μοντελων της Kia αυξηθηκαν κατα 17.6% το πρωτο εξαμηνο του 2020 σε συγκριση με την αντιστοιχη περσινη περιοδο, με 44.894 πωλησεις (απο 38.173 το πρωτο εξαμηνο του 2019). Σε αυτο τον ογκο πωλησεων περιλαμβανεται η αυξανομενη γκαμα ηπιας υβριδικης τεχνολογιας (MHEV), τα παραλληλης διαταξης υβριδικα (HEV), τα υβριδικα plugin (PHEV) και τα αμιγως ηλεκτρικα αυτοκινητα (EV). Ως αποτελεσμα αυτου τα εξηλεκτρισμενα μοντελα αντιπροσωπευουν πλεον μια στις τεσσερις πωλησεις της Kia στην Ευρωπη (25.2%).

Συμφωνα με νεα στοιχεια που ανακοινωσε η Ευρωπαϊκη Ενωση Κατασκευαστων Αυτοκινητων (ACEA), οι μεχρι στιγμης συνολικες ευρωπαϊκες πωλησεις της Kia για φετος εχουν μειωθει κατα –33.5% στις 178.392 μοναδες (απο 268.305 πωλησεις που ηταν στο πρωτο εξαμηνο του 2019). Ωστοσο, οι ισχυρες πωλησεις των εξηλεκτρισμενων μοντελων της μαρκας μειωσαν την πτωση, με αποτελεσμα οι πωλησεις της Kia να εχουν μια μειωση μικροτερη απο το -39.5 % που παρατηρειται στην ευρυτερη ευρωπαϊκη αγορα. Το μεριδιο αγορας της Kia στην ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμενο Βασιλειο αυξηθηκε απο το 3.2% στο 3.5% για το πρωτο εξαμηνο του 2020, σηματοδοτωντας μια νεα υψηλη επιδοση για τη μαρκα.


Ο Emilio Herrera, Διευθυνων Συμβουλος της Kia Motors Europe, σχολιασε: «Παρα την αναστατωση που προκληθηκε σε ολη την αγορα απο την πανδημια, συνεχιζουμε να βλεπουμε μια υψηλη ζητηση για τα υβριδικα και τα ηλεκτρικα μας μοντελα. Καθως ο τομεας της αυτοκινητοβιομηχανιας αρχιζει να ανακαμπτει, η Kia διαθετει μια ισχυρη γκαμα για περαιτερω αυξηση των πωλησεων, ειδικα για τα οχηματα χαμηλων και μηδενικων εκπομπων ρυπων.


«Καθως κοιταζουμε μπροστα στο δευτερο εξαμηνο του ετους, προσβλεπουμε στο λανσαρισμα του νεου εξηλεκτρισμενου Kia Sorento, καθως και των αναβαθμισμενων εκδοσεων του Picanto και του Rio. Η διαθεση των ηπια υβριδικων κινητηρων «EcoDynamics +» σε πολλα κομπακτ μοντελα μας αποδεικνυει οτι προσφερουμε για πρωτη φορα προσιτη, υβριδικη ισχυ για το ευρυτερο κοινο».

 

Ρεκορ πωλησεων για τα ηλεκτρικα και υβριδικα αυτοκινητα


Με τα εξηλεκτρισμενα μοντελα να αντιπροσωπευουν το ενα τεταρτο ολων των πωλησεων της Kia στην Ευρωπη, η μαρκα ειχε αυξηση και για τα δυο της πληρως ηλεκτρικα αυτοκινητα κατα 65% (στις 12.522 μοναδες). Με 8.715 πωλησεις eNiro και 3.808 eSoul, τα EVs αντιπροσωπευουν πλεον το 7% ολων των πωλησεων της Kia στην ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμενο Βασιλειο.


Οι πωλησεις των PHEV αυξηθηκαν κατα 29.4% (στις 11.177 μοναδες) μετα το λανσαρισμα των νεων Ceed Sportswagon και XCeed Plugin Hybrid, καθως και τις αυξανομενες πωλησεις του Niro Plugin Hybrid. Επισης, οι πωλησεις των μοντελων MHEV αυξηθηκαν κατα 181% (στις 8.389 μοναδες). Η ηπια υβριδικη τεχνολογια \”EcoDynamics +\” της Kia παρουσιαστηκε προσφατα στην τετραμελη γκαμα του Ceed, ενω η μαρκα εχει επισης καταγραψει αυξημενες πωλησεις του Sportage EcoDynamics +.


Η ζητηση για την εξηλεκτρισμενη γκαμα του Kia Niro – που περιλαμβανει μοντελα HEV, PHEV και EV– εχει αποδειχθει ιδιαιτερα ισχυρη (στις 27.030 μοναδες) κατα τη διαρκεια της πτωσης της αγορας. Η γκαμα των εξηλεκτρισμενων μοντελων ξεπερασε το Stonic ( 23.474 μοναδες) και το Picanto ( 21.214 μοναδες)  στην Ευρωπη. Η γκαμα του Ceed (48.158 μοναδες, συμπεριλαμβανομενων των Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed και XCeed) και το Sportage ( 33.292 μοναδες) ολοκληρωσαν τις τρεις πρωτες θεσεις των πωλησεων.


Νεες προοπτικες για το δευτερο εξαμηνο: νεο Sorento, αναβαθμισμενα μοντελα, νεοι κινητηρες

Το δευτερο εξαμηνο του 2020 επιφυλασσει νεες ευκαιριες για την Kia καθως η ευρωπαϊκη αγορα αυτοκινητων ανακαμπτει. Η Kia θα λανσαρει την τεταρτη γενια του Sorento  το τριτο τριμηνο, προσφεροντας για πρωτη φορα υβριδικη ισχυ και ενισχυοντας την παρουσια της μαρκας στη δημοφιλη κατηγορια των SUV.


Επιπλεον, η Kia ανακοινωσε μια σειρα αναβαθμισεων στα δημοφιλη μοντελα της κατηγοριας Α και Β, το Picanto και το Rio, που εχουν σχεδιαστει για να ενισχυσουν την εμπορικη τους πορεια. Οι αναβαθμισεις περιλαμβανουν νεους κινητηρες ηπιας υβριδικης τεχνολογιας «EcoDynamics +» για το Rio, η οποια εχει επισης λανσαριστει προσφατα στην γκαμα της οικογενειας Ceed. Αργοτερα μεσα στη χρονια η Kia σχεδιαζει να διαθεσει την τεχνολογια εξοικονομησης καυσιμου και σε αλλα μοντελα της.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!