Crossland X: Το αστικό crossover της Opel


Το Opel Crossland X πλαισιωνει το δημοφιλες Opel Mokka X στην οικογενεια Χ με υπερυψωμενη θεση καθισματων, ευρυχωρη καμπινα και υψηλο επιπεδο ευελιξιας. Διαθετει τεχνολογιες οπως το συστημα Opel OnStar, infotainment, Head up display, καμερα οπισθοπορειας 180 μοιρων & προβολεις  AFL LED . Θα κανει την avant première στο Βερολινο, την 1η Φεβρουαριου

Σας παρουσιαζουμε το νεο Opel Crossland X: στυλατο και συμπαγες εξωτερικα, εξαιρετικα ευρυχωρο και ευελικτο εσωτερικα, με μοντερνα διχρωμια και προηγμενη εμφανιση SUV. Αυτο το ευελικτο crossover πολης (Crossover Utility Vehicle) ειναι το δευτερο μελος της οικογενειας Opel X στην κατηγορια B οπου πλαισιωνει το σπορ bestseller της μαρκας, Mokka X. Το μεγαλυτερο Grandland X θα λανσαριστει αργοτερα μεσα στη χρονια. Ετσι, η Opel ξεκινα την προϊοντικη της επελαση “7 το 17”, με το λανσαρισμα επτα νεων μοντελων των 2017, με δυο νεα μελη στην οικογενεια X που συνδυαζουν τα καλυτερα διαφορετικων κοσμων: τολμηρη σχεδιαση με προσοντα SUV και πρακτικοτητα συγχρονου αυτοκινητου πολης. Ειναι τα μοντελα της Opel με αυτο το κατι ‘X-tra’. Το Opel Crossland X θα κανει ντεμπουτο στο Βερολινο, την 1η Φεβρουαριου.


Συγκριτικα με το Opel Mokka X, που διατιθεται με προαιρετικη τετρακινηση για περιστασιακη χρηση εκτος δρομου, το νεο Opel Crossland X προοριζεται για αστικες περιοχες με μελετημενες εξωτερικες διαστασεις, ενω ειναι ιδανικο και για ψωνια αλλα και εκδρομες. Με μηκος 4,21 m, το νεο Crossland X ειναι 16 cm μικροτερο απο ενα Astra αλλα ταυτοχρονα 10 cm ψηλοτερο. Οι επιβατες απολαμβανουν την εξαιρετικη ορατοτητα που τους παρεχουν τα υπερυψωμενα καθισματα. Μια προαιρετικη, πανοραμικη κρυσταλλινη οροφη επιτεινει την αισθηση ευρυχωριας, για τους πιο απαιτητικους.


Επιπλεον, το νεο μοντελο συνοδευεται απο εξαιρετικες καινοτομιες που κανουν την καθημερινη οδηγηση ασφαλεστερη, πιο ανετη και ευκολοτερη. Προσαρμοζομενος Εμπροσθιος Φωτισμος (Adaptive Forward Lighting) – AFL με προβολεις full LED, head up display και Πανοραμικη Καμερα Οπισθοπορειας 180-μοιρων (Panoramic Rear View Camera) μαζι με Προηγμενο Συστημα Υποβοηθησης Παρκαρισματος (Advanced Park Assist), Συστημα Αναγνωρισης Επικειμενης Συγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανιχνευση πεζου και Αυτοματο Φρεναρισμα Εκτακτης Αναγκης (Automatic Emergency Braking[1]), Συστημα Αναγνωρισης Κοπωσης Οδηγου (Driver Drowsiness System), Συστημα Διατηρησης Λωριδας Κυκλοφοριας (Lane Keep Assist), Συστημα Αναγνωρισης Οδικης Σημανσης και Πλαϊνου Τυφλου Σημειου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) ειναι μερικα ενδεικτικα παραδειγματα. Το νεο Crossland X διαθετει επισης εξαιρετικη συνδεσιμοτητα Opel χαρη στο συστημα Opel OnStar και την τεχνολογια infotainment IntelliLink – συμβατη με Apple CarPlay και Android Auto – με εγχρωμες οθονες αφης εως 8 ιντσων.


Οδηγος και συνοδηγος απολαμβανουν τα πλεονεκτηματα των αναγνωρισμενων, εργονομικων καθισματων, με πιστοποιηση AGR (Aktion Gesunder Rücken). Ο χωρος αποσκευων των 410 L – χωρις αναδιπλωση πισω καθισματων – ειναι κορυφαιος στην κατηγορια. Επιπλεον, η διαμηκης διαδρομη των πισω καθισματων μπορει να ρυθμιζεται σε ευρος 150 mm, ειτε για μεγαλυτερη ανεση στην περιοχη των ποδιων η για αυξηση χωρου αποσκευων. Η δυνατοτητα αυτη αυξανει την ευελιξια του Crossland X.


«Η ζητηση για μικρα μοντελα SUV και crossover, καταλληλα για κυκλοφοριακες συνθηκες πολης αυξανεται σημαντικα. Το Crossland X με ενα συνδυασμο συγχρονης σχεδιασης SUV, εξαιρετικης συνδεσιμοτητας και υψηλης πρακτικοτητας αντιπροσωπευει εναν δευτερο ισχυρο ανταγωνιστη σε αυτη την κατηγορια, διπλα στο σπορ Mokka X,» δηλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Το ευελικτο Crossland X προσφερει οδηγικη απολαυση με τη ‘επενδυση’ ενος αστικου lifestyle, που το κανει ιδανικο για την πολη και αποδρασεις στην εξοχη.»


Η κατηγορια CUV/SUV B αυξανεται θεαματικα με τις πωλησεις να εχουν πενταπλασιαστει απο το 2010. Ενα απο τα bestseller μοντελα και, κατα συνεπεια, απο τα trendsetter ειναι το Opel Mokka X. Το Crossland X τωρα θα διεγειρει το ενδιαφερον γι’ αυτη τη ραγδαια ανερχομενη κατηγορια και θα ενισχυσει την ανοδο της μαρκας Opel.

Σαφης σχεδιαση και εξαιρετικη αξιοποιηση χωρου

Ενα ‘αστικο crossover’ πρεπει να διαθετει τολμηρη φιλοσοφια, προηγμενα χαρακτηριστικα και συγχρονο στυλ. Το νεο Crossland X τα εχει ολα, διατηρωντας παραλληλα τον κλασικο χαρακτηρα ενος Opel με βελτιστη αξιοποιηση χωρων και τεραστια προσωπικοτητα. Με μηκος 4.212 mm, πλατος 1.765 mm και υψος 1,590 mm ειναι εξαιρετικα συμπαγες. Το Crossland X παρουσιαζει τη δικη του εκδοχη για τη σχεδιαστικη φιλοσοφια της Opel ‘η Γλυπτικη Τεχνη Συναντα τη Γερμανικη Ακριβεια’ συνδυαζοντας το προηγμενο στυλ με τη στιβαροτητα. Παρατηρωντας το απο μπροστα, κυριαρχο στοιχειο ειναι η μασκα με ενα  απαστραπτον Opel Blitz. Δυο χρωμιωμενα πτερυγια πλαισιωνουν το Blitz και εκτεινονται προς τα εξω μεχρι τα φωτα ημερας LED σε χαρακτηριστικο σχημα ‘διπλου φτερου’ -στοιχειο ταυτοτητας της Opel. Οι οριζοντιες γραμμες απο το λογοτυπο της Opel στο κεντρο των χρωμιωμενων πτερυγιων και οι χρωμιωμενες μπαρες που συνεχιζουν μεχρι τους προβολεις AFL LED προσδιδουν μια αισθηση αυξημενου πλατους. Προστατευτικα SUV και ασημι ενθετα μπροστα και σε ολο το κατω τμημα του οχηματος υποστηριζουν μια εικονα αυτοπεποιθησης με στοιχεια λειτουργικης και σπορ κομψοτητας.



Μοντερνες, πλαϊνες γραμμες διατρεχουν τη φαινομενικα ‘αιωρουμενη οροφη’, που διαχωριζει οπτικα το πανω απο το κατι τμημα του οχηματος, με αποτελεσμα να ενισχυεται οπτικα η αισθηση μηκους του Crossland X, αλλα και η εσωτερικη ευρυχωρια του. Η ‘αιωρουμενη οροφη’ αποτυπωνει επισης τη σχεση του με την κυρτη, χρωμιωμενη γραμμη παραθυρων του Opel ADAM που ‘πεφτει’ προς τα πισω. Οπως με τον πρωταθλητη εξατομικευσης, ο πελατες μπορουν να παραγγειλουν διαφορετικο χρωμα για την οροφη. Το εντυπωσιακο πισω  τμημα του Crossland X υποδηλωνει ενα SUV χαρακτηρα, με τις εμφανεις, προστατευτικες ποδιες του. Τα ψηλα τοποθετημενα, διαιρουμενα πισω φωτα περιλαμβανουν το γραφικο του ‘διπλου φτερου’ και ειναι το σημειο οπου συναντιουνται η πισω πορτα και η καθοδικη γραμμη οροφης.


Ως πυρηνας της σχεδιαστικης φιλοσοφιας της Opel, η ‘γλυπτικη σχεδιαση’ με εντονη την αισθηση της ακριβειας εχει επηρεασει και το σχεδιασμο εσωτερικου. Το ταμπλο οργανων και η κεντρικη κονσολα υιοθετουν σαφη δομη και οριζοντια διαταξη σε σχεση με τον οδηγο. Κομψες πινελιες χρωμιου γυρω απο το ταμπλο και τους αεραγωγους μεταφερουν ενα μηνυμα υψηλης ποιοτητας. Η εγχρωμη οθονη αφης εως 8-ιντσων για τα συγχρονα συστηματα infotainment Radio R 4.0 IntelliLink και Navi 5.0 IntelliLink,  συμβατα με Apple CarPlay και Android Auto, ειναι ενσωματωμενη στην κεντρικη κονσολα. Συμβατα smartphone μπορουν ακομα και να φορτιζονται ασυρματα μεσω επαγωγικης φορτισης. Το Wi-Fi Hotspot που προσφερει το εξαιρετικο συστημα προσωπικης συνδεσιμοτητας και υποστηριξης Opel OnStar διασφαλιζει αριστη συνδεσιμοτητα για ολες τις κινητες συσκευες.


Ωστοσο, οι κορυφαιες δυνατοτητες συνδεσιμοτητας με την εκτενη γκαμα κινητηρων, απο συνολα βενζινης και diesel μεχρι LPG σε συνδυασμο με αυτοματα και μηχανικα κιβωτια, δεν ειναι οι μονοι παραγοντες για ενα ξεκουραστο ταξιδι. Η απεριγραπτη αισθηση ευρυχωριας και τα κορυφαια εργονομικα καθισματα του Crossland X συμβαλλουν σημαντικα στην ανεση των επιβατων. Επιπλεον, το Opel Crossland X προσφερει ενα αναμφισβητητα υψηλο επιπεδο ευελιξιας που επιβεβαιωνεται μεχρι τα συρομενα πισω καθισματα. Αυτα ειναι διαιρουμενα 60/40 και μπορουν να μετακινηθουν προς τα πισω εως 150 mm, αυξανοντας το επιπεδο ανεσης στη δευτερη σειρα για τους επιβατες με μακρια ποδια. Εαν μετακινηθουν προς τα εμπρος, αυξανεται η χωρητικοτητα του χωρου αποσκευων στα 520L – τιμη κορυφαια για την κατηγορια. Αντικειμενα μεγαλου μηκους αποθηκευονται ευκολα με την αναδιπλωση του υποβραχιονιου. Επιπλεον, ο χωρος αποσκευων μπορει να φτασει τα 1.255 L με πληρη αναδιπλωση των πισω καθισματων. Λυσεις αποθηκευσης για την καθημερινη μεταφορα αντικειμενων υπαρχουν σε αφθονια σε ολη την καμπινα. Το Crossland X μπορει να κλειδωνει, να ανοιγει και να ξεκιναει με το συστημα Keyless Open & Start.

Καινοτομος τεχνολογια φωτισμου και σημαντικα συστηματα υποστηριξης

Το νεο Opel Crossland X υποσχεται ακομα πιο ξεκουραστα και ασφαλη ταξιδια με πολυαριθμες υπερσυγχρονες τεχνολογιες  και συστηματα υποστηριξης. Το συστημα Προσαρμοζομενου Εμπροσθιου Φωτισμου (Adaptive Forward Lighting) AFL με προβολεις full-LED διασφαλιζει εξαιρετικη ορατοτητα στο σκοταδι. Λειτουργιες οπως φωτισμος στροφων, υποστηριξη μεγαλης σκαλα φωτων και αυτοματη ρυθμιση δεσμης εγγυωνται βελτιστο φωτισμο του δρομου. Το προαιρετικο συστημα Head Up Display μειωνει τον κινδυνο διασπασης της προσοχης, καθως προβαλλει τα σημαντικοτερα δεδομενα για την ταχυτητα, την πλοηγηση και τα συστηματα υποστηριξης στο αμεσο πεδιο ορατοτητας του οδηγου.


Η εμπρος καμερα Opel Eye επεξεργαζεται διαφορα δεδομενα και αποτελει τη βαση για τα συστηματα υποστηριξης οδηγου οπως Συστημα Αναγνωρισης Οδικης Σημανσης (Speed Sign Recognition) και Συστημα Διατηρησης Λωριδας Κυκλοφοριας (Lane Keep Assist). Εαν το συστημα καταγραψει οτι ο το αυτοκινητο απομακρυνεται τυχαια απο τη λωριδα του, τοτε προειδοποιει το οδηγο με ακουστικα και οπτικα σηματα. Επισης, το Συστημα διατηρησης σταθερης ταχυτητας με περιοριστη ταχυτητας (Cruise control with speed limit) κανει την οδηγηση πιο ευχαριστη. Συστημα Αναγνωρισης Επικειμενης Συγκρουσης (Forward collision alert) με ανιχνευση πεζου και το Αυτοματο Φρεναρισμα Εκτακτης Αναγκης (Automatic Emergency Braking)[2] βοηθα στην αποφυγη ατυχηματων. Περα απο τις ακουστικες και οπτικες προειδοποιησεις, το συστημα ενεργοποιει και τα φρενα, εαν η αποσταση απο το προπορευομενο οχημα μειωνεται γρηγορα και ο οδηγος δεν αντιδρα. Επιπλεον, η προειδοποιηση εμπροσθιας συγκρουσης συνδυαζεται με ενα ειδικο Συστημα Αναγνωρισης Κοπωσης Οδηγου (Driver Drowsiness System2), που αξιολογει το επιπεδο κοπωσης μεσα απο το στυλ του οδηγου και τον παροτρυνει να κανει διαλειμμα εαν κρινεται αναγκαιο.


Το Crossland X διατιθεται επισης με Πανοραμικη Καμερα Οπισθοπορειας (Panoramic Rear View Camera). Αυτη αυξανει τη γωνια θεασης στο πισω τμημα του αυτοκινητου στις 180 μοιρες, ωστε ο οδηγος να μπορει, για παραδειγμα να βλεπει αλλους οδηγους που πλησιαζουν απο αμφοτερες τις πλευρες ενω κινειται με οπισθεν.  Τελος, το Προηγμενο Συστημα Υποβοηθησης Παρκαρισματος (Advanced Park Assist) διευκολυνει το παρκαρισμα, αναγνωριζοντας καταλληλους χωρους σταθμευσης  και παρκαροντας αυτοματα το οχημα. Επισης η εξοδος απο το χωρο σταθμευσης μπορει να γινεται αυτοματα. Και στις δυο περιπτωσεις, ο οδηγος λειτουργει μονο τα πενταλ. Κατα τη διαρκεια των χειμερινων μηνων, το θερμαινομενο τιμονι και το θερμαινομενο παρμπριζ  αυξανουν τα επιπεδα ανεσης και ασφαλειας.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!