DS 7 CROSSBACK : Υβριδικό τετρακίνητο SUV 300 ίππων!


DS 7 CROSSBACK: ΤΟ ΝΕΟ SUV ΤΗΣ DS AUTOMOBILES

Οι επιδοσεις με μηδενικους ρυπους γινονται πραγματικοτητα, με τον

υψηλης-αποδοσης hybrid E-TENSE κινητηρα των 300 ιππων, οπου διανυει μεχρι 60 χλμ με μηδενικες εκπομπες ρυπων! Α, και παρκαρει μονο του, αυτονομα χωρις χρηση των πενταλ απο τον οδηγο.

“To νεο X74 σηματοδοτει μια νεα εποχη για την DS Automobiles. Αυτο το ολοκαινουργιο SUV ενσαρκωνει το οραμα για καινοτομια, κορυφαια ποιοτητα υλικων και γαλλικη τεχνογνωσια, σε συνδυασμο με το ξεχωριστο εξοπλισμο που οδηγει τις επιδοσεις και την οδηγικη ανεση σε νεα  ανωτερα επιπεδα”. Yves Bonnefont, Διευθυνων Συμβουλος της DS Automobiles.

“To X74 απευθυνεται στο κοινο που αγαπα την πρωτοπορια, τις νεες τασεις, το μοντερνο αλλα και ταυτοχρονα τον αθλητικο τροπο ζωης. Μια νεα οδηγικη εμπειρια που εξιταρει τις αισθησεις.  Δημιουργησαμε ενα αυτοκινητο που θα αφησει ανεξιτηλο το αποτυπωμα του στην εποχη του διανυουμε”. Eric Apode, Αντιπροεδρος Προϊοντων & Επιχειρηματικης Αναπτυξης DS Automobiles.



Ενα χαρισματικο αυτοκινητο

Δυναμικο, πολυτελες και γεματο εμπνευση. Οι γραμμες του μπροστινου μερους του νεου DS 7 CROSSBACK αποκαλυπτουν τη ξεχωριστη, ισχυρη του προσωπικοτητα, ενω οι αιχμηρες ακρες της μασκας, εκφραζουν τις κομψες σχεδιαστικες αντιθεσεις, προσδιδοντας ενα μιγμα κυρους, αριστοκρατικου χαρακτηρα και ισχυρων επιδοσεων. Η πισω οψη προσφερει μια ξεκαθαρη και αντιπροσωπευτικη εικονα της κομψοτητας και των premium υλικων που χρησιμοποιηθηκαν.


Απολυτα αναγνωρισιμο, μερα και νυχτα, απο καθε οπτικη γωνια

Η μαρκα DS εδινε ανεκαθεν εμφαση στον κομψο και απολυτα διακριτικο χαρακτηρα, που αποτελει βασικο χαρακτηριστικο της ταυτοτητας της μαρκας. Τα φωτα LED, ειναι “κοσμηματα” που στολιζουν το μοντελο με τους ξεχωριστους προβολεις DS ACTIVE LED VISION που εκπεμπουν ενα ξεχωριστο φως. Το οπτικο αποτελεσμα ειναι απολυτα ασυνηθιστο.


Δυο μεγαλες οθονες για διαισθητικη διασυνδεση 

Το “Avant-Garde” στοιχειο εκφραζεται απολυτα στο εσωτερικο του αυτοκινητου, με τις δυο οθονες 12 ιντσων, στην καμπινα.  Συγκεκριμενα, η πρωτη οθονη υψηλης αναλυσης αποτελει καινοτομια για τον εντονο ανταγωνιστικο κοσμο των SUV: λειτουργει με συστημα πλοηγησης και με διαχειριση διεπαφης πολυμεσων, το συνολο παροχης του DS CONNECT και της λειτουργιας Mirror Screen. H δευτερη οθονη ειναι απολυτα προσαρμοσμενη στο ψηφιακο ταμπλο, μπροστα απο τον οδηγο. Οι δυο οθονες υπογραμμιζουν εντονα την υψηλη τεχνογνωσια  που χαρακτηριζει και το εσωτερικο του DS 7 CROSSBACK, σε συνδυασμο με τη ξεχωριστη σχεδιαση και το λεπτεπιλεπτο φινιρισμα τους. Οι σχεδιαστες της DS δημιουργησαν μια μοναδικα εξατομικευμενη εμπειρια, που απελευθερωνει το χαρακτηρα του αυτοκινητου και φερει το λογοτυπο DS. Οι λειτουργιες αφης στην κεντρικη οθονη εκφραζουν το μοντερνο σχεδιαστικο στυλ και την απλοτητα κατα τη χρηση. 


Υπεροχη και Γαλλικη Τεχνογνωσια

\”Καθε DS αντικατοπτριζει την επιθυμια των κατοχων για αρτιο αποτελεσμα και συνδυαζει ενα μοναδικο ευρος τεχνογνωσιας που υπηρετει τις ατομικες προσδοκιες καθε πελατη. Οι ταλαντουχοι σχεδιαστες, οι εξειδικευμενοι μηχανικοι και οι ειδικοι υλικων εσωτερικου της DS, μετεφεραν τη γνωση και την πολυτιμη εμπειρια τους προσεγγιζοντας με σχολαστικο τροπο τη δημιουργια του νεου μοντελου, χρησιμοποιωντας υλικα κορυφαιας ποιοτητας\”. Thierry Metroz, Διευθυντης Σχεδιασμου DS.

Mε απολυτη προσοχη στη λεπτομερεια

Ως ενα εμβληματικο οχημα, το DS 7 CROSSBACK εκφραζει τις σχεδιαστικες γραμμες που πηγαζουν απο τα γονιδια της DS και στα μεταγενεστερα μοντελα της μαρκας. Διακριτικα αλλα αντιπροσωπευτικα, τα χαρακτηριστικα σχεδιασης με strap design σε δερματινα καθισματα Nappa φερουν “μαργαριταρενιες” ραφες, οπως και στην επενδυση του ταμπλο και των θυρων. Το DS 7 CROSSBACK διαθετει μια απο τις πιο ελκυστικες τεχνολογιες φινιρισματος που χρησιμοποιουνται στην υψηλη ωρολογοποιια. Οι γραμμες σχηματιζουν ενα μαργαριταρι ως μοτιβο, τακτικη που χρησιμοποιειται απο την υψηλη ραπτικη, φεροντας το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Οι εναλλασσομενοι διακοπτες με τελειωμα χρωμιου στην κεντρικη κονσολα, δινουν εναν αερα ‘‘Clous de Paris” στο premium μοντελο.


Τεχνολογια αιχμης για μεγαλυτερη αποδοση και οδηγικη ανεση

“H τεχνολογια αιχμης περιλαμβανει plug-in υβριδικο συστημα μεταδοσης βενζινης 300 ιππων και 4WD, νεας γενιας 8ταχυτο κιβωτιο Efficient Automatic (EAT8),  συστημα DS NIGHT VISION και DS Αναρτηση με Σαρωση Οδοστρωματος: Οι μηχανικοι μας εχουν ενσωματωσει το DS 7 CROSSBACK με τις καλυτερες δυνατες βελτιωσεις για αριστη αποδοση και απολυτη ασφαλεια\”. Eric Apode, Αντιπροεδρος Προϊοντων και Επιχειρηματικης Αναπτυξης DS. 

Οταν οι επιδοσεις με μηδενικους ρυπους γινονται πραγματικοτητα
Υψηλης-αποδοσης hybrid E-TENSE κινητηρας 300 ιππων και κλιμακας 37 μιλιων (60 χλμ) με μηδενικες εκπομπες ρυπων

\”Καθε μοντελο DS θα ειναι διαθεσιμο σε μια υβριδικη εκδοση υψηλης αποδοσης. Και η DS θα ειναι η πρωτη μαρκα το Ομιλου PSA που λανσαρει εναν κινητηρα PHEV βενζινης\”, δηλωσε ο Eric Apode στο  Σαλονι Αυτοκινητου του Παρισιου, το 2016. Αυτη η φιλοδοξια εγινε πραγματικοτητα με το 300 ιππων, 4WD plug-in υβριδικο συστημα μεταδοσης βενζινης, που θα ειναι διαθεσιμο στο DS 7 CROSSBACK απο την ανοιξη του 2019.

\”Για τη μαρκα DS, τα υβριδικα δεν ειναι μονο συσχετισμενα με την αποδοση και την αποτελεσματικοτητα. Εχουν σχεδιαστει και για τη βελτιστοποιηση του χωρου καμπινας των επιβατων, καθως και την ικανοτητα εκκινησης”, προσθεσε ο Eric Apode.

Εξι κινητηρες

Παραλληλα με το E-Tense hybrid, το ολοκαινουριο DS 7 CROSSBACK θα ειναι διαθεσιμο σε μια γκαμα πεντε ισχυρων κινητηρων υψηλης αποδοσης, με υψηλης ροπης κινητηρες εσωτερικης καυσης που συμμορφωνονται με τα προτυπα EU 6.2. Οι εντυπωσιακοι κινητηρες θα κανουν πρεμιερα με 8ταχυτο Αυτοματο Κιβωτιο υψηλης αποδοσης νεας γενιας (EAT8): με τρεις κινητηρες βενζινης (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, PureTech 130 S με 6ταχυτο χειροκινητο κιβωτιο ΕΑΤ6) και με δυο κινητηρες πετρελαιου (BlueHDi 130 S&S με επιλογη ως προς το 6ταχυτο χειροκινητο κιβωτιο ΕΑΤ6 η ΕΑΤ8 και με BlueHDi 180 EAT8).

Το 8ταχυτο Efficient  Automatic Transmission (EAT8) αποτελει πρωτια για το DS 7 Crossback SUV
Το EAT8 ειναι πολλα περισσοτερα απο ενα 8-ταχυτο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων. Συμβαλλει στην αυτονομη λειτουργια οδηγησης UND 7 Crossback.
Με λιγα λογια παρεχει:
– Εξοικονομηση καυσιμου 4% σε συγκριση με το προηγουμενο 6-ταχυτο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων, που οφειλεται σε μια νεα στρατηγικη ελεγχου, στη λειτουργια Start & Stop που ενεργοποιειται σε ταχυτητες εως και 2 μιλια/ωρα (3kph) παρεχοντας εξοικονομηση βαρους περιπου 2kg
– Ενισχυμενη οδηγικη απολαυση μεσω αθορυβης λειτουργιας, ομαλοτερης αλλαγης ταχυτητων και με 8 ταχυτητες
– Προσβαση στο συστημα Traction Control (ATC)


DS PARK PILOT: Ευκολο Parking

To DS 7 Crossback προχωρα δυναμικα στον τομεα της αυτονομης μετακινησης: ειναι εξοπλισμενο με ενα καινοτομο συστημα υποβοηθησης οδηγησης που ονομαζεται DS Park Pilot. Με αυτη τη νεα τεχνολογια, το αυτοκινητο μπορει να σταθμευσει μονο του, η αντιστροφα παραλληλα με την ακρη του πεζοδρομιου, χωρις χειροκινητη  χρηση του τιμονιου η του πενταλ.
Επιπλεον, το DS Park Pilot μπορει να προσδιορισει ενα χωρο σταθμευσης αυτοκινητων που αντιστοιχει στο μεγεθος του DS 7 Crossback απλα οδηγωντας με ταχυτητα εως και 18 m/ωρα (30kph). Πατηστε το button και η “μαγεια” ξεκινα!

DS ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Εγρηγορση ανα πασα στιγμη

Η κακη ορατοτητα και η τυχον απροσεξια μπορει να ειναι συνωνυμες με τον κινδυνο. Το DS SAFETY αποτελειται απο 6 σημαντικες λειτουργιες που κανουν το δρομο ασφαλεστερο: NIGHT VISION DS, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS VISION ACTIVE LED, ενεργητικη παρακολουθηση των τυφλων σημειων, αυτοματη πεδηση εκτακτης αναγκης, εκτεταμενη αναγνωριση σημανσης. Η οδηγηση ενος X74 εξασφαλιζει ηρεμια και τη σιγουρια πως ανα πασα στιγμη, καθως οι οδηγοι και οι επιβατες ειναι προστατευμενοι απο τις  καλυτερες τεχνολογιες.

DS ΝIGHT VISION: Οταν η νυχτα πεφτει

Το συστημα DS NIGHT VISION προσφερει εξαιρετικη οδικη ορατοτητα κατα τη διαρκεια της νυχτερινης οδηγησης. Η υπερυθρη καμερα, εντοπιζει αμεσα πεζους, ζωα, η αλλα αντικειμενα που δεν ειναι ορατα σε αποσταση μεχρι και 100 μετρα. Το ψηφιακο ταμπλο δειχνει στον οδηγο την περιοχη γυρω απο το αυτοκινητο, υποδηλωνοντας με κιτρινο χρωμα τις γυρω περιοχες που σημαινουν πιθανο κινδυνο. Η γραμμη γινεται κοκκινη αναλογα με την κρισιμοτητα του κινδυνου, προειδοποιωντας τον οδηγο να αντιδρασει.


ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ: Αποφευγοντας καθε αποσπαση προσοχης 

Η ελλειψη προσοχης οπως και η υπνηλια ειναι οι κυριες αιτιες των ατυχηματων στον αυτοκινητοδρομο. Η τεχνολογια του DS 7 CROSSBACK εντοπιζει τυχον μειωση της εγρηγορσης του οδηγου. Χρησιμοποιωντας μια υπερυθρη καμερα πανω απο το τιμονι, το ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ επικεντρωνεται συνεχως στα ματια για τυχον σημαδια κουρασης και στα σημαδια αποσπασης της προσοχης. Ενα ακομα σημειο παρακολουθησης ειναι η σωστη πορεια του αυτοκινητου στη λωριδα δρομου.

DS ACTIVE LED VISION: Η Δυναμη της Ορατοτητας

Εκτος απο την απολαυση της πληρους ορατοτητας στο δρομο, το συστημα DS ACTIVE LED VISION προσαρμοζεται στο ευρος και στο πλατος του δρομου, των συνθηκων που επικρατουν και της ταχυτητας που εχει το οχημα. Οι φωτισμοι ειναι πεντε: Parking, Συνθηκες Πολης (Town Beam), Οδηγηση σε επαρχιακο δικτυο (Country Beam), Αυτοκινητοδρομος (Motorway Beam), Δυσμενεις Συνθηκες (Adverse Weather). Δυναμικοι προβολεις (Dynamic Bending Light) και φωτα νυκτος (High Beam), συμπληρωνουν την πληρη γκαμα φωτισμου του αυτοκινητου.


Το DS 7 CROSSBACK ειναι το νεο SUV  που δημιουργηθηκε και σχεδιαστηκε στο Παρισι απο την DS Automobiles. Κατασκευαζεται στις εγκαταστασεις του Mulhouse στη Γαλλια και στο εργοστασιο Shenzhen στην Κινα. Η νεα ναυαρχιδα της μαρκας, το DS 7 CROSSBACK κατεχει ενα δυναμικο χαρακτηρα συνδυασμενο με την εκλεπτυσμενη και μυωδη σχεδιαση DS. Οι τεχνολογικες καινοτομιες του αυτοκινητου και η πρωτοποριακη σχεδιαση του, προσφερουν ενα πρωτοφανες επιπεδο ανεσης, ηρεμιας και δυναμισμου, που εκφραζει την κλασικη “γαλλικη τεχνη”. Το λεπτομερες φινιρισμα ενσαρκωνει την αριστεια της τεχνογνωσιας της DS Automobiles.

Ευρυχωρια στο Εσωτερικο

Μεσω των εσωτερικων διαστασεων και της μελετης που διεξαχθηκε απο ειδημονες μηχανικους, το DS 7 CROSSBACK οδηγει την ανεση και την ευρυχωρια σε νεα επιπεδα, για τον οδηγο και τους συνεπιβατες. Η σταθεροτητα  της ανεσης ιδιως στα πισω καθισματα, το καθιστα ανταγωνιστικο ακομα και των πιο διασημων sedan.

Με προσοχη στη λεπτομερεια

Η εμφαση στη λεπτομερεια γινεται εξισου ορατη και στην επισημη σχεδιαστικη γλωσσα που χρησιμοποιειται στην καμπινα. Τα buttons, η οθονη, τα χειριστηρια αφης, ο frameless καθρεπτης εσωτερικου και η αισθητικη που αποπνεει η μαρκα DS αποδεικνυουν σε καθε σημειο την εμφαση στη λεπτομερεια.

Διαστασεις
Μηκος αμαξωματος: 4.57m
Υψος: 1.62m
Πλατος: 1.89m

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!