Η Hyundai Motorsport παρέδωσε το πρώτο i20 N Rally2

Η Hyundai Motorsport παρεδωσε το πρωτο i20 N Rally2


Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport παρεδωσε το πρωτο Hyundai i20 N Rally2 στην Customer Racing πριν απο το Ypres Rally Belgium (13-15/8), οπου το αυτοκινητο θα κανει το ανταγωνιστικο του ντεμπουτο στην κατηγορια WRC 2 με τους νεους οδηγους της Hyundai Motorsport Customer Racing, Oliver Solberg και Jari Huttunen. Το γεγονος αυτο αποτελει οροσημο για την Hyundai Motorsport και ερχεται πεντε χρονια μετα το λανσαρισμα του Hyundai i20 R5 οπου και εκεινο εκανε την πρωτη του εμφανιση στο Βελγικο ραλι, συμμετεχοντας ως πλοηγος στον τοτε γυρο του Ευρωπαϊκου Πρωταθληματος Ραλλυ. Τοσο ο Solberg οσο και ο Huttunen θα φτασουν στον αγωνα πολυ καλα προετοιμασμενοι, εχοντας ολοκληρωσει την προετοιμασια τους με προγραμματισμενες δοκιμες σε δρομους πριν απο την αφιξη τους στο service park.

 

Βασισμενο στο μοντελο i20 N μαζικης παραγωγης, το νεο i20 N Rally2 διαθετει εναν εντελως νεο σχεδιασμο που προοριζεται για ιδιωτικες ομαδες και οδηγους σε ολο τον κοσμο. Ξεκινωντας απο λευκο χαρτι, οι σχεδιαστες και οι μηχανικοι του τμηματος Customer Racing επωφεληθηκαν απο τα αναμφιβολα πλεονεκτηματα του i20 R5, αλλα και εφαρμοσαν στην πραξη τα αγωνιστικα διδαγματα που αντληθηκαν απο τα πεντε προηγουμενα χρονια. Το αποτελεσμα ειναι ενα πολυ ισχυρο ολοκληρωμενο πακετο που αντιπροσωπευει ενα σημαντικο βημα προς τα εμπρος σε καθε βασικο σχεδιαστικο τομεα – απο την αποδοση και την αξιοπιστια εως τον χειρισμο και την οδηγικη ικανοτητα – μετα απο περισσοτερα απο 3.000 χιλιομετρα δοκιμων απο τα τελη του 2020.

 

Το εκτενες προγραμμα δοκιμων πραγματοποιηθηκε σε χαλικια, ασφαλτο αλλα και χιονι σε ολη την Ευρωπη, καθως το τμημα Customer Racing προσπαθησε με επιτυχια να αναπτυξει ενα αυτοκινητο που θα ηταν εξισου ισχυρο σε ολες τις επιφανειες – οχι μονο για το WRC 2, αλλα για ενα ευρυ φασμα εθνικων και διεθνων αγωνων οπου η κατηγορια Rally2 εχει γινει η κορυφαια κατηγορια.

Hyundai Motorsport

Βλεπε επισης

svg%3E Αμεσα διαθεσιμα ολα τα μοντελα του PSA με τις προδιαγραφες ρυπων Euro 6

Με αυτον τον ξεκαθαρο στοχο αναπτυξης ενος αυτοκινητου που μπορει να νικησει σε καθε ραλι με οποιονδηποτε οδηγο – ανεξαρτητα απο το επιπεδο εμπειριας η το προσωπικο στυλ οδηγησης – οι μηχανικοι βασιστηκαν στην τεχνογνωσια των οδηγων, συμπεριλαμβανομενων των Solberg και Huttunen καθως και των οδηγων του WRC Craig Breen και Ott Tänak. Καθε οδηγος που συμμετειχε στην ομαδα δοκιμων εφυγε με μια θετικη αισθηση για το νεο αυτοκινητο, εχοντας αφησει το δικο του στιγμα στην αναπτυξη του τελικου αποτελεσματος.

 

“Μετα απο ενα τοσο δυσκολο προγραμμα δοκιμων με το Hyundai i20 N Rally2, το πρωτο αγωνιστικο του ντεμπουτο ειναι ενα πολυ σημαντικο οροσημο για εμας. Γνωριζουμε οτι εχουμε ενα ισχυρο ολοκληρωμενο πακετο χαρη στις προσπαθειες των σχεδιαστων και των μηχανικων μας και τωρα εχουμε την ευκαιρια να το αποδειξουμε στις ειδικες διαδρομες. Τοσο ο Oliver οσο και ο Jari ειναι καλα προετοιμασμενοι για το Ypres Rally Belgium, εχοντας συμμετασχει ενεργα σε ολη τη φαση των δοκιμων. Η επιπλεον προετοιμασια που εκαναν με τις ομαδες τους πριν απο τις ειδικες διαδρομες θα δωσει την τελικη ωθηση ωστε να βεβαιωθουμε οτι ολα ειναι ετοιμα για τον αγωνα. Φυσικα, το Ypres Rally Belgium ειναι μονο η αρχη της δουλειας μας για τη διαθεση του i20 N Rally2 σε ολο τον κοσμο”

  • Andrew Johns, Hyundai Motorsport Customer Racing Manager

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!