Τα υψηλότερα κέρδη της τελευταίας επταετίας κατέγραψε η Hyundai

Τα υψηλοτερα κερδη της τελευταιας επταετιας κατεγραψε η Hyundai


Στη Hyundai Motor Corporation, το τελευταιο διαστημα υπαρχουν χαμογελα. Αλλα ειναι παγωμενα αυτα τα χαμογελα. Ναι, η Hyundai και η θυγατρικη της, Kia, εχουν εκπληκτικη πορεια, με τα κερδη να ειναι τα μεγαλυτερα της τελευταιας επταετιας, καθως οι πελατες εμπιστευονται τις δυο κορεατικες μαρκες για ηλεκτρικα και πολυτελη αυτοκινητα, οπως το Ioniq 5 και τα Genesis. Ομως, με την ελλειψη ημιαγωγων να “θεριευει”, ο προβληματισμος ως προς την παραγωγη, στο αμεσο μελλον, δεν μπορει να μην υπαρχει.Γι’ αυτο και προειδοποιει οτι οι παραδοσεις του τριτου τριμηνου μπορει να επηρεαστουν.

Σε ο,τι αφορα τους αριθμους, αυτοι ειναι κατι παραπανω απο ανθηροι: Τα λειτουργικα κερδη της Hyundai Motor Corporation αυξηθηκαν στα 1,89 τρισεκατομμυρια γουαν (1,64 δισεκατομμυρια δολαρια) το τριμηνο που εληξε στις 30 Ιουνιου, απο 590 δισεκατομμυρια γουαν το αντιστοιχο περυσινο διαστημα. Προκειται για την καλυτερη επιδοση ΄β τριμηνου απο το 2014.

Τα αποτελεσματα της αυτοκινητοβιομηχανιας της Νοτιας Κορεας, διαμορφωθηκαν συμφωνα με τη μεση εκτιμηση των αναλυτων για κερδη 1,9 τρισ. γουαν, συμφωνα με τα στοιχεια που συνεταξε το Bloomberg.

Με δεδομενο οτι οι περισσοτερες χωρες του πλανητη, στην πορεια απεξαρτησης απο τα ορυκτα καυσιμα στρεφονται προς την ηλεκτροκινηση, η Hyundai ακολουθει τους διεθνεις ανταγωνιστες της, οπως η Volkswagen, και στρεφεται σε οχηματα χαμηλων, η μηδενικων εκπομπων ρυπων. Ξεκινησε τις πωλησεις του αμιγως ηλεκτρικου οχηματος Ioniq 5 στην Ευρωπη και τις ΗΠΑ φετος και σχεδιαζει να λανσαρει περισσοτερα απο 12 ηλεκτρικα μοντελα εως το 2025.

Η ελλειψη ημιαγωγων

Η Hyundai διεκοψε προσωρινα την παραγωγη στα εργοστασια της παγκοσμιως, εν μεσω της συνεχιζομενης ελλειψης ημιαγωγων. Για να ελαχιστοποιησει τον αντικτυπο, μειωσε την παραγωγη λιγοτερο δημοφιλων μοντελων οπως τα Sonata sedans. Το υψηλοτερο κοστος πρωτων υλων, οπως το καουτσουκ και ο χαλυβας, αναμενεται επισης να επηρεασει τις αυτοκινητοβιομηχανιες.

«Οι διακοπες στην παραγωγη τον Μαϊο και τον Ιουνιο αναμενεται να εχουν καποια επιδραση στις πωλησεις το τριτο τριμηνο λογω του χαμηλοτερου αποθεματος», ανεφερε ο Εκτελεστικος Αντιπροεδρος Gang Hyun Seo, σε τηλεφωνικη κληση με τους αναλυτες. «Οι τιμες των πρωτων υλων αυξανονται και αυτο θα μπορουσε να επηρεασει τα κερδη στο δευτερο εξαμηνο».

Βλεπε επισης

svg%3E Ποδαρικο με το δεξι ...πενταλ!

Η μετοχη της εταιρειας εχει καταγραψει ανοδο 19% απο τις αρχες του ετους, εναντι κερδων 13% του δεικτη Kospi, στη Σεουλ.Οι πωλησεις οχηματων στις ΗΠΑ αυξηθηκαν κατα 73% το τριμηνο συγκριτικα με ενα χρονο πριν, ενω οι ευρωπαϊκες πωλησεις υπερδιπλασιαστηκαν. Στη Νοτια Κορεα, οι πωλησεις μειωθηκαν κατα 11%.

Ρεκορ και για την Kia

Την ιδια ωρα, η Kia, θυγατρικη αυτοκινητοβιομηχανια της Hyundai Motor, καταγραφει ρεκορ λειτουργικων κερδων 1,49 τρισεκατομμυριων γουαν το δευτερο τριμηνο, σε συγκριση με τα κερδη 145,2 δισεκατομμυριων γουαν πριν απο ενα χρονο, ξεπερνωντας τη μεση εκτιμηση των αναλυτων για κερδη 1,31 τρισ. γουαν, συμφωνα με στοιχεια του Bloomberg.

Η μετοχη της Kia καταγραφει κερδη 40% απο τις αρχες του ετους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!