H Ford συμμετεχει στην μεγαλυτερη εκθεση κινητης τηλεφωνιας Mobile World Congress (MWC) που διεξαγεται αυτες τις ημερες στη Βαρκελωνη παρουσιαζοντας το οραμα της για την “Πολη του Αυριο”.
Συμφωνα με τους ανθρωπους της Ford, οι κατοικοι των μελλοντικων πολεων θα πρεπει να απολαμβανουν καλυτερες κυκλοφοριακες συνθηκες με λιγοτερη ατμοσφαιρικη ρυπανση. Στην κατευθυνση αυτη παρουσιαζουν το σχεδιο “Autolivery” που περιλαμβανει τη συνεργασια αυτοoδηγουμενων Van και Drone τα οποια θα μπορουν γρηγορα και αποδοτικα να μεταφερουν τα παντα, απο ψωνια μεχρι αμεσα απαραιτητο ιατρικο υλικο παντου, με τα drones να αναλαμβανουν το τελευταιο σκελος του ταξιδιου μεχρι εξω απο την πορτα σας!
Παραλληλα, η νεα τεχνολογια με ενσωματωμενο WiFi modem θα διασφαλιζει στα αυτοκινητα Ford που θα κινουνται στις πολεις του αμεσου μελλοντος αριστη συνδεσιμοτητα για τους επιβατες & ψυχαγωγια για τα παιδια.
Η “Πολη του Αυριο” φιλοδοξει να ξεπερασει προκλησεις της μετακινησης – οπως η κυκλοφοριακη συμφορηση και η ατμοσφαιρικη ρυπανση – στα αστικα κεντρα, διασφαλιζοντας την ανεση των μεταφορων σημερα και στο μελλον
Οι εργαζομενοι της Ford αναπτυσσουν καινοτομες ιδεες που απαντουν στην προκληση του λεγομενου “last mile” – οπως η συνεργασια αυτονομων οχηματων και drones που θα μπορουσε να μεταμορφωσει τις αστικες διανομες
Η ιδεα “Autolivery” και καινοτομιες οπως η ηλεκτρικη πλατφορμα προσωπικης μετακινησης Carr-E και το προηγμενο τρικυκλο για διαδρομες στην πολη, TriCiti, παρουσιαζονται στο Παγκοσμιο Συνεδριο Κινητης Τηλεφωνιας (MWC)
Η Ford στοχευει να προσφερει ενα πληρως αυτονομο οχημα προδιαγραφων SAE επιπεδου 4 για επαγγελματικη χρηση σε εταιριες παροχης υπηρεσιων μεταφορας με μισθωση οχηματος (ride-hailing), κοινοχρησια οχηματος (ride-sharing) η σε στολους διανομων το 2021
Για πανω απο μισο αιωνα, τα van παιζουν πρωταγωνιστικο ρολο στον τομεα διανομων. Απο την αλλη, τα drones ειναι φαινομενο της εποχης. Η συνεργασια τους θα μπορουσε να βελτιωσει τις μελλοντικες μετακινησεις στις αστικες περιοχες και αυτο αποτελει ενα απο τα οραματα της Ford για την “Πολη του Αυριο”.
Αυτοοδηγουμενα van θα μπορουν γρηγορα και αποδοτικα να μεταφερουν τα παντα, απο ψωνια μεχρι αμεσα απαραιτητο ιατρικο υλικο στο εδαφος, και τα drones να αναλαμβανουν το τελευταιο σκελος του ταξιδιου σε προορισμους μη προσπελασιμους απο αυτοκινητο, οπως σε εναν ουρανοξυστη – η σε σημεια οπου η σταθμευση ενδεχεται να ειναι δυσκολη, ακαταλληλη η επισφαλης.
Ενα καινοτομο σχεδιο με την ονομασια “Autolivery”, που εχει αναπτυχθει απο μια ομαδα εργαζομενων της Ford για το Last Mile Mobility Challenge, οραματιζεται τη συνεργασια ηλεκτρικων αυτοοδηγουμενων van με drone για την παραλαβη και παραδοση αγαθων και πακετων σε αστικες περιοχες. Στο σχεδιο αυτο μπορει καποιος να μυηθει μεσω ακουστικων εικονικης πραγματικοτητας στην εκθεση Mobile World Congress ((MWC) που αποτελει τη παγκοσμιως μεγαλυτερη συναντηση για τη βιομηχανια κινητης τηλεφωνιας στη Βαρκελωνη, στο πλαισιο του οραματος της Ford για την “Πολη του Αυριο” – “City of Tomorrow”.
Συμφωνα με το σεναριο, κατα τη διαρκειας της προετοιμασιας ενος δειπνου, διαπιστωνεται οτι λειπει καποιο απαραιτητο υλικο το οποιο παραγγελνεται αμεσα και παραδιδεται εγκαιρα για να προστεθει στη συνταγη. Καθως συμφωνα με νεα ερευνα οι Ευρωπαιοι οδηγοι περασαν μεχρι 91 ωρες καθηλωμενοι λογω κυκλοφοριακης συμφορησης το 2016, η υπηρεσια “Autolivery” ειναι ενδεικτικη του πως οι νεες τεχνολογιες θα μπορουσαν να βελτιωσουν της ζωες των καταναλωτων με εξυπνα συνδεδεμενα σπιτια, και να προετοιμασουν το δρομο για ενα πιο βιωσιμο μελλον.
«Η Ford ασπαζεται μια κουλτουρα καινοτομιας που αποσκοπει στη δημιουργια νεας ταξης πραγματων με λυσεις που δινουν προτεραιοτητα στον ανθρωπο, εξοικονομωντας χρονο και χρημα και διασφαλιζοντας την ηρεμια του και κανοντας πιο ανετες στις μετακινησεις και καλυτερες τις συνθηκες διαβιωσης στις πολεις,» δηλωσε ο Ken Washington, vice president, Research & Advanced Engineering, Ford Motor Company.
Η ιδεα Autolivery, μια απο τις πολλες που εχουν υποβαλλει οι εργαζομενοι της Ford σαν απαντηση στο λεγομενο ‘last mile challenge’, που εστιαζει στη δυσκολια των τελευταιων 15 μετρων στις παραδοσεις αγαθων. Οντας κατα γενικη ομολογια το πιο δυσκολο κομματι στην αυτοματοποιημενη διαδικασια παραδοσης αγαθων, πολλες εταιρειες προσπαθουν να βρουν λυσεις για την περιπλοκοτητα της παραδοσης πακετων τα τελευταια 15 μετρα, η απο το πεζοδρομιο στην πορτα. Η πιεση για την επιλυση αυτης της προκλησης αναμενεται να αυξηθει σε ολο τον κοσμο τα προσεχη χρονια με την αυξηση του ΑΕΠ αλλα και των τοπικων διανομων λογω online πωλησεων.
«Αν και η υλοποιηση της ιδεας προς το παρον ειναι ανεφικτη, το ‘Autolivery’ δειχνει πως μεσα απο τη συνεχη εξελιξη και ερευνα μπορουμε να οδηγηθουμε σε μια πιο βιωσιμη ‘Πολη του Αυριο’,» δηλωσε ο Washington.
Το Οραμα για την ‘Πολη του Αυριο’ ειναι να ξεπεραστουν οι προκλησεις μετακινησης σε αστικα περιβαλλοντα, οπως κυκλοφοριακη συμφορηση και ατμοσφαιρικη ρυπανση ωστε να μπορουν οι ανθρωποι να μετακινουνται ανετα σημερα και στο μελλον. Οι δρομοι θα μπορουν να μετατρεπονται σε πρασινους χωρους και παρκα, για καλυτερη ποιοτητα ζωης και πιο υγιεις κοινοτητες. Η εταιρεια καλει τακτικα εργαζομενους, επιχειρηματιες και start‑ups να αναπτυξουν καινοτομιες μεσω hackathons και διαγωνισμων. Το “Autolivery” προηλθε απο τους σχεδιαστες της Ford που εδρευουν στη Σαγκαη – Euishik Bang, James Kuo και Chelsia Lau – οι οποιοι απαντησαν στο Last Mile Mobility Challenge – με την επινοηση λυσεων μετακινησης για αστικες περιοχες.
«Το θεμα ειναι να κανουμε τις συνθηκες διαβιωσης στις πολεις πιο ανετες. Η δυνατοτητα αξιοποιησης της τεχνολογιας αυτονομων και ηλεκτρικων οχηματων με drones για τη γρηγορη και ευκολη αποστολη πακετων μπορει να κανει τη ζωη ευκολοτερη για ολους» δηλωσε ο Bang. Δυο ακομα προϊοντα που εξελιχθηκαν για το Last Mile Mobility Challenge, και παρουσιαστηκαν στο Παγκοσμιο Συνεδριο Κινητης Τηλεφωνιας, ηταν η ηλεκτρικη πλατφορμα Carr‑E και το αναδιπλουμενο ηλεκτρικο τρικυκλο TriCiti.
Η Ford σκοπευει να προσφερει ενα πληρως αυτονομο οχημα προδιαγραφων SAE επιπεδου 4 για επαγγελματικη χρηση σε εταιριες παροχης υπηρεσιων μεταφορας με μισθωση οχηματος (ride-hailing), κοινοχρησια οχηματος (ride-sharing) η σε στολους διανομων το 2021. Επισης εκτιμα οτι θα συνεχιστει η εξαπλωση ηλεκτρικων οχηματων, σε βαθμο που θα ξεπερασουν τα αντιστοιχα βενζινοκινητα τα επομενα 15 χρονια. Η κοινοχρησια οχηματων θα εξακολουθησει να γινεται ολο και πιο δημοφιλης, ενω οι συνδεδεμενες επικοινωνιες μεταξυ οχηματων και υποδομης ομοιως θα αυξηθουν.
«Προσπαθουμε να κατανοησουμε πως οι ανθρωποι ζουν, εργαζονται και κινουνται στις αστικες περιοχες, ωστε να ενημερωσουμε την ερευνα μας σε τεχνολογιες και λυσεις μετακινησης» δηλωσε ο Washington.
Νεα Τεχνολογια με Ενσωματωμενο Wi‑Fi Modem Διασφαλιζει Συνδεσιμοτητα για τους Επιβατες & Ψυχαγωγια για τα Παιδια μεσα στο Αυτοκινητο
Η Ford θα προσφερει ενσωματωμενο Wi-Fi modem απο τη Vodafone σε οχηματα Ford στην Ευρωπη
Το ‘Ακομα να φτασουμε;’ μπορει να γινει ‘Φτασαμε κιολας;’ καθως οι ταλαιπωροι γονεις συντομα θα μπορουν να διασφαλιζουν την ψυχαγωγια των παιδιων τους, με συνδεση στο διαδικτυο ωστε να κατεβαζουν ταινιες, παιχνιδια και μουσικη εν κινησει.
Η Ford συνεργαστηκε με τη Vodafone για να φερει τη συνδεσιμοτητα 4G LTE σε οχηματα στην Ευρωπη μεσω του νεου ενσωματωμενου modem FordPass Connect και της δυνατοτητας του Wi‑Fi hotspot. Διαθετοντας εξωτερικη κεραια, το Wi-Fi επιτρεπει τη συνδεση μεχρι 10 συσκευων ταυτοχρονα στο δικτυο, για να μπορουν οι επιβατες να σερφαρουν στο internet με βελτιωμενη συνδεσιμοτητα.
Μαζι με το FordPass Connect, η εφαρμογη FordPass θα επιτρεψει στους οδηγους να κλειδωνουν / ξεκλειδωνουν απομακρυσμενα τις πορτες του αυτοκινητου τους σχεδον απο οπουδηποτε στον κοσμο και να ελεγχουν πληροφοριες οπως σταθμη καυσιμου και λαδιου, πιεση ελαστικων, ζωη μπαταριας, χιλιομετρητης, ενεργοποιηση συναγερμου και θεση οχηματος στο χαρτη. Το στοιχειο Live Traffic θα προσφερει στους οδηγους ενημερωσεις σε πραγματικο χρονο και θα υπολογιζει νεα διαδρομη για την αποφυγη της κυκλοφοριακης συμφορησης.
«Το μελλον της μετακινησης συνδεεται αρρηκτα με τη συνδεσιμοτητα, αναμεσα σε εσας και το οχημα, αναμεσα στο smartphone σας και το οχημα και αναμεσα στο οχημα και το περιβαλλον» δηλωσε ο Don Butler, executive director, Ford Connected Vehicle & Services. «Με το FordPass Connect, η πλατφορμα SYNC σηματοδοτει τη μεταβαση σε υπολογιστικο νεφος. Το FordPass Connect με Wi-Fi της Vodafone επιτρεπει στα παιδια να παρακολουθουν ταινιες, να ακουνε μουσικη η να κανουν ακομα και τις εργασιες τους στο ταξιδι, ενω οι επαγγελματιες θα μπορουν να εχουν ευκολα προσβαση στις εταιριες τους απο οπουδηποτε.»
Σε ολη την Ευρωπη, η συνδεσιμοτητα ειναι πιο σημαντικη απο ποτε. Στο Ηνωμενο Βασιλειο, το 33% των παιδιων κατω των πεντε ετων εχουν το δικο τους tablet**. Απο το 2014 εως το 2015, ο αριθμος των Ευρωπαιων που πληρωνουν για διαδικτυακη τηλεοραση και ταινιες αυξηθηκε κατα 400%, ενω η αναπαραγωγη μουσικης μεσω διαδικτυου αναμενεται να ξεπερασει το κατεβασμα μουσικων αρχειων μεχρι του χρονου.
Η Ford εκανε την ανακοινωση στο Παγκοσμιο Συνεδριο Κινητης Τηλεφωνιας, το μεγαλυτερο του ειδους σε διεθνες επιπεδο.
«Η Vodafone και η Ford συνεργαζονται πανω απο μια δεκαετια. Τωρα προσπαθουμε να ικανοποιησουμε τις προσδοκιες οδηγων και επιβατων να μενουν συνδεδεμενοι με τον υπολοιπο ψηφιακο κοσμο ενω βρισκονται στα οχηματα τους,» δηλωσε ο Ivo Rook, director, Internet of Things, Vodafone. «Η γκαμα υπηρεσιων που μια αξιοπιστη, ασφαλης συνδεση μπορει να φερει στον καταναλωτη αυξανεται καθημερινα περιλαμβανοντας απο πληροφοριες για την κατασταση του αυτοκινητου και προειδοποιησεις για τις συνθηκες της κυκλοφοριας μεχρι την αναπαραγωγη ταινιων μεσω του διαδικτυου. Η Ford και η Vodafone δημιουργουν περισσοτερες ευκαιριες για τους πελατες ωστε να ζουν μια πιο εξυπνη και συνδεδεμενη ζωη.»
Η εταιρεια θα χρησιμοποιησει την παγκοσμια καρτα SIM της Vodafone και την πλατφορμα Internet of Things για να προσφερει αναβαθμισμενη ασφαλεια, προστασια, διαγνωστικες και υπηρεσιες infotainment για οχηματα Ford σε ολη την Ευρωπη συμφωνα με τους αυστηρους νεους Ευρωπαϊκους κανονισμους.
Απο το 2012, τα οχηματα Ford προσφερουν Emergency Assistance μεσω του συστηματος SYNC. Σε περιπτωση ατυχηματος οπου ο αεροσακος εχει ενεργοποιηθει η εχει συμβει διακοπη παροχης καυσιμου, αυτη η τεχνολογια χρησιμοποιει ενα συνδεδεμενο μεσω Bluetooth κινητο τηλεφωνο για να μπορουν οι επιβατες να καλουν απευθειας τις Υπηρεσιες Εκτακτης Αναγκης στη σωστη γλωσσα για την περιοχη, ενημερωνοντας για τη θεση του οχηματος.
Η Ford θα συνεχισει τωρα αυτη τη δυνατοτητα αξιοποιωντας το ενσωματωμενο modem για τη λειτουργια της υπηρεσιας eCall, που καλει αυτοματα τις υπηρεσιες εκτακτης αναγκης μετα απο ενα ατυχημα, επικοινωνωντας τη θεση του οχηματος και επιτρεποντας στους συμβουλους της υπηρεσιας να συμπερανουν κατα ποσον ο οδηγος εχει τις αισθησεις του. Η Ford θα εξακολουθησει να προσφερει Emergency Assistance για οχηματα μη εφοδιασμενα με FordPass Connect.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }