H Ford ετοιμάζει το Focus RS500

Εκει, στη Ford, φαινεται πως δεν εχουν επαναπαυθει στις δοξες του παρελθοντος. Αντιθετα, θελει να τις ξεπερασει. Ετσι, σαν να μην εφτανε το φοβερο και τρομερο Focus RS, πληροφοριες απο τις ΗΠΑ αναφερουν οτι η Ford σκεφτεται να λανσαρει, μεσα στο 2017, μια συλλεκτικη και super γρηγορη εκδοση του Focus με την ονομασια RS500.
Και, τι παραπανω θα μπορουσε να εχει το Focus RS των 350 ιππων με το 0-100 των 4,7 δευτερολεπτων και την τελικη των 265 χ.α.ω; Τα καλα νεα τωρα αρχιζουν. Οι ιδιες πληροφοριες αναφερουν οτι οι μηχανικοι της Ford στοχευουν στη δημιουργια του ανταγωνιστη της Mercedes AMG A45 και (κυριως) του Audi RS3. Με τις δυο γερμανικες εταιριες ηδη να ετοιμαζουν νεες versions των δυο μοντελων, θεωρειται βεβαιο οτι η Ford πρεπει να κανει το Focus RS500 ικανο να σπασει το \”φραγμα\” των 4 δευτερολεπτων στο σπριντ.
Με δεδομενο οτι μεγαλο περιθωριο βελτιωσης με αυξηση της ιπποδυναμης προφανως και δεν υπαρχει στον τετρακυλινδρο 2,3 λιτρων που φορα το Focus RS, η Ford φαινεται να εστιαζει περισσοτερο (η μηπως κυριως;) στο βαρος.

Στοχος δεν ειναι να δημιουργηθει ενα Focus πολυ ελαφρυτερο απο το RS3, αλλα να βελτιωθει δραματικα η αναλογια κιλων ανα ιππο. Ετσι, μιας και η αυξηση της ιπποδυναμης \”θα ηταν μεγαλη προκληση ελλειψει χωρου για επιπλεον δυνατοτητα ψυξης του κινητηρα\”, προς το παρον λαμβανονται… μετρα μειωσης του βαρους. Αναμεσα σε αυτα, μαθαινουμε πως περιλαμβανεται εκτεταμενη χρηση ανθρακονηματων, απο μεγαλο μερος του αμαξωματος, μεχρι τα φρενα, πολυκαρβονικα παραθυρα, καθως και (φυσικα) ενα σχεδον απογυμνωμενο απο… περιττες ανεσεις εσωτερικο.
Η μεγαλυτερη πιθανοτητα να δουμε ενα Focus RS500, ειναι αυτο να παραχθει σε εξαιρετικα περιορισμενη εκδοση, οπως εγινε και με το RS του 2011 που ξεπουλησε μολις σε δυο ωρες.
To Sierra RS500

Αλλωστε, αν θελουμε να δουμε τι πραγματικα σκεφτεται η Ford, θα πρεπει να παμε πισω στο 1987 και να θυμηθουμε την εντολη που πηρε ο Mike Moreton για τη δημιουργια μιας εξελιγμενης εκδοσης του Sierra RS Cosworth που θα ηταν \”ανικητο στις πιστες\”. Τελικα, δημιουργηθηκαν μολις 500 Sierra RS500 Cosworth. Θα γινει το ιδιο και με το σημερινο Focus που εχει \”κατι\” απο την παλια, καλη Ford;

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!