H Hyundai μας δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της

Το 45 Concept Car, το οποιο παρουσιασε η Hyundai στο Διεθνες Σαλονι Αυτοκινητου (IAA) της Φρανκφουρτης του 2019, μπορει να ειναι αμιγως ηλεκτρικο, πρωτοτυπο οχημα. Ειναι ομως μια πρωτη \”ματια\” στο μελλον της κορεατικης μαρκας, η οποια επικεντρωνεται στην ηλεκτροκινηση και τις αυτονομες τεχνολογιες, καθως και στην εξυπνη σχεδιαση. Και ενω εγκαινιαζει τη νεα της εποχη, σηματοδοτωντας την εισοδο της στα αυτονομα αυτοκινητα του μελλοντος, το προοδευτικο “45” αποτιει φορο τιμης στο 45χρονο εμβληματικο, για τη μαρκα, Pony Coupe Concept.


Το βλεμμα στο παρελθον ειναι απαραιτητο για την προοδο και το εξωτερικο στυλ του “45” διεγειρει τη φαντασια και αντλει εμπνευση απο το πρωτο αυτοκινητο της Hyundai που ειχε εξελιχθει εξ ολοκληρου απο την κορεατικη μαρκα, το Pony Coupe Concept του 1974. To πρωτοτυπο “45” διαθετει αμαξωμα τυπου monocoque, αεροδυναμικη σχεδιαση και καποια στιλιστικα στοιχεια εμπνευσμενα απο τα αεροσκαφη της δεκαετιας του 1920. 




Βεβαια, η ονομασια του μοντελου δεν αντλει το ονομα της μονο απο το πρωτο αυτοκινητο της μαρκας. Οφειλεται επισης και στις γωνιες 45 μοιρων που κοσμουν τοσο το εμπρος οσο και το πισω μερος του μοντελου, οι οποιες παραπεμπουν σε σχημα διαμαντιου που «μαρτυρα» τη σχεδιαστικη κατευθυνση της μαρκας στα επερχομενα ηλεκτρικα μοντελα. Το νεο concept car ακολουθει την μινιμαλιστικη λογικη της αρχικης ιδεας του coupe. Συνδυαζοντας την κληρονομια με το οραμα, το “45” ενσωματωνει την εξελιξη της σχεδιαστικης γλωσσας «Sensuous Sportiness» της Hyundai. 

Το εξωτερικο 


Η παρουσια του εμπρος τμηματος του “45” με την κυβοειδη σχεδιαση των λαμπτηρων  προκαλει αναλογικα συναισθηματα επιτρεποντας στους ανθρωπους να αναγνωριζουν αμεσως το οχημα απο αποσταση, εφαρμοζοντας ταυτοχρονα τεχνολογιες αιχμης. 

Παρουσιαζοντας ενα μοντερνο προφιλ, το “45” επιδεικνυει χαρακτηριστικα σταθεροτητας και δυναμισμου. Ως προοδευτικο EV, η νεα τεχνολογια ειναι ορατη στο σχεδιασμο του “45”. 

Στο κατω μερος της πορτας, ενα συνολο LED εμφανιζει την ικανοτητα των μπαταριων σε μεγαλες αποστασεις και μεσα απο τα ενεργα φωτα LED οι χρηστες μπορουν να πληροφορηθουν ποση ηλεκτρικη ενεργεια εχουν στη διαθεση τους ακομα και πριν φτασουν στο αυτοκινητο. Αυτα τα αξιοπιστα στοιχεια εχουν σχεδιαστει ακομη και για εναν χρηστη που χρησιμοποιει ηλεκτρικο οχημα για πρωτη φορα.

Το “45” concept car διαθετει τεχνολογικα χαρακτηριστικα που μπορουν να επηρεασουν τα μελλοντικα μοντελα της Hyundai, οπως το Camera Monitoring System (CMS) το οποιο αφηνει χωρο για εφαρμογες αυτονομης οδηγησης, καθως και αλλες επικειμενες τεχνολογιες υπογραμμιζοντας το μελλοντικο οραμα της Hyundai. Οι παραδοσιακοι πλευρικοι καθρεπτες εχουν επισης αντικατασταθει απο καμερες.

Το Εσωτερικο 


Μπαινοντας στη νεα εποχη της μελλοντικης κινητικοτητας, η Hyundai με το 45 concept car επαναπροσδιοριζει την εμπειρια του αυτοκινητου, οπου το εσωτερικο γινεται ενας μοναδικος χωρος διαβιωσης ικανος να μεταμορφωθει για να ικανοποιησει μια σειρα απαιτησεων της καθημερινοτητας των επιβατων. Το “45” βασιζεται στο \’STYLE SET FREE\’ της Hyundai Motor, προσφεροντας μια οπτικη του πως ο κοσμος αντιλαμβανεται την εμπειρια του αυτοκινητου στην εποχη των αυτοκινουμενων οχηματων.


Εμπνευσμενη απο σχεδια επιπλων, η μινιμαλιστικη καμπινα ειναι εξοπλισμενη με εναν εκλεπτυσμενο συνδυασμενο ξυλινων, υφασματινων και δερματινων επενδυσεων, δημιουργωντας μια ζεστη ατμοσφαιρα που ειναι ταυτοχρονα χαλαρωτικη και ανετη. Το φως της ημερας χρησιμοποιηθηκε επισης ως στοιχειο σχεδιασμου ωστε να φερει τα απαραιτητα συναισθηματα με φυσικο τροπο. Στους επιβατες το αυτοκινητο προσφερει ενα ανετο και ευχαριστο περιβαλλον, με πισω καθισματα τυπου καθιστικου και μπροστινα καθισματα που μπορουν να περιστραφουν. Αναβαθμιζοντας τον σχεδιασμο και την τεχνολογια περαιτερω, οι επιβατες των εμπρος καθισματων μπορουν να αλληλεπιδρασουν με το συστημα Infotainment χαρη στην εμφανιση των πληροφοριων σε στιλ προβολης, οπου μπορει να αντικαταστησει την κεντρικη οθονη αφης με μια σειρα οθονων και λειτουργιων ενσωματωμενες στο ιδιο το ταμπλο.

Οι μπαταριες του ηλεκτροκινητου “45” τοποθετουνται στο δαπεδο του αυτοκινητου, συμβαλλοντας στη μεγαλυτερη ευρυχωρια του εσωτερικου. Το επιπεδο πατωμα του μοντελου οπου αποθηκευονται οι μπαταριες ονομαζεται \’skateboard\’ καθως επιτρεπει τη δημιουργια ενος χωρου που δινει την αισθηση σαλονιου με νεα επιπλα. Επισης, τα καθισματα στρεφονται προς τους επιβατες καθως ανοιγουν την πορτα.

Οι καθαρες γραμμες, η εργονομικη τοποθετηση των χειριστηριων και τα εσωτερικα φωτιστικα αναδεικνυουν περαιτερω την εκλεπτυσμενη αισθηση του χωρου ενισχυοντας παραλληλα την απλοϊκη και μοντερνα σχεδιαση του “45”. Το αυτοκινητο επαναπροσδιοριζει το χωρο αποθηκευσης με μια σειρα καινοτομων τροπων, συμπεριλαμβανομενης της παρουσιας ενος οριζοντιου μακροστενου σχηματος, μιας θεωρητικης τσεπης, που ειναι τοποθετημενη στην πορτα του αυτοκινητου επιτρεποντας την αποθηκευση βιβλιων η tablet PC. Επιπλεον, στο χωρο αποθηκευσης χρησιμοποιειται ενα διαφανες υλικο, οποτε ειναι ευκολο να δουμε το περιεχομενο.

Το 45 Concept car ανακυκλωνει τα αποβλητα και δημιουργει για αλλη μια φορα αξια, δινοντας συναισθηματικη αξια ακομη και σε αποβλητα που πετιουνται. Με τη σκεψη στο μελλον, η ιστορια σχεδιασης της Hyundai αρχιζει εδω.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!