H Kosmocar-Volkswagen στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος


H Kosmocar-Volkswagen ηταν Μεγας Χορηγος του 14ου Διεθνη Μαραθωνιου «Μεγας Αλεξανδρος», που διεξηχθη στη Θεσσαλονικη, την Κυριακη 14 Απριλιου. Η μεγαλυτερη γιορτη του αθλητισμου της Βορειας Ελλαδας χαρισε για αλλη μια χρονια πολυ κεφι και εντονα συναισθηματα σε 20.000 ανθρωπους, που εζησαν την εμπειρια ενος σπουδαιου αθλητικου γεγονοτος.


Η Kosmocar-Volkswagen υποστηριξε το σημαντικοτερο εαρινο αθλητικο γεγονος της συμπρωτευουσας διαθετοντας στους διοργανωτες μοντελα της Volkswagen. Σε ρολο οχηματος χρονομετρησης του αγωνα χρησιμοποιηθηκε το ηλεκτρικο e-Golf σε λευκο χρωμα. Αθορυβο και με μηδενικους ρυπους, με αυτονομια που φτανει τα 300 χιλιομετρα, το e-Golf ηταν ο ιδανικος προπομπος του αγωνα. 
Ο αγωνας συνεπεσε με το λανσαρισμα του νεου compact SUV της Volkswagen, του T-Cross. Η συγκυρια ηταν μοναδικη και χιλιαδες κοσμου ειχαν την ευκαιρια να γνωρισουν το μοντελο απο κοντα και να πληροφορηθουν για τα μοναδικα του χαρακτηριστικα και τον πλουσιοτατο, hi-tech εξοπλισμο του. 


Η Kosmocar-Volkswagen, επιπλεον της χορηγιας, ειχε ενεργη συμμετοχη τοσο στο Μαραθωνιο οσο και στους παραλληλους αγωνες που διοργανωθηκαν, με τη δικη της ομαδα δρομεων, τη «Volkswagen Running Team». Η ομαδα αποτελειται απο φιλους της μαρκας καθως και εργαζομενους της Kosmocar και του Δικτυου Εξουσιοδοτημενων Εμπορων της. Η Volkswagen Running Team στη φετινη εκδηλωση συμμετειχε με 380(!) δρομεις, που απολαυσαν την καθε στιγμη των αγωνων. Μαλιστα, στο Μαραθωνιο δρομο των 42.195 χλμ. θριαμβευσε ο Μιχαλης Παρμακης, αθλητης της ομαδας, ο οποιος περασε την αψιδα του τερματισμου στη Λεωφορο Μεγαλου Αλεξανδρου, στο υψος του Αγαλματος του Μακεδονα στρατηλατη, με χρονο 2 ωρες 33:21, επαναλαμβανοντας την αντιστοιχη επιτυχια του 2017, παροτι αγωνιζοταν με τραβηγμα στο ποδι και εκανε υπερπροσπαθεια για να καλυψει την αποσταση. 


Αθλητρια της Volkswagen Running Team κερδισε και το Μαραθωνιο των γυναικων. Οπως και το 2017, το χρυσο μεταλλιο κατεκτησε η Σονια Τσεκινι-Μπουδουρη, με χρονο 2 ωρες 48:13.


Ο διεθνης μαραθωνιος της Θεσσαλονικης εχει εξελιχθει σε θεσμο, με το 14ο αγωνα της σειρας να ξεπερνα ολους τους προηγουμενους σε οργανωτικη αρτιοτητα και αγωνιστικο ενδιαφερον, χαρη και στις εντυπωσιακες παραλληλες εκδηλωσεις που στηθηκαν στην καρδια της πολης. 

Ο “Μαραθωνιος της Ιστοριας”, οπως αποκαλειται, ηταν για αλλη μια χρονια ανταξιος των προσδοκιων και εδωσε τη χαρα της συμμετοχης και της προσωπικης νικης σε ανθρωπους ολων των ηλικιων, απο 9χρονους μαθητες Δημοτικων Σχολειων μεχρι τον 86χρονο Στεφανο Ιωαννιδη που ετρεξε στο Δρομο 5.000μ., καθως και σε ανθρωπους με αναπηριες, που κερδισαν το χειροκροτημα και το θαυμασμο φιλαθλων και θεατων. 

Στη φετινη διοργανωση συμμετειχαν δρομεις απο πεντε ηπειρους και 51 χωρες, προερχομενοι ακομα και απο μακρινα μερη οπως η Ζιμπαμπουε, η Κινεζικη Ταϊπεϊ, οι Μπαχαμες και το Ουζμπεκισταν. Αναμεσα σ’ αυτους και ο Ισπανος θρυλος Σαντιαγκο Ιτος Ολιβερα που κατεχει στην πατριδα του το ρεκορ συμμετοχων σε Μαραθωνιους, φτανοντας στη Θεσσαλονικη τους 293 ολοκληρωμενους αγωνες, ο 68χρονος Ιρλανδος Τζερι Φορντ που αψηφα την εκ γενετης αναπηρια του και συμμετειχε για 445η φορα με χειρηλατο αμαξιδιο σ’ εναν Μαραθωνιο, καθως και η κωφη Λευκορωσιδα πρωταθλητρια των δρομων αντοχης Ολγα Ραχαουτσοβα, η οποια επισης καλυψε την αποσταση των 42.195 χλμ. και μαλιστα διακριθηκε ιδιαιτερα, τερματιζοντας στην τεταρτη θεση.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!