H Nissan έβαλε.. ερπύστριες στο 370Ζ!

Ποιος ειπε οτι δεν μπορεις να ανεβεις στα πιο απροσπελαστα, χιονισμενα τοπια, εαν εχεις ενα πισωκινητο, σπορ roadster; Σιγουρα οχι η Nissan, η οποια, με αφορμη το Σαλονι Αυτοκινητου του Σικαγο, μας βαζει για τα καλα στο πνευμα των χειμερινων σπορ, με δυο ειδικων προδιαγραφων πρωτοτυπα μοντελα, με τα οποια μπορεις να κανεις… σκι. 

Τι εκανε λοιπον η αεικινητη ιαπωνικη μαρκα; Εκανε κυριολεκτικα snowmobile ενα 370Z Roadster. Το μοντελο, το οποιο φερει την κωδικη ονομασια 370Zk, ειναι ετοιμο να “οργωσει” τα χιονοδρομικα κεντρα, χαρη στο συνδυασμο των χιονοσανιδων εμπρος αλλα και των ερπυστριων πισω, που αντικαθιστουν τα συνηθη ελαστικα υψηλων επιδοσεων του σπορ μοντελου των 332 ιππων.

Η μετασκευη ενος εργοστασιακου 370Z Roadster σε χιονοδρομικο 370Zki, μονο ευκολη υποθεση δεν ηταν για τη Nissan. Προκειμενου να χωρεσουν πισω οι DOMINATOR® ερπυστριες της American Track Truck Inc., αρχικα αφαιρεθηκε ολοκληρο το συστημα κινησης. Στη συνεχεια σχεδιαστηκε και κατασκευαστηκε ενα προσαρμοσμενο κιτ ανυψωσης, το οποιο σηκωσε το οχημα κατα 7,6 εκατοστα. Ακολουθησε η κατασκευη προσαρμοσμενων στηριξεων για τα πισω ελατηρια της αναρτησης, μαζι με τα προσαρμοσμενα διαχωριστικα 7,6 εκατοστων που απαιτουνταν για τη συναρμολογηση των ερπυστριων στους θολους των τροχων. Τα εργοστασιακα φρενα εμειναν ως ειχαν, αλλα οι γραμμες των φρενων επρεπε να επαναδιαμορφωθουν, οπως και το συστημα της εξατμισης, προκειμενου να ταιριαξουν κατω απο το οχημα.

Μπροστα, η αναρτηση τροποποιηθηκε για να προσαρμοστει στο νεο υψος
οδηγησης και τοποθετηθηκαν αποσβεστηρες, ωστε να επιτρεπεται η καταλληλη διαδρομη και περιστροφη για τα μπροστινες σανιδες του σκι, που επισης προερχονται απο την American Track Truck Inc. Ο κινητηρας και το κιβωτιο ταχυτητων επρεπε επισης να αναδιαταχθουν, καθως τοποθετηθηκε και μια ειδικη ποδια, προκειμενου να αποφευχθουν τυχον ζημιες απο τις διαδρομες στο χιονι.

 

Παραλληλα, το Nissan Armada Snow Patrol, πηγαινει το θηριωδες SUV της Nissan σε νεα επιπεδα, κυριολεκτικα ! Με το συστημα ανυψωσης της αναρτησης κατα 7,6 εκατοστα, τα ακραια ελαστικα εκτος δρομου, τον επιβλητικο εμπροσθιο προφυλακτηρα, την μπαρα με τους προβολεις και την σχαρα οροφης, το μοναδικο Snow Patrol βγαζει το Armada απο τη  λιστα των συνηθισμενων αυτοκινητων και το τοποθετει σε χιονισμενες βουνοκορφες, πανετοιμο για την ασυλληπτη περιπετεια που ονειρευεται καθε γνησιος off-roader.

Με ονομαστικη ικανοτητα ρυμουλκησης 3,8 τονων, το Armada μπορει ευκολα να μεταφερει trailer με snowmobiles, συμπεριλαμβανομενου και του Nissan 370Zki !
Η κατασκευη του συγκεκριμενου πρωτοτυπου, ξεκινησε με την εγκατασταση ενος πληρους κιτ αναρτησης απο την Pro Comp, προσφεροντας προσθετη αποσταση για τα καινουρια off-road ελαστικα υψους 35 ιντσων ! Τα νεα ελαστικα τοποθετουνται σε ζαντες Cognito Series 61 με διαμετρο 20×9 ιντσων και με φινιρισμα Satin Black.Για να ισχυροποιηθει η ασφαλης πλοηγηση στα δυσβατα μονοπατια, το εμπροσθιο τμημα του Armada Snow Patrol ενισχυθηκε με τον off-road προφυλακτηρα Smittybilt που διαθετει προστατευτικη μπαρα και βαρουλκο με βιντσι ικανοτητας 5,4 τονων. Για τις διαδρομες στο σκοταδι, φροντιζει μια οριζοντια μπαρα με διπλης σειρας LED DR36, σε συνδυασμο με ενα ζευγος στρογγυλων προβολεων LED 5 ιντσων, αγωνιστικου τυπου, επιμελως τοποθετημενων στις γριλιες εμπρος.

Στο εσωτερικο, προστεθηκαν εμπρος καθισματα με επενδυση απο premium δερμα και με διατρητα ενθετα χρωματος τσιμεντου, ενω τα πλευρικα σημεια φερουν ραφες κοβαλτιου, που κανουν μια ομορφη χρωματικη αντιθεση μαζι με τα ενθετα λογοτυπα του Armada Snow Patrol στις πλατες. Την τελικη πινελια δινει το “ντυσιμο” του εξωτερικου απο την Icon Image Graphics, με το ειδικο λογοτυπο του Armada Snow Patrol.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!