Mitsubishi Eclipse Cross : Παλιό όνομα, νέο SUV


Τετρακινητο, με τον νεο τουρμπο βενζινοκινητηρα 1.5L και με μεγαλυτερες διατασεις απο το ASX, το Eclipse Cross ουδεμια σχεση εχει περαν του ονοματος, απο το coupe σπορ της φιρμας, αλλα αποτελει εναν ακομα αντιπαλο του Qashqai.

Η Mitsubishi ετοιμαζεται για την παγκοσμια παρουσιαση του νεου της compact SUV Eclipse Cross στην 87η Διεθνη Εκθεση Αυτοκινητου της Γενευης 1 (7 – 19 Μαρτιου). Το Eclipse Cross ειναι ενα παγκοσμιως στρατηγικο μοντελο που θα κυκλοφορησει πρωτα στην Ευρωπη φετος το φθινοπωρο και στη συνεχεια σε Ιαπωνια, Β. Αμερικη, Αυστραλια και λοιπες περιοχες. 

Το νεο Eclipse Cross compact SUV coupe θα πλαισιωσει την παγκοσμια οικογενια μοντελων crossover SUV της MMC: το compact SUV ASX και τα μεσαια SUV Outlander και Outlander PHEV.


Το Eclipse Cross συνδυαζει τις εντυπωσιακες γραμμες ενος coupe με το δυναμισμο ενος SUV εχοντας τη στυλιστικη υπογραφη και τις επιδοσεις της Mitsubishi. 
Αλλα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα ειναι η σχεδιαση που σε ξεσηκωνει για ταξιδι, η συνδεσιμοτητα που σε εμπνεει για νεες περιπετειες, και η τεχνολογια ελεγχου all-wheel που σου προσφερει την αισθηση απολαυσης και σιγουριας για μια υψηλου επιπεδου οδηγικη εμπειρια.

Στο εντυπωσιακο και δυναμικο coupe σχημα του SUV της Mitsubishi ξεχωριζουν: το σφηνοειδες προφιλ με τις εντονες, χαρακτηριστικες γραμμες, ενα πισω παρμπριζ με κλιση προς τα εμπρος, οι κοντοι προβολοι και τελος οι μυωδεις προφυλακτηρες που παραπεμπουν στην εικονα ενος δυνατου αθλητη.

Η σχεδιαστικη φιλοσοφια Dynamic Shield της MMC αποτυπωνεται στο προστατευτικο σχημα που δημιουργειται οπτικα απο την κεντρικη περιοχη της μαυρης μασκας που υποδηλωνει τις επιδοσεις του αυτοκινητου. Η μαυρη περιοχη οριζεται απο τρεις κατευθυνσεις – απο αριστερα, δεξια και απο κατω. Η φιλοσοφια Dynamic Shield υπογραμμιζει τη λειτουργικοτητα του εμπρος τμηματος που εχει στοχο στην προστασια των ανθρωπων και του ιδιου του οχηματος.


Η σχεδιαστικη φιλοσοφια “Dynamic & Characteristic” στο πισω τμημα χαρακτηριζεται απο το σχεδον κυβιστικο στυλ που δημιουργειται γυρω απο τα ψηλα τοποθετημενα επιμηκη πισω φωτα και απο την οριζοντια διαιρεση του κεκλιμενου πισω παρμπριζ στα δυο. Οταν ειναι αναμμενα, τα φωτα φρενων LED και το ψηλα τοποθετημενο κεντρικο φως στοπ LED δημιουργουν μια μπαρα φωτος που διατρεχει ολο το πισω τμημα, προσδιδοντας στο Eclipse Cross ευρος και στιβαροτητα.


Ενα νεο κοκκινο χρωμα αμαξωματος προστιθεται στην παλετα. Η στανταρ επιστρωση περιλαμβανει ημιδιαφανη κοκκινη και διαφανη βαφη το οποιο δημιουργει υψηλο κορεσμο και ‘ενταση’ με αποτελεσμα ενα φινιρισμα υψηλης ποιοτητας.
Το οριζοντιο ταμπλο, τα ασημι μεταλλικα πλαισια και ο μαυρος/ασημι διακοσμος συνθετουν ενα δυναμικο και σπορ εσωτερικο υψηλης ποιοτητας. Με λεπτη οθονη ηχοσυστηματος και προηγμενη απεικονιση Head Up Display, το φουτουριστικο cockpit εξαπτει το ενδιαφερον του οδηγου.


Μεγιστοποιωντας τη χρηστικοτητα του χωρου αποσκευων χωρις να επηρεαζεται το μοντερνο  coupe-SUV στυλ, το πισω καθισμα ειναι διαιρουμενο 60:40 με μεγαλη διαδρομη εμπρος πισω και ρυθμιση κλισης πλατης. Εκτος του οτι προσφερει στους πισω επιβατες αφθονο χωρο για τα ποδια, τους επιτρεπει επισης να ρυθμιζουν τη θεση που τους εξυπηρετει για ανεση στα μακρινα ταξιδια με αφθονο χωρο για το κεφαλι παρα την εντονη κλιση της οροφης προς τα πισω.


Συνδεσιμοτητα για νεα διασταση απολαυσης της περιπετειας
Το Eclipse Cross εφοδιαζεται με το συστημα Smartphone Link Display Audio, ενα Touchpad Controller και Head Up Display που επιτρεπουν στον οδηγο να διαχειριζεται και να ερμηνευει διαφορετικα ειδη πληροφοριων πιο ευκολα και με ασφαλεια.


Το Smartphone Link Display Audio υποστηριζει το Apple CarPlay, που ειναι ο πιο εξυπνος και ασφαλης τροπος χρησης του iPhone μεσα στο αυτοκινητο. Ο οδηγος μπορει να χρησιμοποιει Siri η την οθονη αφης του Smartphone Link Display Audio για να λαμβανει οδηγιες βελτιστοποιημενες συμφωνα με τις συνθηκες κυκλοφοριας, να κανουν και να λαμβανουν τηλεφωνικες κλησεις, να εχουν προσβαση σε μηνυματα κειμενου, και να ακουνε μουσικη, χωρις να διασπαται η προσοχη τους απο το δρομο. Το Smartphone Link Display Audio υποστηριζει επισης το Android AutoTM*4 που προσφερει λειτουργια των Google MapsTM, μουσικων και λοιπων εφαρμογων στο Google PlayTM μεσω φωνητικου ελεγχου. Το Touchpad Controller ελεγχει τις λειτουργιες ηχου, ραδιοφωνου και Apple CarPlay.


Η εργονομικη θεση του Touchpad Controller στην κεντρικη κονσολα παρεχει ανετο και ευκολο ελεγχο του Smartphone Link Display Audio. 
Το συστημα Head Up Display κανει την οδηγηση ασφαλεστερη προβαλλοντας την ταχυτητα του οχηματος, δεδομενα απο τα συστηματα ενεργητικης ασφαλειας και αλλες απαραιτητες πληροφοριες χωρις να διασπαται η προσοχη του οδηγου απο το δρομο.


Οδηγικη απολαυση και σταθεροτητα με τεχνολογια ελεγχου τετρακινησης 
Το Eclipse Cross χρησιμοποιει ενα ηλεκτρονικα ελεγχομενο συστημα 4WD που κατανεμει τη βελτιστη ποσοτητα ροπης στους πισω τροχους αναλογα με τις απαιτησεις της οδηγικης καταστασης και το ειδος του οδοστρωματος. Το ενσωματωμενο συστημα ελεγχου δυναμικης συμπεριφορας οχηματος της MMC, Super All-Wheel Control (S-AWC) περιλαμβανει AYC με φωνητικη ενεργοποιηση. 
Η προσθηκη μιας μπαρας θολων 3 σημειων μπροστα και η στρατηγικη χρηση δομικων συγκολλησεων πισω ειδικοτερα εχουν αυξησει την ακαμψια του αμαξωματος. Το πιο ανθεκτικο αμαξωμα και η βελτιστοποιηση της αναρτησης στις λεπτομερειες προσφερουν ακριβη οδικη συμπεριφορα και ανωτερη ευσταθεια.
Το Eclipse Cross διατιθεται με δυο κινητηρες που πετυχαινουν την καταλληλη ισορροπια ισχυος και περιβαλλοντικων επιδοσεων.


Ο νεος υπερτροφοδοτουμενος βενζινοκινητηρας αμεσου ψεκασμου 1.5L συνδυαζεται με ενα νεο CVT με 8-ταχυτο Sport Mode και δυνατοτητα μηχανικων αλλαγων. Ο υπερτροφοδοτουμενος πετρελαιοκινητηρας αμεσου ψεκασμου common rail 2.2L που εχει τροποποιηθει ειδικα για το Eclipse Cross συνδυαζεται με ενα νεο 8-ταχυτο αυτοματο κιβωτιο. Και οι δυο συνδυασμοι κινητηριων συνολων προσφερουν μια ζωηρη οδηγικη εμπειρια.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!