Mytaxi θα λέγεται το taxibeat μετά την εξαγορά του

Η δεκατη ευρωπαϊκη χωρα στην οποια θα δραστηριοποιειται το mytaxi γινεται η Ελλαδα, καθως η κορυφαια εφαρμογη ηλεκτρονικης κλησης και κρατησης ταξι στην Ευρωπη, εξαγορασε στο 100% του Taxibeat, της δημοφιλους ελληνικης εφαρμογης για την κληση ταξι. Ετσι, μετα απο την εξαγορα, το mytaxi μεγαλωνει κατα 108.000 εγγεγραμμενους επαγγελματιες οδηγους και αποκτα περισσοτερους απο 7 εκατομμυρια χρηστες

 Στο πλαισιο της εξαγορας, η mytaxi ενοποιει την παρουσια της στη διεθνη αγορα των αστικων μεταφορων και ενισχυει περαιτερω τη θεση της ως η κορυφαια εταιρεια ηλεκτρονικης κλησης και κρατησης ταξι στην Ευρωπη. Βασει της συμφωνιας των δυο πλευρων, δεν θα δημοσιευθουν οι λεπτομερειες της εξαγορας.

Η Taxibeat ιδρυθηκε το 2011 απο τον Νικο Δρανδακη και δραστηριοποιειται στην Ελλαδα και το Περου. Σημερα, η εφαρμογη Taxibeat διαθετει μια βαση 8.000 εγγεγραμμενων οδηγων ταξι, ενω χρησιμοποιειται απο περιπου 540.000 πελατες και ειναι διαθεσιμη σε δυο πολεις (Αθηνα και Θεσσαλονικη). Το Taxibeat, στην Ελλαδα, θα ενοποιηθει με την πλατφορμα της mytaxi εντος των επομενων μηνων και θα μετονομαστει σε mytaxi. 


Η επιχειρηματικη δραστηριοτητα του Taxibeat στη Λιμα και στην Λατινικη Αμερικη θα συνεχισει να λειτουργει ανεξαρτητα απο την Ευρωπαϊκη μοναδα με την ομαδα  να παραμενει στην Αθηνα. Το Ελληνικο τμημα της Taxibeat θα επικεντρωθει στην αναπτυξη νεων τεχνολογιων και την εδραιωση της εταιρικης εικονας στη Λατινικη Αμερικη, αποτελωντας πολο ελξης νεων  ταλεντων απο τον κλαδο της τεχνολογιας. 

Μεσω της εξαγορας της Taxibeat, η mytaxi σχεδιαζει να επιταχυνει τη διεθνη επεκταση της εφαρμογης της για την κληση και κρατηση ταξι στην Ευρωπη. Με ετος παρουσιασης το 2009, το mytaxi ηταν η πρωτη εφαρμογη στον κοσμο που επετρεπε την απευθειας συνδεση μεταξυ χρηστων και οδηγων ταξι. Μ’ εναν παγκοσμιο ογκο που ξεπερνα τις 10 εκατομμυρια ληψεις (downloads), με πανω απο 100.000 εγγεγραμμενους οδηγους και διαθεσιμοτητα σε πανω απο 50 πολεις, σε 9 Ευρωπαϊκες χωρες, το mytaxi αποτελει τον προδρομο στον τομεα των εφαρμογων κλησης και κρατησης ταξι. Η Ελλαδα θα γινει η δεκατη Ευρωπαϊκη χωρα στην οποια δραστηριοποιειται η mytaxi.


«Ειμαστε ιδιαιτερα χαρουμενοι που καλωσοριζουμε την Taxibeat ως το νεοτερο μελος της οικογενειας της mytaxi», λεει ο Andrew Pinnington, Διευθυνων Συμβουλος της mytaxi. «Ειμαστε ιδιαιτερα εντυπωσιασμενοι με την επιτυχια της Taxibeat στην Ελλαδα και πιστευουμε οτι αποτελει το «ιδανικο ταιρι» για την mytaxi. Με την εξαγορα της Taxibeat, επενδυουμε στην εξελιξη και την αναπτυξη του κλαδου των αστικων μεταφορων στην Ευρωπη. 

Ο Νικος Δρανδακης, ιδρυτης και Διευθυνων Συμβουλος της Taxibeat, σχολιασε: «Σημερα ειναι μια σπουδαια μερα για την Taxibeat. Στην mytaxi, που αποτελει μια καθιερωμενη, ιδιαιτερα σεβαστη και πρωτοπορο εταιρεια στον τομεα των εφαρμογων κλησης και κρατησης ταξι, βρηκαμε τον ιδανικο συνεργατη για την Taxibeat και την ομαδα μας. Μοιραζομαστε το ιδιο οραμα και το ιδιο εντονο παθος για τον κλαδο των μεταφορων. 


Ο Klaus Entenmann, Διευθυνων Συμβουλος της Daimler Financial Services, δηλωσε: «Η mytaxi αποτελει βασικη συνιστωσα της στρατηγικης μας για το χωρο των μεταφορων. Το γεγονος οτι η mytaxi αποτελει θυγατρικη του Ομιλου Daimler υπογραμμιζει την φιλοδοξια μας να αναδειχθουμε στον κορυφαιο παροχο ψηφιακων υπηρεσιων για τον κλαδο των μεταφορων».

 To mytaxi ειναι ενα προϊον της Intelligent Apps GmbH και ιδρυθηκε τον Ιουνιο του 2009. Η mobile εφαρμογη mytaxi, με εδρα τη Γερμανια, ειναι η πρωτη εφαρμογη ταξι στον κοσμο που δημιουργει μια αμεση συνδεση μεταξυ του επιβατη και του οδηγου ταξι. Με πανω απο 10 εκατομμυρια downloads και 100.000 εγγεγραμμενους οδηγους ταξι, το mytaxi ειναι η κορυφαια εφαρμογη ηλεκτρονικης κλησης ταξι στην Ευρωπη, η οποια διατιθεται σε περισσοτερες απο 50 πολεις σε εννεα ευρωπαϊκες χωρες. Με περιπου 300 υπαλληλους, το mytaxi επεκτεινεται σε ολη τη Γερμανια, την Αυστρια, την Πολωνια, την Ισπανια, την Ιταλια, την Πορτογαλια, το Ηνωμενο Βασιλειο, την Ιρλανδια και τη Σουηδια. Απο το Σεπτεμβριο του 2014, το mytaxi ειναι θυγατρικη της Daimler Mobility Services GmbH (μερος του Ομιλου Daimler). Τον Ιουλιο του 2016, το mytaxi ανακοινωσε τη συγχωνευση του με τη Hailo, την κορυφαια εφαρμογη ταξι στο Ηνωμενο Βασιλειο και την Ιρλανδια,  ενα σημαντικο βημα για να γινει η κορυφαια εφαρμογη ηλεκτρονικης κλησης ταξι στην Ευρωπη. Ο Διευθυνων Συμβουλος του mytaxi ειναι ο Andrew Pinnington, πρωην διευθυνων συμβουλος της Hailo. Περισσοτερες πληροφοριες ειναι διαθεσιμες στο www.mytaxi.com. 

Το Taxibeat δημιουργει μια νεα εμπειρια μεταφορας στην πολη, συνδεοντας χιλιαδες επιβατες με διαθεσιμους επαγγελματιες οδηγους σε κοντινη αποσταση. Η εταιρεια ιδρυθηκε τον Ιανουαριο του 2011 και ειναι διαθεσιμη στην Ελλαδα και το Περου. Μεσω της εφαρμογης, μπορειτε να εντοπισετε ενα μεγαλο αριθμο οδηγων, διαθεσιμων 24 ωρες την ημερα, 365 ημερες το χρονο, χωρις καμια επιπλεον χρεωση. Το Taxibeat δε μεταφερει μονο επιβατες, αλλα και αντικειμενα. Το Taxibeat Boxi ειναι μια υπηρεσια «Πορτα-Πορτα», για την αμεση αποστολη αντικειμενων εντος πολης, ειτε με ταξι ειτε με ποδηλατο.  

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!