O πρόεδρος της Seat αναδεικνύεται CEO της χρονιάς

Οταν, το Νοεμβριο του 2015, ανελαβε το τιμονι της Seat, η ισπανικη εταιρεια -μελος του VAG- επεστρεψε στην κερδοφορια. Εναν χρονο μετα, πετυχε τα καλυτερα οικονομικα αποτελεσματα στην ιστορια της. Υπο την ηγεσια του, η εταιρεια διανυει την περιοδο της μεγαλυτερης προϊοντικης επιθετικης πολιτικης στην ιστορια της με το λανσαρισμα τεσσαρων νεων μοντελων (Ateca, Leon, Ibiza και Arona) σε 18 μηνες.

Ο λογος για τον προεδρο της Seat, Luca de Meo, o οποιος διακριθηκε απο το περιοδικο Automotive News Europe με το Βραβειο Eurostars Award ως CEO της Χρονιας, στην κατηγορια των Αυτοκινητων.  Προκειται για μια αναγνωριση της θητειας του στο πηδαλιο της Seat, την περιοδο που η Μαρκα επεστρεψε στην κερδοφορια. Το βραβειο θα απονεμηθει στις 11 Σεπτεμβριου, συμπιπτοντας ετσι με την εκκινηση της Εκθεσης Αυτοκινητου της Φρανκφουρτης.
Με περισσοτερα απο 25 χρονια εμπειριας στον τομεα της αυτοκινητοβιομηχανιας, ο Luca de Meo ειναι Προεδρος της Seat απο το Νοεμβριο του 2015. Με την επιθετικη πολιτικη του, η επεκταση και η ανανεωση της γκαμας αυξανει τις πωλησεις πανω απο 13% το 2017 σε σχεση με περσι και καθιστα την SEAT ως μια απο τις ταχυτερα αναπτυσσομενες μαρκες στην Ευρωπη.
Ετσι, επειτα απο τη δημοσιευση των καλυτερων οικονομικων αποτελεσματων στην ιστορια της το 2016, στο πρωτο εξαμηνο του τρεχοντος ετους τα λειτουργικα κερδη της εταιρειας αυξηθηκαν κατα 40.9%.

Οταν ενημερωθηκε για το βραβειο, ο Προεδρος της SEAT επεσημανε: «Ειμαι βαθια ευγνωμων. Ειναι τιμη να λαμβανω αυτη τη διακριση απο ενα τοσο υψηλου κυρους περιοδικο οπως το Automotive News Europe και να προστιθεμαι στη λιστα των εξεχοντων στελεχων της αυτοκινητοβιομηχανιας οι οποιοι εχουν λαβει αυτη την αναγνωριση τα τελευταια χρονια». Ο Luca de Meo, ο οποιος ελαβε το ιδιο βραβειο το 2007 και το 2014 στην κατηγορια Sales & Marketing Executive, υπογραμμισε οτι «το σημερινο βραβειο δεν θα ηταν δυνατο χωρις την εξαιρετικη ομαδα της SEAT. Αυτα που αρχιζουμε να επιτυγχανουμε ειναι το αποτελεσμα των κοινων προσπαθειων για να φτασει η Μαρκα εκει που της αξιζει να βρισκεται».

Η καριερα του

Γεννημενος στο Μιλανο το 1967, ο Luca de Meo ελαβε το πτυχιο του στη Διοικηση Επιχειρησεων απο το Università Commerciale Luigi Bocconi. Η διατριβη του πανω στην επιχειρησιακη ηθικη ηταν η πρωτη διατριβη σχετικα με αυτο το θεμα στην Ιταλια. Ενταχθηκε στο Volkswagen Group το 2009 ως Marketing Director της Volkswagen και του Volkswagen Group αφου ξεκινησε την καριερα του στη Renault, επειτα βρεθηκε στην Toyota και μετα  στο Fiat Group οπου ηταν επικεφαλης για τις μαρκες Lancia, Fiat, Alfa Romeo και Abarth. Το 2013, το Πανεπιστημιο Harvard αφιερωσε ενα case study για τη δουλεια του στο Volkswagen Group ως Marketing Director.

Χαρη στην ξεχωριστη του καριερα, ο Luca de Meo ελαβε τον τιμητικο τιτλο του “Commendatore” απο το Order of Merit της Ιταλικης Δημοκρατιας, μια απο τις μεγαλυτερες εθνικες διακρισεις. Επι του παροντος, εκτος απο την ηγεσια της SEAT, προεδρευει στο SEAT Metropolis:Lab Barcelona και ειναι μελος του Διοικητικου Συμβουλιου της Ducati.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!