O Ken Block πουλάει το Ford Fiesta WRC του!

Ποιος εραστης της αυτοκινησης δεν εχει παρακολουθησει τα video του Ken Block να ντριφταρει διχως αυριο σε ειδικα διαμορφωμενους χωρους και δεν εχει αναρωτηθει \”πως θα ηταν αν ημουν εγω στη θεση του\”; Ποιος δεν εχει ποθησει αυτο το Fiesta που μετατραπηκε σε παιχνιδι, στα χερια ενος οδηγου αγωνων; Τωρα, εχουν ολοι (ενταξει, βασικα λιγοι, δηλαδη οι πλουσιοτεροι) δικαιωμα στο ονειρο. Γιατι το Ford του Ken Block που πρωταγωνιστει στα Gymkhana, βγαινει στο σφυρι.

Το αυτοκινητο, το οποιο ειδαν 82 εκατομμυρια ανθρωποι να ντριφταρει στο YouTube ειναι Hybrid Function Hoon Vehicle (HFHV). Δηλαδη μπορει να χρησιμοποιηθει για rally, rallycross και Gymkhana. Η εταιρεια M-Sport εφτιαξε για τον Block αυτο το Ford Fiesta, το οποιο μπορει γρηγορα και ευκολα να μετατραπει σε χωματινο rally car η… ντριφταμαξο.
Για την ακριβεια, προκειται για ενα Fiesta WRC, το οποιο φοραει εναν διλιτρο τετρακυλινδρο Ecoboost, που βγαζει 600 ιππους και 664 lb ft ροπης. Φυσικα, ειναι αυτονοητο το γεγονος οτι φοραει ειδικες αναρτησεις, φρενα Brembo, ειδικα για χωμα, καθισματα Recaro εγκεκριμενα απο τη FIA, μια ECU Cosworth και ενισχυμενο πισω διαφορικο για να αντεχει τον βιασμο των Gymkhana.

 Εγω παντως, θα το εβαζα αγγελια και θα εγραφα: \”Ελαφρως μεταχειρισμενο Fiesta WRC του 2012. Ευκαιρια, μονο για γνωστες. Φυλασσεται σε κλειστο παρκινγκ, το ειχα μονο για βολτες το Σαββατοκυριακο. Δεν πωλειται λογω αναγκης, οποτε μην παιρνετε για να παζαρεψετε\”.

Και, στο… ζουμι: Αυτο το εκπληκτικο αυτοκινητο, πωλειται. Ποσα; Μολις 322.000 ευρω. Τα οποια, δεν ειναι πολλα, αν εισαι πλουσιος και συλλεκτης αυτοκινητων, ουτε ειναι πολλα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Για καποιους απο εμας, που τα χρηματα αυτα δεν θα τα βγαλουμε δουλευοντας ουτε σε… τρεις ζωες, υπαρχουν και τα ονειρα, που ειναι δωρεαν…

Σου αρεσε το ρεπορταζ μας; Μην ξεχασεις να κανεις like στη σελιδα μας στο Facebook. Γιατι και αυτο, οπως και τα ονειρα, ειναι δωρεαν…

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!