Opel GT Concept : Το Όνειρο Συνεχίζεται


“Αν μπορεις να το ονειρευτεις, μπορεις να το δημιουργησεις.”

Οι θαυμαστες του Opel GT Concept που ανυπομονουν για την παγκοσμια πρεμιερα του στο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης (3 – 13 Μαρτιου) εχουν την ευκαιρια να απολαυσουν φευγαλεα το σπορ αυτοκινητο σε ενα νεο βιντεο.  Γνησιο ‘dream car’, το καθαροαιμο πρωτοτυπο εμφανιζεται σαν ονειρο, αναστατωνοντας και διεγειροντας ολες τις αισθησεις του πρωταγωνιστη. Μοιαζει να του ψιθυριζει “Ελα, οδηγησε με!” και αμεσως μετα προσγειωνεται με αριστοτεχνικες φιγουρες στη ζωη ενος εστετ της αυτοκινησης. Ενα ονειρο που γινεται πραγματικοτητα σε μια ταινια: αθορυβα η πορτα ανοιγει, ο πρωταγωνιστης παιρνει θεση πισω απο το τιμονι – και το GT Concept επιταχυνει με ιλιγγιωδη ταχυτητα στους δρομους μιας σφυζουσας μεγαλουπολης.

Η ταινια ειναι το πρελουδιο για την παγκοσμια πρεμιερα του GT Concept στο 86ο Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης. Το σπορ αυτοκινητο του μελλοντος θα συνεχισει τη μακρα και επιτυχημενη παραδοση της μαρκας στα concept cars που ξεκινησε με το Experimental GT το 1965. Οσοι το παρακολουθησουν πολυ προσεκτικα θα δουν οτι το νεο Opel GT Concept συναντα στιγμιαια το ιστορικο Opel GT κατα τη διαρκεια της ταινιας.


«Το GT Concept λανσαρει νεες τασεις που θα επηρεασουν την εξελικτικη πορεια της μαρκας και αποκαλυπτει τη σχεδιαστικη φιλοσοφια των μελλοντικων μοντελων μας: εκφραστικη, πολυ συναισθηματικη και σπορ» δηλωσε η CMO της Opel Tina Müller. «Το GT Concept αποτινει φορο τιμης στο θρυλικο Opel GT και θα αποτελεσει εμβληματικο μοντελο της μαρκας στο μελλον.»

“Αν μπορεις να το ονειρευτεις, μπορεις να το δημιουργησεις” ειναι το μηνυμα της ταινιας διαρκειας 78-δευτερολεπτων που προβαλλεται σε μεσα κοινωνικης δικτυωσης οπως Facebook, Twitter και YouTube. Η ταινια που δημιουργηθηκε υπο τις οδηγιες των Hanna Maria Heidrich και Scholz & Friends, δειχνει πως ενα αυτοκινητο με σχεδον υπερφυσικες ικανοτητες μπορει να εχει προσβαση στα ονειρα του οδηγου του. Το σεναριο ειναι μοντερνο και λιτο αφηνοντας περιθωριο στο dream car να ξεδιπλωθει και να αποκαλυψει ολη του τη γοητεια.

Το GT Concept με κινητηρα μπροστα και πισω κινηση προαγει την σχεδιαστικη φιλοσοφια της Opel στο επομενο επιπεδο. Το σπορ αυτοκινητο ειναι πρωτοποριακο αλλα καθαροαιμο. Δεν φερει λαβες στις πορτες ουτε εξωτερικους καθρεπτες ενω απουσιαζει καθε περιττο διακοσμητικο στοιχειο. Το μακρυ καπο, οι πολυ κοντοι προβολοι και η τολμηρη κοκκινη γραμμη ως στοιχειο ταυτοτητας αποπνεουν γνησιο δυναμισμο. Η απουσια πορτμπαγκαζ, η κεντρικη διπλη εξατμιση, ο σχεδιασμος του τιμονιου και ασφαλως το ονομα, ολα παραπεμπουν στο πρωτο GT. Ωστοσο, το GT Concept δεν μιμειται απλα τον προγονο του: ερμηνευει εκ νεου το καινοτομο, τολμηρο και συναρπαστικο πνευμα του πρωτου GT χωρις δειγμα ρετρο σχεδιασης.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jEDZcsMtA70]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!