Opel OnStar : Ο Φύλακας Άγγελος των κατόχων Opel


15 οχηματα ανακτηθηκαν με τη συμβολη της Υπηρεσιας Εντοπισμου Κλεμμενου Οχηματος της Opel OnStar
Ενα στα δυο νεα Opel εφοδιαζονται με OnStar

«Ειναι φανταστικο να εχεις ενα τετοιο φυλακα αγγελο!» σχολιαζει η Charlotte Tyson για την υπηρεσια προσωπικης συνδεσιμοτητας και υποστηριξης OnStar που λανσαρισε η Opel τον Αυγουστο του 2015. Η Charlotte καταγεται απο την Αγγλια και ηταν απο τους πρωτους οδηγους στην Ευρωπη που ειχαν την ευκαιρια να βιωσουν πως αντιδρα αυτοματα η υπηρεσια OnStar σε μια κατασταση εκτακτης αναγκης. Τον περασμενο Οκτωβριο, πηγαινοντας στο σπιτι μιας φιλης, ενεπλακη σε μετωπικη συγκρουση με αλλο αυτοκινητο. Με το που ενεργοποιηθηκαν οι αεροσακοι του Corsa της, οι αισθητηρες του οχηματος αυτοματα ειδοποιησαν ενα συμβουλο OnStar – τον φυλακα αγγελο της Charlotte – ο οποιος επικοινωνησε με τις ομαδες διασωσης, ενω παρεμεινε μαζι της στο τηλεφωνο μεχρι να φτασει η βοηθεια στον τοπο του ατυχηματος.


Η αυτοματη αποκριση σε περιπτωση συγκρουσης ειναι ενα απο τα πολλα καινοτομα χαρακτηριστικα του συστηματος Opel OnStar, που κανει την οδηγηση πιο ανετη και διασφαλιζει αριστη συνδεσιμοτητα. Η μοναδικη υπηρεσια που χρησιμοποιει φιλικους συμβουλους αντι ψυχρες μηχανες μπορει επισης να ξεκλειδωνει πορτες απο αποσταση, να κατεβαζει προορισμους απευθειας στο αυτοκινητο, να αποστελλει emails για την κατασταση του οχηματος και να προσφερει ενα 4G/LTE Wi-Fi hotspot. Λιγοτερο απο εννεα μηνες μετα το λανσαρισμα του, το συστημα Opel OnStar εχει ηδη καταγραψει περιπου 1,5 εκατομμυριο διαδρασεις με πελατες που επικοινωνουν μεσω τηλεφωνου, εφαρμογης κινητου η του μπλε μπουτον της υπηρεσιας OnStar. Σημερα, το ενα στα δυο νεα Opel που πωλουνται στην Ευρωπη, εφοδιαζεται με OnStar.


«Αυτα τα απιστευτα νουμερα αποδεικνυουν οτι η υπηρεσια Opel OnStar σημειωνει τρομερη επιτυχια! Σε λιγοτερο απο ενα χρονο μετα το λανσαρισμα, η προσωπικη μας υπηρεσια συνδεσιμοτητας και υποστηριξης τεινει να γινει χρησιμος βοηθος για καθε οδηγο επιβατικου μοντελου Opel που θελει να την εχει στο πλαϊ του,» εξηγει η Tina Müller, Διευθυντρια Μαρκετινγκ του Opel Group. «Η γενια των smartphone ειναι περιχαρης με το 4G LTE Wi-Fi Hotspot, ενω λειτουργιες οπως η Υπηρεσια Κλησης Εκτακτης Αναγκης παρεχουν στους μεγαλυτερους σε ηλικια την ασφαλεια και προστασια που επιθυμουν ενω οδηγουν.»


Δημοφιλεστερη υπηρεσια ειναι η εφαρμογη κινητου myOpel, την οποια περιπου 700.000 πελατες με smartphone εχουν ενεργοποιησει μεχρι σημερα. Τα πιο δημοφιλη χαρακτηριστικα της εφαρμογης μεχρι τωρα ειναι κλειδωμα / ξεκλειδωμα θυρων, online εντοπισμος οχηματος και ενεργοποιηση κορνας του οχηματος και φωτων αλαρμ. Οι πελατες μπορουν επισης να εχουν προσβαση σε σημαντικα δεδομενα οπως κατασταση λαδιου η πιεση ελαστικων, να στελνουν προορισμους στο συστημα πλοηγησης του αυτοκινητου και να διαχειριζονται το ενσωματωμενο Wi-Fi hotspot, που επιτρεπει τη συνδεση μεχρι επτα συσκευων μεσα και γυρω απο το οχημα.

Απο περσι που λανσαριστηκε η Opel OnStar εχει λαβει περιπου 300.000 κλησεις απο πελατες και εχει στειλει πανω απο 150.000 μηνιαια emails διαγνωσης οχηματος. Στο internet, οι πελατες εχουν συνδεθει στη σελιδα Opel OnStar περιπου 300.000 φορες.


Η υπηρεσια Opel OnStar βοηθα επισης τους ιδιοκτητες οχηματων και την αστυνομια σε περιπτωση κλοπης ενος οχηματος. Με την υπηρεσια Εντοπισμου Κλεμμενου Οχηματος, η Opel OnStar μπορει να συνεργαζεται στενα με την αστυνομια για την ταχεια και ασφαλη ανακτηση του αυτοκινητου και την επιστροφη στο νομιμο ιδιοκτητη του. Η λειτουργια του μπλοκαρισματος αναφλεξης (Ignition Block) επιτρεπει στην Opel OnStar να στελνει ενα σημα στο οχημα που εμποδιζει τον κινητηρα να παρει εμπρος μολις γινει αναφορα κλοπης του.

Χαρη στην Opel OnStar, 15 κλεμμενα αυτοκινητα εχουν εντοπιστει και επιστραφει στους ιδιοκτητες τους μεχρι σημερα – ακομα και εκτος συνορων! Το Astra του Dominik Gamel κλαπηκε στην Αυστρια. Αυτος αμεσως ανεφερε την κλοπη στην Αυστριακη αστυνομια και την υπηρεσια Opel OnStar, που εντοπισε το αυτοκινητο στη γειτονικη Ουγγαρια. Σε συνεργασια με την αστυνομια και των δυο χωρων, η υπηρεσια Opel OnStar βοηθησε στην ανακτηση του αυτοκινητου και την επιστροφη στο νομιμο ιδιοκτητη του μεσα σε 24 ωρες. «Οταν μου εκλεψαν το Astra ημουν πολυ στενοχωρημενος, θυμαται ο Dominik, «Νομιζα οτι δεν το θα εβλεπα ξανα. Ειμαι ευγνωμων στην OnStar που το εφερε παλι σε μενα!»


Η υπηρεσια Opel OnStar διατιθεται με ολα τα επιβατικα αυτοκινητα Opel. Προσφερεται σε πελατες σε Αυστρια, Βελγιο, Γαλλια, Γερμανια, Ιρλανδια, Ιταλια, Λουξεμβουργο, Ολλανδια, Πολωνια, Πορτογαλια, Ισπανια και Ελβετια και σαν Vauxhall OnStar στο Ηνωμενο Βασιλειο. Θα ακολουθησουν αλλες 18 χωρες μεχρι τον Αυγουστο του 2016.

Στην Ελλαδα, η υπηρεσια Opel OnStar θα ειναι διαθεσιμη απο φετος το φθινοπωρο.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ydxFH6YEAXg]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!