Renault Sport: Passion for Racing!


Με την παρουσιαση της Renault Sport Formula 1 Team, η γαλλικη εταιρεια ανοιγει μια νεα σελιδα στην ιστορια της, αλλα και στη δομη της Renault Sport που αναβαθμιζει την παρουσια της σε ολα τα επιπεδα. 

Η παρουσιαση την προηγουμενη εβδομαδα της R.S. 16, του πρωτου μονοθεσιου της νεας ομαδας Renault Sport Formula 1 Team, με την οποια η Renault επιστρεφει με πληρη εμπλοκη στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα της Formula 1, σηματοδοτει μια σειρα σημαντικων εξελιξεων για την εταιρεια. Η ιστορια της Renault ειναι συνυφασμενη τοσο με την πρωτοπορια στην τεχνολογια οσο και με τις επιτυχιες στους αγωνες αυτοκινητου. Ηδη με την ιδρυση της το 1898, η Renault ειχε και την πρωτη εμπλοκη της στον αγωνιστικο τομεα. Πλεον και με την πληρη εμπλοκη της στη Formula 1, η Renault επιδιωκει τοσο τη μεγιστη προβολη της εταιρειας σε παγκοσμιο επιπεδο, αλλα και την οσο το δυνατον πιο εντονη και ταχυτερη μεταφορα τεχνολογιας απο τους αγωνες στα αυτοκινητα παραγωγης.


Η Renault Sport, το κομματι της εταιρειας που ειναι υπευθυνο για ολες τις αγωνιστικες δραστηριοτητες της Renault, αλλα και τα σπορ της μοντελα, αλλαζει δομη με τη δημιουργια δυο βασικων τμηματων με στοχο τη βελτιστη διαχειριση των παραπανω δραστηριοτητων. 

Η Renault Sport Cars θα ειναι υπευθυνη για τη δημιουργια, εξελιξη και προωθηση των σπορ επιβατικων μοντελων της Renault. Εχοντας δημιουργησει ηδη αυτοκινητα θρυλους. οπως η σειρα των Clio R.S. και το Renault Megane R.S. 275 Trophy-R το οποιο κρατα τον τιτλο του ταχυτερου προσθιοκινητου αυτοκινητου παραγωγης στη θρυλικη πιστα του Nurburgring (7’ 54’’ 36), η Renault Sport Cars θα αυξησει τη γκαμα της με μοντελα που θα ξεχωριζουν για την οδικη αισθηση και τις επιδοσεις που προσφερουν. Τεχνολογιες που δοκιμαζονται και εξελισσονται στους αγωνες οπως νεας τεχνολογιας στροβυλοσυμπιεστες, εφαρμογες για τη μειωση των τριβων και ηλεκτρονικα συστηματα θα μεταφερονται με τον πιο αποδοτικο τροπο στα αυτοκινητα παραγωγης.  
  
Η Renault Sport Racing θα εχει την ευθυνη για το συνολο των αγωνιστικων υποχρεωσεων της Renault, συμπεριλαμβανομενης της εμπλοκης στη Formula 1, η οποια θα συμβαλει τα μεγιστα στην προβολη της μαρκας σε παγκοσμιο επιπεδο και ιδιαιτερα σε αναπτυσσομενες αγορες οπως εκεινες της Κινας και της Ινδιας. Η νεα δομη θα δωσει επιπλεον ωθηση στην εμπλοκη της μαρκας με τους αγωνες, οπως για παραδειγμα τη Formula E οπου στην πρωτη χρονια του θεσμου, η Renault μεσω της  ομαδας e.dams κατεκτησε τον τιτλο επιβεβαιωνοντας την κυριαρχια της στα ηλεκτρικα οχηματα περα απο τον τομεα των πωλησεων και σε επιπεδο αγωνων. 

Η ιστορια της Renault ειναι γεματη απο ιστοριες τεχνολογικης πρωτοποριας, αλλα και επιτυχιων στους αγωνες. Η επιστροφη στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα της Formula 1, οπου εχει κατακτησει 168 αγωνες και 12 τιτλους, συνεχιζει αυτη τη μακρα παραδοση.

Η Renault στους αγωνες αυτοκινητου:
1898: Ο Louis Renault στο τιμονι της Type A Voiturette ανεβαινει ταχυτερα απ’ ολους το δρομο (rue Lepic) με την μεγαλυτερη κλιση στο Παρισι 
1902: Η Type K εφοδιασμενη με τον πρωτο 4κυλινδρο κινητηρα της Renault κερδιζει το ραλι Παρισι – Βιεννη
1906: Πρωτη συμμετοχη και νικη για τη Renault σε Grand Prix σε δημοσιους δρομους γυρω απο το Le Mans.
1925: Νικη για τη Renault στο ραλι Monte Carlo
1926: Παγκοσμιο ρεκορ ταχυτητας σε διαρκεια 24 ωρων
1956: Καταρριψη του παγκοσμιου ρεκορ ταχυτητας με το πρωτοτυπο Étoile Filante
1971: Ξεκινα το γαλλικο πρωταθλημα Formula Renault 
1973: Κατακτηση του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι 
1977: Η Renault παρουσιαζει τον πρωτο υπερτροφοδοτουμενο (Turbo) κινητηρα στην ιστορια της F1
1978: Η Alpine-Renault A442B κατακτα την πρωτη θεση στο Le Mans
1985: O Ayrton Senna κατακτα την πρωτη του νικη στην F1 χρησιμοποιοντας κινητηρα της Renault
1992: Η Renault ως προμηθευτης κινητηρων κατακτα το Παγκοσμιο Πρωταθλημα με ισως το πιο εξελιγμενο αυτοκινητο στην ιστορια της F1
1995-1997: Τη συγκεκριμενη περιοδο οι κινητηρες της Renault κατακτουν την 1η θεση στο 74% των αγωνων της Formula 1. 
2005: Η Renault κατακτα ως κατασκευαστης το Παγκοσμιο Πρωταθλημα της F1
2007 – 2013: H Renault αποτελει τον πιο επιτυχημενο κατασκευαστη κινητηρων στην F1 κατα την περιοδο των V8 κινητηρων
2015: Κατακτηση του πρωτου Παγκοσμιου Πρωταθληματος της Formula Ε

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BxKsmt_LEdk]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!