Tα νέα Ford Transit τα βάζουν και με θύελλες

Τωρα, η αισθηση ασφαλειας ενισχυεται ακομη περισσοτερο αφου παρα τις μεγαλες πλευρικες επιφανειες, τα νεα Ford Transit διαθετουν στανταρ τη τεχνολογια Side Wind Stabilisation που τα προστατευει απο τις επικινδυνες πλευρικες ριπες ανεμου.

Η Ford προσφερει τη νεα τεχνολογια Side Wind Stabilisation για τα επαγγελματικα οχηματα Transit και Transit Custom θελοντας να μειωσει το στρες της οδηγησης στον αυτοκινητοδρομο με θυελλωδεις ανεμους

Το συστημα που εχει εξελιξει η Ford παρακολουθει με αισθητηρες 100 φορες το δευτερολεπτο, και αν ανιχνευτει ριπη ανεμου, ασκει προσεκτικα πιεση πεδησης στη μια πλευρα βοηθωντας τον οδηγο να παραμεινει στη λωριδα του

Το Side Wind Stabilisation ανηκει στο βασικο εξοπλισμο ολων των νεων Transit και Transit Custom, σε συνδυασμο με τον προηγμενο και πολυ αποδοτικο κινητηρα Ford EcoBlue diesel 

Καθως αρχισαν να εμφανιζονται οι πρωτες χειμερινες κακοκαιριες, οι ισχυρες ριπες του ανεμου αποτελουν μια προσθετη προκληση για τους οδηγους, κυριως οσους οδηγουν ψηλα οχηματα στον αυτοκινητοδρομο.

Γι’ αυτο, ολα τα νεα επαγγελματικα οχηματα Ford Transit και Transit Custom εφοδιαζονται στανταρ με μια νεα τεχνολογια, που βοηθα τους οδηγους να παραμενουν στη λωριδα τους οταν το van τους χτυπηθει απο ριπη πλαγιου ανεμου η βρεθει στη δινη αερα που δημιουργειται απο ενα μεγαλο φορτηγο.

Το Side Wind Stabilisation ειναι ενα προηγμενο συστημα που εξελιξαν οι μηχανικοι της Ford, και λειτουργει με προσεκτικη πιεση πεδησης στη μια πλευρα του αυτοκινητου για μειωση των επιπτωσεων των ριπων πλαγιων ανεμων πανω στο οχημα.


«Σε κανεναν δεν αρεσει η στιγμη που το οχημα δεχεται μια ριπη ανεμου η οταν περνα διπλα απο ενα φορτηγο που κινειται με μεγαλη ταχυτητα» δηλωσε ο Marc Suermann, chassis controls supervisor, της Ford Ευρωπης. «Η νεα τεχνολογια θα ανακουφισει τους οδηγους Transit που κινουνται  στον αυτοκινητοδρομο, κυριως τις ημερες του χειμωνα με θυελλωδεις ανεμους.»

Με ταχυτητα οχηματος πανω απο 80km/h, το συστημα Side Wind Stabilisation παρακολουθει αισθητηρες σταθεροποιησης 100 φορες το δευτερολεπτο. Εαν ανιχνευτει μια ξαφνικη ριπη, η λειτουργια μπορει να ενεργοποιηθει σε λιγοτερο απο 200 χιλιοστα του δευτερολεπτου – ο χρονος αντιδρασης ενος δρομεα στην εκπυρσοκροτηση  του οπλου εκκινησης. 


Οι μηχανικοι της Ford δοκιμασαν το νεο συστημα σε μια ειδικη πιστα δοκιμων που χρησιμοποιει εξι ισχυρους ανεμιστηρες για την παραγωγη πλαγιων ανεμων ταχυτητας εως 80km/h, καθως και σε δημοσιους δρομους σε περιοχες που φημιζονται για τους ισχυρους ανεμους, οπως η ακτη της Βορειας θαλασσας στην Ολλανδια.

Η τεχνολογια Side Wind Stabilisation διατιθεται με τα τελευταια μοντελα της Ford Transit και Transit Custom που χρησιμοποιουν τον προηγμενο κινητηρα Ford EcoBlue diesel, προσφεροντας σημαντικα πλεονεκτηματα κοστους χρησης και επιδοσεων, με αποδοση καυσιμου βελτιωμενη μεχρι 13% και ροπη στις χαμηλες στροφες εως 20%.


Προηγμενα, νεα συστηματα υποστηριξης οδηγου και για τα δυο μοντελα περιλαμβανουν επισης το συστημα φρεναρισματος εκτακτης αναγκης Pre-Collision Assist – το πρωτο στην κατηγορια με τεχνολογια ανιχνευσης πεζου Pedestrian Detection technology – που μειωνει τη σφοδροτητα μερικων εμπροσθιων συγκρουσεων οπου εμπλεκονται οχηματα και πεζοι, η βοηθα τους οδηγους να αποφευγουν τελειως καποιες συγκρουσεις.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Aka7PXsjrgc]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!