Tο Volvo V60 Cross Country πάτησε Ελλάδα!

Ετοιμο για… τετρακινητες περιπετειες σε βουνα, αλλα και ασφαλτινες διαδρομες της χωρας μας ειναι το το νεο Volvo V60 Cross Country. Το σουηδικο μοντελο ειναι πλεον διαθεσιμο για παραγγελιες στην ελληνικη αγορα. Προκειται για ενα ξεχωριστο wagon παντος δρομου και παντος καιρου, που προσφερει κορυφαια ασφαλεια, μεγαλες μεταφορικες δυνατοτητες, ανεση και επιδοσεις, δινοντας στον οδηγο του τη σιγουρια οτι μπορει να συνεχισει να αναζητα την περιπετεια εκει που αλλα οχηματα σταματουν.


Βασισμενο στο νεο V60, το τελευταιο δειγμα της γενιας των Cross Country συνεχιζει την 20ετη και πλεον παραδοση της Volvo, η οποια δημιουργησε αυτη τη μοναδικη κατηγορια αυτοκινητων λανσαροντας το πρωτο V70 Cross Country, to 1997. Η δυναμικη εμφανιση του V60 Cross Country συνδυαζεται με αυξημενη αποσταση απο το εδαφος, στανταρ τετρακινηση και εξελιγμενη τεχνολογια που διευκολυνουν την προσβαση σε καθε δρομο. Μεγαλοι χωροι, πολυχρηστικες δυνατοτητες και κορυφαια συστηματα ψυχαγωγιας και πληροφορησης ολοκληρωνουν εναν ακαταμαχητο συνδυασμο, μεγιστοποιωντας την απολαυση καθε εξερευνησης.


Το νεο Volvo V60 Cross Country επωφελειται απο την προηγμενη πλατφορμα SPA (Scalable Product Architecture), οπως το XC60 και τα μοντελα της Σειρας 90. Το σασι του ειναι βελτιστοποιημενο για να προσφερει ανεση και ελεγχο σε δυσκολες διαδρομες, ενισχυοντας την ξεχωριστη θεση του αυτοκινητου στην γκαμα των μοντελων της Volvo. H μεγαλη αποσταση των 21 εκατοστων απο τo εδαφος –αυξημενη κατα 63 ολοκληρα χιλιοστα σε σχεση με αυτη του νεου V60 –, η τετρακινηση, το Hill Descent Control για ελεγχομενη καταβαση σε εδαφη με εντονη κλιση και το ειδικο προγραμμα για off road οδηγηση του επιτρεπουν να κινηθει με ασφαλεια σε καθε ειδους δρομο.


Στην εξωτερικη του εμφανιση, το νεο V60 Cross Country υιοθετει τη συγχρονη σχεδιαστικη γλωσσα της Volvo, με στοιχεια οπως η νεα μασκα με το επιβλητικο εμβλημα και οι προβολεις LED που αποτελουν τη σχεδιαστικη υπογραφη της μαρκας. Μοναδικες σχεδιαστικες λεπτομερειες και στιβαρα προστατευτικα στο αμαξωμα εκφραζουν τη δυναμικη του φυση και αναδεικνυουν το δραστηριο τροπο ζωης του οδηγου του.

Στο εσωτερικο, η καθαρη σκανδιναβικη σχεδιαση, τα φυσικα υλικα και χαρακτηριστικα σχεδιαστικα στοιχεια στο ταμπλο και τον πινακα οργανων, που εμφανιστηκαν για πρωτη φορα στη Σειρα 90, υπογραμμιζουν το κυρος του νεου V60 Cross Country, ενω παραπεμπουν στη μεγαλυτερη κατηγορια. Ανετοι χωροι επιβατων, ο μεγαλυτερος χωρος αποσκευων στην κατηγορια (529 λιτρα), με ξεχωριστο διαμερισμα κατω απο το δαπεδο του που ασφαλιζει και γαντζους συγκρατησης για ασφαλη μεταφορα αντικειμενων, συμπληρωνουν την εικονα ενος ξεχωριστου οικογενειακου αυτοκινητου που αποτελει ιδανικο συντροφο στην αναζητηση της περιπετειας.

To νεο V60 Cross Country εξοπλιζεται με την τελευταια λεξη της τεχνολογιας σε συστηματα υποστηριξης οδηγου και αλλες τεχνολογιες ασφαλειας της Volvo. Νευραλγικος πυρηνας των συστηματων προστασιας ειναι το City Safety, το οποιο διαθετει ενεργη υποβοηθηση στο συστημα διευθυνσης και φρεναρει το αυτοκινητο αν ο οδηγος δεν αντιδρασει, για να αποφυγει επικειμενη συγκρουση με οχηματα, πεζους, δικυκλιστες η μεγαλα ζωα. Διαθετει ακομη προηγμενες τεχνολογιες που σε κρισιμες συνθηκες λειτουργουν ως \”ηλεκτρονικος συνοδηγος\” προσφεροντας πολυτιμη βοηθεια στον οδηγο, οπως τα συστηματα:

·       Αποφυγης εκτροπης απο το δρομο Run-Off Road Mitigation

·       Αποφυγης η μετριασμου συγκρουσεων με οχηματα που κινουνται στο αντιθετο ρευμα Oncoming Lane Mitigation

·       Αποφυγης η μετριασμου συγκρουσεων με οχηματα που εχουν εισελθει στη λωριδα του Oncoming Mitigation by Braking

·       Pilot Assist, που προσαρμοζει την ταχυτητα, για ομαλη, διαισθητικη οδηγηση απο σταση εως και σε ταχυτητα αυτοκινητοδρομου

Το νεο V60 Cross Country διατιθεται με τον κινητηρα diesel D4 που αποδιδει 190 ιππους, σε συνδυασμο με αυτοματο κιβωτιο Geartronic 8 σχεσεων και προτεινομενη τιμη λιανικης 61.594 ευρω. Η στανταρ τετρακινηση ολοκληρωνει το προφιλ ενος μοναδικου μοντελου. Στον ιδιαιτερα πλουσιο βασικο του εξοπλισμο, περιλαμβανονται μεταξυ αλλων το συστημα πληροφορησης και ψυχαγωγιας Sensus, με κατακορυφη οθονη αφης 9 ιντσων στο κεντρο του ταμπλο, υψηλης αποδοσης ηχοσυστημα με 10 ηχεια, εξελιγμενο πακετο εσωτερικου φωτισμου, ψηφιακος πινακας οργανων με εγχρωμη οθονη 12,3 ιντσων υψηλης αναλυσης, προβολεις LED με ενσωματωμενα φωτα ημερας, ηλεκτρικα ανοιγομενη πορτα χωρου αποσκευων και πολλα αλλα στοιχεια ασφαλειας και ανεσης που διαμορφωνουν ενα πληρες πακετο.

Τον ερχομενο Μαϊο θα ξεκινησει και η παραγωγη της εκδοσης Τ5 AWD με τον βενζινοκινητηρα των 250 ιππων και τετρακινηση, που θα αποτελεσει ακομη μια ιδιαιτερα ελκυστικη επιλογη στην γκαμα του νεου V60 Cross Country.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!