To θρυλικό Peugeot 205 Group B στο Goodwood


Το Peugeot  205 T16 ειναι ενα απο τα αυτοκινητα θρυλους της εποχης του Group B, οπου τα τετρακινητα τερατα εγραφαν ιστορια κινουμενα σε χωμα, χαλικι,  χιονι, σε πραγματικα μεγαλες ταχυτητες. Ολοι γνωριζουν και αγαπουν τα αυτοκινητα του Group B οπως το Audi Quattro το Ford RS200,  το Renault R5, την Lancia 037, Delta S4, και Delta Integrale το Opel Manta και βεβαια τη Ferrari με το 288 GTO. Κι ομως το Peugeot  205 T16 καταφερε να ξεχωρισει απο τον τρομερο ανταγωνισμο και να γραψει την δικη του ιστορια.
Το γαλλικο supermini φορουσε εναν τετρακιλυνδρο turbo κινητηρα 1,9 λιτρων τοποθετημενο στο κεντρο και οσο πιο δεξια  μπορουσε να τοποθετηθει στο πλαισιο του αυτοκινητου. Η κινηση του ηταν σε ολους τους τροχους με ενα ρυθμιζομενο διαφορικο ως απαντηση στις πρωτες επιτυχιες της Audi με το Quattro.
Απολαυστικο βιντεο με το λιονταρι του Group B στο Goodwood

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=up5HUE7Ipv4]

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!