To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

Το Ευρωπαϊκο βραβειο AUTOBEST, με 31 χωρες να εκπροσωπουνται στη κριτικη επιτροπη, ανεδειξε το νεο SEAT Ateca ως “Best Buy Car of Europe για το 2017”. Με συνολικα 1.672 ποντους, το Alteca ελαβε την πρωτη θεση με 72 βαθμους πανω απο το Peugeot 3008. Η Toyota, με το C-HR ηρθε στην τριτη θεση με συνολικα 1.469 ποντους. Το Citroen C3 και Kia Niro ακολουθησαν στη συνολικη καταταξη.

\” Για πρωτη φορα, τα 4 απο τους 5 φιναλιστ ειναι SUV και Crossovers. Αυτο ειναι ενα σαφες σημαδι για τον τροπο που η κριτικη επιτροπη αντικατοπτριζει τις αλλαγες στο τοπιο της ευρωπαϊκης αγορας. Εκτος απο αυτο, δυο απο τους φιναλιστ εχουν υβριδικη τεχνολογια. Αυτο ειναι ακομα μια πρωτια για τον θεσμο της AUTOBEST. Πιστευουμε οτι, λογω των προβληματων με τα diesel που αντιμετωπιζουν ολο και περισσοτερο χωρες και ευρωπαϊκες αγορες, οι υβριδικες τεχνολογιες ειναι σε θεση να αναλαβουν την θεση τους και να τους αντικαταστησουν. \”, Δηλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτης & Προεδρος της Autobest.

Το βραβειο ειναι το πρωτο της SEAT στον θεσμο και αναδεικνυει το πρωτο SUV της, ως την πιο πληρη και καινοτομο επιλογη για τους πελατες στην Ευρωπη

Αυτο το βραβειο αποτελει μοναδικη επιβραβευση των προσπαθειων της SEAT για την εδραιωση της στις πιο σημαντικες και απαιτητικες αγορες μεσω της μεγαλυτερης επιθετικης προϊοντικης πολιτικης στην ιστορια της τους επομενους 18 μηνες με το νεο Ateca, το ανανεωμενο Leon στις αρχες του 2017, την 5η γενια Ibiza το επομενο καλοκαιρι και νεο SEAT Arona στην συνεχεια.

«Το Ateca εχει στοχο να αποτελεσει σημειο καμπης για την SEAT και την πορεια της. Μπαινουμε σε μια νεα, δημοφιλη, κατηγορια με ενα προϊον που προσφερει στους πελατες αριστη εμπειρια αυτοκινησης και αντιπροσωπευει πραγματικα το DNA μας. Το Ateca συμβαλει θετικα στη εξελιξη της μαρκας μας στο επομενο επιπεδο. Το βραβειο αυτο επιβεβαιωνει πως ειμαστε στο σωστο δρομο», δηλωσε ο Προεδρος της SEAT, Luca de Meo.

Κατα τη φετινη 16η εκδοση του, η κριτικη επιτροπη του θεσμου AUTOBEST εντοπισε τους παραγοντες που κανουν το Ateca την καλυτερη επιλογη για του πελατες: Σχεδιαση, ανεση, ευκολια οδηγησης, value for money, δικτυο διανομεων και επισκευαστων.

Μετα απο εκτενεις δοκιμες στην Ιταλια στα τελη Νοεμβριου, το Ateca επιλεχθηκε σαν το κορυφαιο απο τα πεντε αυτοκινητα φιναλιστ στη τελικη ψηφοφορια του διακεκριμενου θεσμου. Η κριτικη επιτροπη αποτελειται απο κορυφαιους και εξειδικευμενους δημοσιογραφους αυτοκινητου απο 31 Ευρωπαϊκες χωρες.  

Ο Dr. Matthias Rabe, SEAT Vice-president for Research and Development δηλωσε: «Το Ateca συνδυαζει τελεια σχεδιαση, ανεση και τεχνολογια. Ειναι ιδανικο για το αστικο περιβαλλον και οι εντος και εκτος δρομου δυνατοτητες του εξασφαλιζουν εντυπωσιακη οδηγικη εμπειρια. Αυτος ειναι και ο λογος που πιστευουμε πραγματικα πως το Ateca καλειται να αποτελεσει σημειο αναφορας στην κατηγορια του».


Το Ateca, ηγετης στην αστικη μετακινηση
Η πορεια του νεου SUV της SEAT ξεπερναει μεχρι τωρα καθε προσδοκια και αποτελει ηδη ενα ιδιαιτερα σημαντικο οχημα για τη μαρκα, οχι μονο γιατι ανοιξε την πορτα σε μια απο  τις πιο δυναμικες κατηγοριες της αγορας, αλλα γιατι ειναι και το μοντελο που η εταιρεια σκοπευει να χρησιμοποιησει για την αντιμετωπιση μελλοντικων προκλησεων στα πλαισια της αστικης μετακινησης που απαιτουν νεες λυσεις και νεες τεχνολογιες.

Ευρεια γκαμα για ολες τις αναγκες
Η ευρεια γκαμα του Ateca ηταν ενας απο τους παραγοντες που ελαβαν υψηλη βαθμολογια στην διαδικασια επιλογης των βραβειων AUTOBEST. Βενζινοκινητηρες TSI η πετρελαιοκινητηρες TDΙ, με ισχυ απο 115PS εως 190PS, κινηση εμπρος η σε τεσσερις τροχους, μηχανικο κιβωτιο ταχυτητων η DSG. Πολυαριθμες δυνατοτητες προαιρετικων επιλογων απο Full LED προβολεις, μια ευρεια γκαμα συστηματων υποβοηθησης οδηγησης, οπως Traffic Jam Assist και το νεο Emergency Assist, μεχρι state-of-the-art συστηματα ενημερωσης και ψυχαγωγιας με οθονη 8 ιντσων και Full-Link connectivity. Κορυφαια ασφαλεια με συστημα Front Assist με πεδηση εκτακτης αναγκης για οδηγηση στη πολη, εντοπισμο πεζων και προειδοποιηση οδηγου για ενδεχομενη συγκρουση και ακινητοποιηση του οχηματος καθως και κορυφαια επιδοση στα crash tests του Euro NCAP με την κατακτηση 5 αστεριων στις σχετικες δοκιμες.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!