To Twingo GT θα επιτρέπει ελαφρές πλαγιολισθήσεις

Η Renault, εδωσε το ονομα του Twingo απο τους χορους Twist, Swing και Tango. Και, τωρα που εχει δημιουργησει ενα Twingo με διαταξη \”κινητηρας πισω- κινηση πισω\” πως θα μπορουσε η GT εκδοση του να μη \”χορευει\”;
Αρχιζουμε λοιπον, απο τα καλα νεα. Το Renault Twingo GT που αναμενεται συντομα στη χωρα μας, μπορει να μην ειναι τερας ιπποδυναμης, ομως εχει το χαρακτηριστικο που ολοι (οι petrolheads) περιμεναν, απο την πρωτη μερα της παρουσιασης του: Το ESP του εχει χαρτογραφηθει απο την αρχη, επιτρεποντας οχι μονο \”πιο δυναμικο κρατημα\”, αλλα και (κυριως) \”ελαφρες πλαγιολισθησεις\” (δηλαδη στα χερια μας… μακρες πλαγιολισθησεις). Το Twingo GT, ειναι φτιαγμενο για παιχνιδι και… χορους!
Η πολυαναμενομενη εκδοση του Twingo, εχει επεμβασεις στα σημεια: Νεα χαρτογραφηση στο μοτερ, οι ρυθμισεις του ESP, οι κοντυτερες σχεσεις στο κιβωτιο και το διαφορετικο \”στησιμο\”. Ο 3κυλινδρος των 898 κ.εκ., εχει αυξησει την ισχυ του στους 108, απο 90 ιππους και τη ροπη στα 170, απο 135 Nm.

Η \”εξτρα\” δυναμη ερχεται απο εναν νεο υπερσυμπιεστη, την αναβαθμισμενη αντλια καυσιμου, τη βελτιωμενη εισαγωγη αερα, την επαναχαρτογραφηση του μοτερ, καθως και μια νεα εξατμιση με διπλη αποληξη. Ως εκ τουτου, κανει το σπριντ απο σταση στα 100 χ.α.ω. σε 9,6 δευτερολεπτα, με τελικη ταχυτητα τα 181. Η Renault λεει πως οι επιδοσεις ειναι οι κορυφαιες στην κατηγορια του, σημειωνοντας πως χρειαζεται για το ρεπριζ απο τα 50 στα 120 χ.α.ω. να ειναι κατω των 9 δευτερολεπτων. Διολου ασχημη επιδοση για ενα λιλιπουτειο αυτοκινητακι με μεση καταναλωση 4,3 lt/100 km.
Απο εκει και περα, το Twingo GT φορα 17αρες ζαντες αλουμινιου, σκληροτερες, αλλα και χαμηλοτερες κατα 20 mm αναρτησεις, φαρδυτερη αντιστρεπτικη δοκο και επανασχεδιασμενο ESP για πιο \”δυναμικη συμπεριφορα\”.

Εκτος απο τις εξωτερικες \”σπορτιφ πινελιες\”, αλλαγες υπαρχουν και στο εσωτερικο, με λεπτομερειες απο δερμα, αλουμινενια πενταλ κ.α. οπως και στον εξοπλισμο που θα ειναι αναβαθμισμενος. Το νεο Twingo GT θα διατιθεται μονο με χειροκινητο κιβωτιο.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!