Δείτε το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που σώζει ζωές

Η Eneflo σχεδιασε ενα παιδικο καθισμα αυτοκινητου που θα λατρεψουν ολοι οι γονεις αφου δινει λυση σε ενα απο τα ζητηματα που εχουν προκυψει τελευταια με τους γονεις να ξεχνουν τα παιδια τους στο αυτοκινητο.

Το νεο αυτο καθισματακι – SensorSafe – συνοδευεται με μια τεχνολογια που υπενθυμιζει στον γονεα οτι το παιδι του ειναι δεμενο στο καθισμα, απλως και μονο με την απενεργοποιηση του αυτοκινητου.

Με την ανοδο της θερμοκρασιας που σχετιζεται με τους θανατους των παιδιων στα αυτοκινητα, αυτο το καθισμα διασφαλιζει το να μην ξεχνουν αλλο πια οι γονεις τα παιδια στο αυτοκινητο.

Δεν ειναι λιγα τα περιστατικα που εχουν δει το φως της δημοσιοτητας με τελευταιο εκεινο με το 3χρονο κοριτσακι απο την Κινα, την οποια ξεχασε στο αυτοκινητο του ο διευθυντης του σχολειου της, που πληρωνοταν απο τους γονεις της, για να την μεταφερει στο σπιτι.

Το μικρο κοριτσι αφεθηκε δεμενο στο πισω καθισμα αυτοκινητου για εννια ωρες με την θερμοκρασια να αγγιζει τους 30 βαθμους Κελσιου, με αποτελεσμα να πεθανει απο ασφυξια.

Το νεο αυτο καθισμα λοιπον ας ελπισουμε οτι θα δωσει ενα τελος σε τετοιου ειδους τραγικα περιστατικα.

Ο τροπος που λειτουργει το καθισμα ειναι μεσω ενος ασυρματου δεκτη που ειναι συνδεδεμενο στο συστημα διαγνωσης του αυτοκινητου σας, το οποιο συνδεεται με τον αισθητηρα του καθισματος. Ενα κουδουνισμα ακουγεται οταν το αυτοκινητο ειναι απενεργοποιημενο για να προειδοποιησει τον γονεα οτι το παιδι ειναι ακομα στο αυτοκινητο η οτι ο ιμαντας του παιδικου καθισματος δεν εχει λυθει.

Το νεο καθισμα ερχεται με το συνθημα «Γιατι οταν μια απλη υπενθυμιση μπορει να σωσει μια ζωη, εχει νοημα» και ενδεχομενως θα εμπνευσει κι αλλες ανταγωνιστικες εταιρειες να ακολουθησουν το ιδιο μοτιβο.
www.baby.gr


Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!