Η Continental έχει θέσει ως στόχο την εξάλειψη των οδικών ατυχημάτων

2016: Νεα χρονια με περισσοτερη ασφαλεια & λιγοτερα ατυχηματα!

Για περισσσοτερα απο 140 χρονια, η Continental ειναι ενας απο τους πρωτοπορους οργανισμους σε θεματα οδικης ασφαλειας παγκοσμια. Η ελευση του 2016 επιβεβαιωνει το γεγονος με τον καλυτερο τροπο, μιας και η αναγκη για εξαλειψη των οδικων ατυχηματων ειναι πιο επικαιρη απο ποτε.

Τα τελευταια χρονια, η Continental εχει θεσει ενα φιλοδοξο αλλα εξισου ρεαλιστικο στοχο: Το Vision Zero αποτελει το οραμα της, ως προς τη μειωση στο ελαχιστο των παραγοντων που δημιουργουν θανατηφορα ατυχηματα στους δρομους παγκοσμια.

Προσφατες ερευνες και μελετες στατιστικων δεδομενων κατεδειξαν οτι:

1. To 43% του συνολου των ατυχηματων συμβαινουν σε αστικες περιοχες
2. Το 60% αυτων των ατυχηματων οφειλονται σε ανθρωπινο λαθος, οπως η χρηση κινητου και η μεθη
3. Τα ατυχηματα διπλασιαζονται καθως περναμε ετησιως απο χειμωνα σε καλοκαιρι
4. Στην περιοδο απο το 1980 εως το 2010, τα ατυχηματα εχουν μειωθει κατα 75% στη Γερμανια αλλα μολις κατα 20% στην Ελλαδα
5. Οι περισσοτερες απωλειες σε ανθρωπινες ζωες σημειωνονται σε επιβατες αυτοκινητων, ενω, σε απολυτους αριθμους, ακολουθουν ποδηλατες, μοτοσυκλετιστες και πεζοι
6. Ο πανευρωπαϊκος στοχος για τη μειωση του αριθμου των μοιραιων για τον ανθρωπο ατυχηματων ειναι 12,000 για το 2020, απο 60,000 που ηταν το 2001

Παρολα αυτα, ειναι εντυπωσιακο οτι, σε παγκοσμιο επιπεδο, 1,2 εκατομμυρια θανατοι απο  οδικα ατυχηματα θα μπορουσαν να αποφευχθουν το 2016!
 

Η Continental, ως ειδικος σε θεματα οδικης ασφαλειας, συμβαλει σημαντικα στην επιτευξη αυτου του στοχου, με ενα στρατηγικο σχεδιο 3 διαδοχικων σημειων: την εξελιξη του ιδανικου φρεναρισματος σε μηδενικα ατυχηματα, μηδενικους τραυματισμους και μηδενικους θανατους, με βαση την αποτελεσματικη διαδιακασια πεδησης – απο το πεταλι του φρενου, μεχρι το ελαστικο.

Η οδικη ασφαλεια ξεκινα οταν τα ελαστικα αγγιξουν το εδαφος. Κατεχοντας κορυφαια εξειδικευση στην κατασκευη ελαστικων, η Continental προσπαθει να ενημερωσει τους οδηγους για τα οφελη της χρησης ελαστικων υψηλης τεχνολογιας, οταν αυτα εχουν τη σωστη πιεση και βαθος πελματος.  Εκτος απο τα καινοτομα προϊοντα ελαστικων, το Continental Automotive Group εχει ηδη αναπτυξει σωτηριες για την ανθρωπινη ζωη τεχνολογιες που βρισκονται εγκατεστημενες στα περισσοτερα συγχρονα οχηματα, οπως το ABS, το ESC και το EBA. Και αυτη ειναι μονο η αρχη, καθως η εξελιξη των εξυπνων αυτοκινητων θα δωσει μεγαλυτερη δυναμικη στην επιτευξη του Vision Zero.

Η Ευρωπη κατατασσεται ως η ηπειρος με τα λιγοτερα μοιραια οδικα ατυχηματα και 200 πολεις της εχουν ηδη πετυχει το στοχο του Vision Zero, οπως το Nottingham στη Μεγαλη Βρετανια και το Aachen στη Γερμανια. Ομως, σε παγκοσμιο επιπεδο, η Αφρικανικη ηπειρος και καποιες περιοχες της Ανατολικης Μεσογειου εχουν το υψηλοτερο ποσοστο σε θανατους απο οδικα αιτια (ενα τεραστιο προβλημα που αγγιζει και την Ελλαδα σε μεγαλο βαθμο).

Η Continental, περα απο την κατασκευη ελαστικων και τεχνολογιων που προσφερουν τη μεγιστη δυνατη ασφαλεια για τα οχηματα, υποσχεται να δημιουργησει επιπλεον προϋποθεσεις για την αειφορο οδηγηση, μεσα απο δρασεις εκπαιδευσης των οδηγων και βελτιωσης των οδηγικων συνθηκων, σε συνεργασια με τις τοπικες κοινωνιες και τους φορεις που σχεδιαζουν τις υποδομες για μια ολιστικα βιωσιμη αυτοκινηση στο μελλον.

Με πωλησεις περιπου  €33.3 δις, το 2013, η Continental ειναι αναμεσα στους κορυφαιους κατασκευαστες και προμηθευτες προϊοντων αυτοκινησης παγκοσμια. Ως προμηθευτης συστηματων πεδησης, συστηματων και εξαρτηματων μεταδοσης κινησης, πλαισιων, οργανων αυτοκινητου, συστηματων ψυχαγωγιας και πληροφορησης, ηλεκτρονικων εξαρτηματων, ελαστικων και ελαστομερων υλικων, η Continental συνεισφερει στην ενισχυση των συνθηκων οδηγικης ασφαλειας και της προστασιας του παγκοσμιου κλιματος. Η Continental ειναι επισης εξειδικευμενος συνεργατης στον τομεα της αυτοματοποιημενης δικτυακης επικοινωνιας στην αυτοκινηση. Η Continental απασχολει περισσοτερους απο  182.000 εργαζομενους σε 49 χωρες.

Ως ενας απο τους κορυφαιους παγκομια κατασκευαστες ελαστικων, με περισσοτερους απο 44.000 εργαζομενους, το Τμημα Ελαστικων της Continental σημειωσε πωλησεις €9.6 δις το 2013. Σημερα, το Τμημα αυτο λειτουργει  με 24 μοναδες παραγωγης και αναπτυξης σε ολον τον κοσμο. Η ευρεια γκαμα προϊοντων και η συνεχης επενδυση στην Ερευνα και την Αναπτυξη συνεισφερουν τα μεγιστα στην οικολογικα αποτελεσματικη και με υψηλη σχεση αποδοσης – τιμης αυτοκινηση.

Το τμημα των Ελαστικων Εμπορικων Αυτοκινητων αποτελει ενα απο τους μεγαλυτερους κατασκευαστες για φορτηγα, λεωφορεια και εξειδικευμενα ελαστικα παγκοσμιως.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!