Η Opel στο ERC Junior, με 3 Adam R2 και μια ισχυρή ομάδα οδηγών


Η Opel στοχευει στο ‘χατ τρικ’ με τρια εργοστασιακα ADAM R2 στο ERC Junior Chris Ingram, Jari Huttunen & Tamara Molinaro απεναντι σε κορυφαια ταλεντα της Ευρωπης
6 απαιτητικα ραλι στην Ευρωπη περιμενουν τους εργοστασιακους οδηγους της Opel

Με μια ισχυρη ομαδα τριων αυτοκινητων η Opel Rallye Junior Team θετει ως στοχο το ‘χατ τρικ’ για το 2017 – να κατακτησει δηλαδη τον τριτο συνεχομενο τιτλο της στο FIA ERC Junior. Τρεις νεοι, ταλαντουχοι οδηγοι με Opel ADAM R2, ο καθενας με διαφορετικο αγωνιστικο υποβαθρο, θα αντιμετωπισουν φετος τα μεγαλυτερα ταλεντα των ραλι στην Ευρωπη, ακολουθωντας τα χναρια των πρωταθλητων του ERC Junior, Εmil Bergkvist (2015) και Marijan Griebel (2016).

Ο Βρετανος Christopher Ingram ειναι αυτος με τη μεγαλυτερη εμπειρια σε διεθνεις αγωνες. Ο 22χρονος απο το Manchester υπηρξε ενας απο τους σκληροτερους αντιπαλους των εργοστασιακων οδηγων της Opel στο FIA ERC Junior το 2015 πριν αλλαξει στρατοπεδο την επομενη χρονια. Ο Ingram, πισω απο το τιμονι του Opel ADAM R2, μπορει να εχασε τη μαχη για τον τιτλο του ERC Junior στο δραματικο φιναλε της περασμενης σεζον απο τον Griebel της ιδιας ομαδας, ομως κατεκτησε τον τιτλο της κατηγοριας ERC3. Ο φιλοδοξος Βρετανος εχει θεσει υψηλους στοχους για τη φετος: την κατακτηση του τιτλου οδηγων στο FIA ERC Junior. Οπως και στο δευτερο μισο της αγωνιστικης περιοδου του 2016, ο Ingram θα εχει στο δεξι μπακετ του ADAM R2 το συμπατριωτη του Elliott Edmondson (22 ετων, απο το Milton Keynes).


Ο Φινλανδος Jari Huttunen κανει φετος το ντεμπουτο του ως εργοστασιακος οδηγος Opel. Με εξι νικες σε επτα αγωνες, ο 22χρονος απο το Kiuruvesi κυριαρχησε το 2016 στο ADAC Opel Rallye Cup και προωθηθηκε στην εργοστασιακη ομαδα της Opel ως κατοχος του τιτλου στο καλυτερο κυπελλο ραλι της Ευρωπης αλλα και ως νικητης της διαδικασιας επιλογης οδηγων. Με συνοδηγο τον εμπειρο Antti Linnaketo (37 ετων απο τη Hattula) στο πλευρο του, στοχος του Huttunen στο πρωταθλημα FIA ERC Junior ειναι να συνδυασει το ταλεντο με την αποκομιση εμπειριων σε διεθνεις αγωνες ωστε να αναρριχηθει στην κορυφη το συντομοτερο δυνατον. Οι Huttunen/Lennaketo ανηκουν στην ομαδα ADAC Opel Rallye Junior.


H Ιταλιδα Tamara Molinaro κανει ενα τεραστιο αλμα στην καριερα της ως οδηγος ραλι. Στα πλαισια ενος κοινου προγραμματος προωθησης ταλεντων αναμεσα στην Opel, τη Red Bull και την Pirelli, η 19χρονη απο την πολη Moltrasio – κοντα στη λιμνη του Como – προωθειται στην εργοστασιακη ομαδα μετα απο μια σεζον προετοιμασιας στο τιμονι του ADAM R2 και μαζι με τους Ingram και Huttenem θα δωσει τη μαχη απεναντι στην ελιτ νεων ταλεντων απο την Ευρωπη. Τη φετινη περιοδο, συνοδηγος της Tamara θα ειναι η εμπειρη Αυστριακη Ursula Mayrhofer (32 ετων απο το Sierning).


«Μετα απο δυο συνεχομενους τιτλους στο Ευρωπαϊκο Πρωταθλημα Junior η ομαδα Opel Rallye Junior αισθανεται προφανως την πιεση του φαβορι. Ομως ειναι μεγαλη μας χαρα αυτη η προκληση», σχολιασε ο Διευθυντης της Opel Motorsport, Jörg Schrott. «Η νεα μας ομαδα ειναι ενα κραμα απο οδηγους με διαφορετικο υποβαθρο και διαφορετικους χαρακτηρες. Ο Chris, παροτι ειναι πολυ νεος, εχει ηδη μεγαλη εμπειρια σε διεθνεις αγωνες, ο Jari εχει αποδειξει το τεραστιο ταλεντο του στο ADAC Opel Rallye Cup ενω η Tamara ειναι στην αρχη της καριερας της στα ραλι. Θα ειναι συναρπαστικο να δουμε τι θα καταφερουν και οι τρεις με τον καθενα απο διαφορετικο σημειο εκκινησης».

Εξι ιδιαιτερα απαιτητικοι αγωνες με εντελως διαφορετικα χαρακτηριστικα ο καθενας υποδεχονται τους τρεις εργοστασιακους οδηγους της Opel και τους σκληρους αντιπαλους τους στο ERC Junior το 2017. Στο ημερολογιο συμπεριλαμβανονται θεαματικα χωματινα ραλι στις Azores στην εναρξη της σεζον και στη Λετονια στο φιναλε, καθως και γρηγορα ασφαλτινα ραλι στα Καναρια, στην Πολωνια, στην Τσεχια και στην Ιταλια. Στο προγραμμα των τριων οδηγων της ομαδας Opel Rallye Junior προβλεπεται και η συμμετοχη στο Γερμανικο γυρο του Παγκοσμιου Πρωταθληματος Ραλι της FIA (WRC), το ADAC Rallye Deutschland, απο 17 εως 20 Αυγουστου.

Ημερολογιο FIA ERC Junior 2017

30 Μαρτιου – 1 Απριλιου      Azores Airlines Rally (Πορτογαλια, χωμα)

4 – 6 Μαϊου                            Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Ισπανια, ασφαλτος)

3 – 5 Αυγουστου                    Rally Rzeszow (Πολωνια, ασφαλτος)

25 – 27 Αυγουστου                Barum Czech Rally Zlín (Τσεχια, Ασφαλτος)

15 – 17 Σεπτεμβριου             Rally di Roma Capitale (Ιταλια, ασφαλτος)

6 – 8 Οκτωβριου                    Rally Liepāja (Λετονια, χωμα)

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!