Μετρήσεις της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 σε πραγματικές συνθήκες από την Peugeot & Citroën

Ελπιζουμε να παραδειγματιστουν και αλλες αυτοκινητοβιομηχανιες προκειμενου να αγοραζουμε αυτοκινητα βασει αληθινων κριτηριων

Ο ομιλος PSA Peugeot Citroën και ο οργανισμος Transport & Environment θα συνεργαστουν για την δημοσιοποιηση μετρησεων σε πραγματικο περιβαλλον

Στο πλαισιο της συνεχους βελτιωσης της πληροφορησης προς τους πελατες σχετικα με την οικονομια καυσιμου, ο ομιλος PSA Peugeot Citroën και ο μη κερδοσκοπικος οργανισμος Transport & Environment συμφωνησαν σε συνεργασια που προβλεπει την καταγραφη και την δημοσιοποιηση μετρησεων σε πραγματικες περιβαλλοντικες συνθηκες. Σε πρωτη φαση (εως την ανοιξη του 2016), αυτες οι μετρησεις θα αφορουν στις καταναλωσεις καυσιμου, ενω σε δευτερη φαση (απο την ανοιξη του 2017) οι μετρησεις θα επεκταθουν και στις εκπομπες ρυπων, συμπεριλαμβανομενων των οξειδιων του αζωτου (NOx) σε επιβατικα οχηματα προδιαγραφης Euro 6.2.

Βασει της τυποποιημενης διαδικασιας θα μετρηθουν οι καταναλωσεις καυσιμου για καθε κυριο μοντελο του ομιλου PSA – σε ανοιχτους δημοσιους δρομους και σε μικρη αποσταση απο το Παρισι – περιλαμβανοντας μετρησεις σε αστικο, εξτρα αστικο και υπεραστικο κυκλο. Η ολη διαδικασια θα συμπεριληφθει στη μεθοδο αξιολογησης του PSA Quality, ενω τα αποτελεσματα των δοκιμων θα πιστοποιηθουν απο τριτο παραγοντα.

Ο Carlos Tavares, Διευθυνων Συμβουλος του ομιλου PSA Peugeot Citroën, δηλωσε: \”Αυτη η πρωτοποριακη πρωτοβουλια δειχνει ξεκαθαρα πως μια αυτοκινητοβιομηχανια και ενας ανεξαρτητος μη κερδοσκοπικος οργανισμος μπορουν να συνεργαστουν προς οφελος της πληροφορησης του καταναλωτη. Επισης, αυτη η ενεργεια υπογραμμιζει τις προηγμενες τεχνολογιες που εχει εξελιξει η PSA για να διασφαλιστει η μεγιστη αποδοτικοτητα καυσιμου.”
Ο Jos Dings, Διευθυντης στον οργανισμο T&E, ειπε απο τη μερια του: “Οι μετρησεις της καταναλωσης και των εκπομπων CO2 στον πραγματικο κοσμο θα βοηθησουν τους οδηγους να επιλεξουν τα πιο αποδοτικα μοντελα και θα ωφελησουν το καταναλωτικο κοινο, τη δημοσια υγεια και το περιβαλλον. Ειμαστε πεπεισμενοι πως η συνεργασια μας με τον ομιλο PSA θα επιφερει αξιοπιστα και ξεκαθαρα αποτελεσματα στα οποια θα μπορει να βασιστει ο καθενας.”

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!