Οι Ιάπωνες μπαίνουν και στη Formula E

 Η Nissan / NISMO ανακοινωσε το παγκοσμιο πλανο της για το 2018,  σε ο,τι αφορα τον μηχανοκινητο αθλητισμο. Απο αυτο, ξεχωριζουν, εκτος των συμμετοχων του Godzilla, περιλαμβανεται το ντεμπουτο της στο αμιγως ηλεκτροκινητο πρωταθλημα ABB FIA της Formula Ε.

Η Nissan λοιπον, θα ειναι η πρωτη ιαπωνικη αυτοκινητοβιομηχανια  που θα κανει το ντεμπουτο της στο πρωταθλημα της Formula E στην αρχη της πεμπτης σεζον,  στα τελη του 2018. Η Nissan θα αποκαλυψει περισσοτερα για την Formula E στο φετινο  Σαλονι Αυτοκινητου της Γενευης τον ερχομενο Μαρτιο. Περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τον οδηγο και την συνθεση της ομαδας, θα ειναι διαθεσιμες αργοτερα εντος του ετους.

Ξεκινωντας απο την πεμπτη σεζον, οι ομαδες θα συναγωνιστουν με ενα νεο συνδυασμο σασι / μπαταριας και με νεους κινητηρες για να εξαλειψουν την αναγκη αλλαγης αυτοκινητων στην μεση του αγωνα,  κατι που γινοταν στους προγενεστερους αγωνες της Formula Ε.

Η εισοδος της Nissan στην Formula E, ως παγκοσμια ηγετιδας στην τεχνολογια των ηλεκτροκινητων οχηματων, γινεται την καταλληλη στιγμη, καθως θα συμπεσει με τους νεους τεχνικους κανονισμους  του πρωταθληματος. Αποτελει  επισης μια υψηλης αποδοσης εκφραση του Nissan Intelligent Mobility, του οραματος  της εταιρειας για την αλλαγη του τροπου με τον οποιο τα αυτοκινητα τροφοδοτουνται, οδηγουνται και ενσωματωνονται στην κοινωνια. Η Nissan κατασκευαζει  το πιο δημοφιλες ηλεκτρικο οχημα στον κοσμο, το Nissan LEAF, εχοντας ηδη λανσαρει μια νεα εκδοση του δημοφιλους μοντελου με τις μηδενικες εκπομπες ρυπων, απο τον περασμενο Οκτωβριο.
Κατηγορια SUPER GT GT500
Η Nissan “ριχνει” στην μαχη τεσσερα Nissan GT-R NISMO GT500, με στοχο να επανακτησει τα πρωταθληματα που κερδισε το 2014 και το 2015. Η Nissan κερδισε πεντε απο τους οκτω αγωνες το 2016 και εχασε τον τιτλο του 2017, για μολις 2 βαθμους.

Ο Tsugio Matsuda και ο Ronnie Quintarelli, οι πρωταθλητες του 2014 και του 2015 αντιστοιχα, θα οδηγησουν και παλι  το GT-R NISMO με το No. 23, σηματοδοτωντας την πεμπτη σεζον τους ως αγωνιστικο ντουετο. Ο Matsuda ειναι ο πιο επιτυχημενος οδηγος GT500 στην ιστορια του πρωταθληματος με 19 νικες, ενω ο  Quintarelli κατεχει το ρεκορ σειρας για τις περισσοτερες νικες του  πρωταθληματος, με τεσσερις τιτλους.
Κανοντας το ντεμπουτο του στηνκατηγορια GT500, η NDDP Racing με τη B-MAX θα επιστρατευσουν τον παλαιμαχο Satoshi Motoyama με τον ανερχομενο αστερα Katsumasa Chiyo.
Η ομαδα της IMPUL θα παρουσιασει τον  Daiki Sasaki μαζι με τον “αποφοιτο” της Ακαδημιας GT Jann Mardenborough, ενω ο πρωταθλητης της Ιαπωνικης Formula 3 Mitsunori Takaboshi, θα αναβαθμιστει απο την κατηγορια GT300 με την Kondo Racing και τον Joao Paulo de Oliveira.

Οι τεχνικες αναβαθμισεις για τα Nissan GT-R NISMO GT500 του 2018, περιλαμβανουν:
Αεροδυναμικες βελτιωσεις, συμπεριλαμβανομενης της βελτιστοποιησης της ροης του αερα κατα μηκος του κεντρου του οχηματος.
   Ενισχυμενη οδηγικη ικανοτητα, με αυξημενη αποδοση του κινητηρα και βελτιωμενη ακαμψια.
Αναθεωρηση ολων των μεταβλητων εξαρτηματων, προκειμενου να βελτιστοποιηθει η δυναμικη του αυτοκινητου.
Προγραμματα αγωνων συνεργατων
Σε αυτη τη σεζον, το νεο Nissan GT-R NISMO GT3 του 2018, θα  ειναι διαθεσιμο για τους συνεργατες. Η NISMO θα συνεχισει την υποστηριξη συνεργαζομενων ομαδων  που τρεχουν με   το GT-R NISMO GT3 του 2015,  στην κατηγορια SUPER GT GT300 και Super Taikyu στην Ιαπωνια.
Η αγωνιστικη ομαδα GAINER θα συμμετασχει στην κατηγορια SUPER GT GT300 με δυο Nissan  GT-R NISMO GT3, προδιαγραφων 2018. Τα συγκεκριμενα αυτοκινητα θα κανουν επισης ντεμπουτο στο  Blancpain GT της Ασιας με την KCMG.
Λεπτομερειες σχετικα με τη συμμετοχη της Nissan στο Κυπελλο Αντοχης του Blancpain GT στην Ευρωπη,  αναμενεται να αποκαλυφθουν στο εγγυς μελλον.
Σε οτι αφορα τους αγωνες με πρωτοτυπα,  η Nissan, ως προμηθευτης κινητηρων, θα εκπροσωπηθει στο πρωταθλημα IMSA WeatherTech SportsCar με την Extreme Speed Motorsports (με τον κινητηρα VR38 GT-R GT3) και στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Αντοχης της FIA με την ByKOLLES Racing  (3.0 λιτρων turbo V6 – VRX30A evo.).
Επιπλεον, οι ομαδες που ανταγωνιζονται στην κατηγορια LMP3 σε ολο τον κοσμο θα συνεχισουν να χρησιμοποιουν τον αγωνιστικο κινητηρα VK50 της Nissan .
Αλλα αγωνιστικα προγραμματα
Στον Καναδα, το πρωταθλημα Nissan Micra Cup θα συνεχιστει για την τεταρτη σεζον του. Η ομαδα της Supercars απο την  Αυστραλια θα παρουσιασει τον Andre Heimgartner, αντικαθιστωντας τον παλαιμαχο πλεον  Todd Kelly. Ο Heimgartner θα βρισκεται πισω απο τιμονι των αγωνιστικων Nissan Altima  μαζι με τους Rick Kelly, Michael Caruso και Simona De Silvestro. 

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!