Πώς λειτουργεί το Ψηφιακό Κλειδί της Volvo

Ποσες φορες δεν σκεφτηκες οτι το ιδανικο θα ηταν να μπορεις να βαλεις μπρος, να κλειδωσεις/ξεκλειδωσεις, αλλα και να ελεγξεις λειτουργιες, οπως το καλοριφερ, απο το κινητο σου; Ετσι, θα μπορουσες να ετοιμαζεσαι στο σπιτι και η καμπινα του αυτοκινητου σου να ειναι ετοιμη για να σε υποδεχθει, στην καταλληλη θερμοκρασια. Ε, η Volvo αυτο, το εκανε πραγματικοτητα.


Η Volvo ξεκλειδωνει το συναρπαστικο ψηφιακο κοσμο με την τελευταια γενια του Volvo On Call και δινει στους πελατες της προσβαση σε νεες καινοτομες υπηρεσιες και χαρακτηριστικα. Ειναι η ψηφιακη πλατφορμα που υλοποιει τη δεσμευση της Volvo να κανει πιο ευκολη τη ζωη των πελατων της. Μεσω της εφαρμογης που συνοδευει το Volvo On Call και εγκαθισταται σε οποιοδηποτε smartphone η αλλη εξυπνη συσκευη, ο οδηγος μπορει να ελεγξει απο αποσταση μια σειρα λειτουργιων, απο την κατασταση του αυτοκινητου η το κλειδωμα των θυρων εως την ενεργοποιηση του συστηματος κλιματισμου.



Οταν παρουσιαστηκε, το 2001, το Volvo On Call ηταν μια πρωτοποριακη τηλεματικη πλατφορμα για την ειδοποιηση υπηρεσιων οδικης βοηθειας σε περιπτωση αναγκης. Απο τοτε εξελισσεται συνεχως με την προσθηκη νεων χαρακτηριστικων και πλεον προσφερει στους πελατες της Volvo μια ευρεια γκαμα πρωτογνωρων λειτουργιων διασυνδεσης και εξυπηρετησης. Μεταξυ αλλων, αυτος ο πολυτιμος ψηφιακος βοηθος επιτρεπει στους χρηστες:


Να ψυξουν η να θερμανουν την καμπινα απο αποσταση, ενεργοποιωντας τον κλιματισμο πριν μπουν στο αυτοκινητο. Το χειμωνα, μπορουν να χρησιμοποιησουν τον κλιματισμο για να εχουν καθαρα τζαμια και ζεστο χωρο επιβατων κατα την εκκινηση, ενω τα καυτα μεσημερια του καλοκαιριου μπορουν να δροσισουν την καμπινα πριν φτασουν στο αυτοκινητο. 
Να μοιραστουν το αυτοκινητο τους με τους αγαπημενους τους, γρηγορα και απλα, οπως μοιραζεται κανεις μια φωτογραφια απο το smartphone του. Οπουδηποτε κι αν βρισκεται ο κατοχος του αυτοκινητου, μπορει να δημιουργησει αμεσα ενα \”ψηφιακο κλειδι\” μεσω του Volvo On Call και να δωσει τη δυνατοτητα σε φιλους η μελη της οικογενειας του να το ξεκλειδωσουν χρησιμοποιωντας τα κινητα τους τηλεφωνα. Ειναι μια ευκολη και απολυτως ασφαλης διαδικασια. Το νεο XC40 ειναι το πρωτο αυτοκινητο της ελληνικης αγορας που διαθετει δυνατοτητα κοινης χρησης (Car Sharing), η οποια θα ενσωματωθει συντομα και στα υπολοιπα μοντελα της Volvo. 
Να αναζητησουν στο χαρτη της εφαρμογης εναν προορισμο η ενα σημειο εξυπηρετησης και να το στειλουν στο συστημα πλοηγησης του αυτοκινητου.
Να βρουν μια θεση σταθμευσης και να λαβουν οδηγιες πλοηγησης για να φτασουν σε αυτη.
Να εντοπισουν μεσω του χαρτη της εφαρμογης το αυτοκινητο τους, αν εχουν ξεχασει που ακριβως ειναι σταθμευμενο, οπως για παραδειγμα στο parking ενος αεροδρομιου. Πλησιαζοντας το, μπορουν να ενεργοποιησουν τα φωτα η την κορνα για να διευκολυνθουν στον εντοπισμο του.
Να ελεγξουν αν το Volvo τους ειναι κλειδωμενο και, αν χρειαζεται, να το κλειδωσουν. Η να το ξεκλειδωσουν για να δωσουν προσβαση σε καποιο προσωπο της εμπιστοσυνης τους.  
Να συνδεσουν το Volvo On Call με το ημερολογιο τους, ωστε να δεχονται υπενθυμισεις για τα προγραμματισμενα ραντεβου τους. Η εφαρμογη μπορει να στειλει αυτοματα τον τοπο μιας συναντησης στο συστημα πλοηγησης του αυτοκινητου.
Μεσω του modem του Volvo On Call, να αξιοποιησουν μια ισχυρη και αξιοπιστη συνδεση, εχοντας και τη δυνατοτητα να δημιουργησουν ενα in-car WiFi hotspot για τις φορητες συσκευες ολων των επιβατων.
Να επωφεληθουν απο την υπηρεσια Παραδοσης στο Αυτοκινητο (In-car Delivery), μεσω της οποιας οι online αγορες τους παραδιδονται στο χωρο αποσκευων του Volvo τους. Η υπηρεσια αυτη λειτουργει πιλοτικα σε συγκεκριμενες χωρες και θα επεκταθει συντομα σε πολυ περισσοτερες.
Να καλεσουν βοηθεια σε περιπτωση ατυχηματος η βλαβης. Αν χρειαστει, το αυτοκινητο καλει αυτοματα τις υπηρεσιες εκτακτης αναγκης σε περιπτωση ατυχηματος.

Το Volvo On Call συμπεριλαμβανεται στο βασικο εξοπλισμο των περισσοτερων μοντελων Volvo. Εξελισσεται συνεχως, με την προσθηκη καινοτομων λειτουργιων και υπηρεσιων, οπως η Over-The-Air ενημερωση του λογισμικου του αυτοκινητου οπου και αν βρισκεται αυτο, και ανοιγει νεους δρομους για εναν πιο βιωσιμο και πιο συναρπαστικο τροπο ζωης.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!