Σε 5 χρόνια θα κυκλοφορούν ιπτάμενα αυτοκίνητα!

Εαν νομιζουμε πως τα ηλεκτρικα, η τα αυτονομα αυτοκινητα θα ειναι το next big thing που θα πρεπει να συνηθισουμε στη ζωη μας, μαλλον θα πρεπει να ετοιμαστουμε για… μεγαλυτερα νεα. Η Kitty Hawk, μια εταιρεια που στηριζεται με 100 εκατ. δολαρια απο τον CEO της (μητρικης εταιρειας της Google) Alphabet, Larry Page, λεει οτι τα ιπταμενα αυτοκινητα ειναι ηδη πραγματικοτητα και θα μπορουσαν να ειναι στον αερα (κυριολεκτικα και μεταφορικα) σε μια πενταετια!

Ο προεδρος της εταιρειας ιπταμενων αυτοκινητων Kitty Hawk, Sebastian Thrun, ενας εκ των ιδρυτων της Google X και μελος της ομαδας που δημιουργησε το αυτονομο αυτοκινητο της Google, αποκαλυψε ενα demo βιντεο του ιπταμενου αυτοκινητου το περασμενο ετος και, μια εβδομαδα πριν, αποκαλυψε, μιλωντας στο αμερικανικο δικτυο CNBC, οτι η εταιρεια του ετοιμαζεται πυρετωδως για μια \”μεγαλη ανακοινωση\” τον Μαρτιο στην Παγκοσμια Συνοδο του Ντουμπαϊ.

Ενα απο τα σχεδια με τα οποια πατενταριστηκε το ιπταμενο αυτοκινητο, μας δειχνει τις διαστασεις που θα εχει 

Οταν ρωτηθηκε ποτε θα ειναι ετοιμη η επομενη βερσιον του ιπταμενου αυτοκινητου, απαντησε οτι ειναι \”πολυ πολυ κοντα\”.  Ο CEO της Kitty Hawk ειπε οτι \”η πραγματικοτητα ειναι οτι, αν δεις τις μεταφορες ως συνολο, στο μεγαλυτερο μερος της μενει στο εδαφος. Και το εδαφος προσφερει περιορισμενες δυνατοτητες. Οταν πας στον αερα, εκει ειναι πιο ελευθερα. Και τωρα, εισαι σε ενα σημειο στο οποιο μπορουμε να δημιουργησουμε μεταφορες βασισμενες στον αερα για καθημερινες μετακινησεις, ασφαλεστερες, γρηγοροτερες και πιο φθηνες, αλλα και πιο φιλικες περιβαλλοντικα απ\’ οτι στο εδαφος.
Ο Thrun περιγραφει ενα κοντινο μελλον, στο οποιο οι ανθρωποι θα μπορουμε να χειριστουμε ιπταμενα αυτοκινητα μεσω ενος smartphone app. Προσθεσε παντως οτι ειναι μαλλον δυσκολο οι περισσοτεροι ανθρωποι να κατεχουν ενα τετοιο οχημα και \”εδειξε\” στη λογικη του car sharing, \”οπως η Uber και η Lyft με τα… οχηματα εδαφους\”.
Ο ιδιος λεει οτι το project βρισκεται σε πρωιμο σταδιο αυτη τη στιγμη, αλλα λογω των ραγδαιων ρυθμων με τους οποιους εξελισσεται η τεχνολογια, \”δεν βλεπω τον λογο για τον οποιο μεσα σε μια πενταετια δεν θα μπορουσαμε να παρουμε μια πολη σαν το Ντουμπαϊ και να τους παρεχουμε ενα τεραστιο συστημα για να χρησιμοποιουν οι ανθρωποι ιπταμενα αυτοκινητα για τις καθημερινες τους μετακινησεις\”.

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!