Στις αρχές του 2016 ο διαγωνισμός για τη Mercedes του Ωνάση

Σκεπασμενη, οχι με κουβερτες, οπως θα προσταζε ο Αλεξανδρος Ωνασης, αλλα με ναϋλον και διατηρημενη, οπως τη μερα που την αφησε, η Mercedes Automatic 250/8 του γιου του Ελληνα κροισου, περιμενει, στο πρωην αεροδρομιο του Ελληνικου, τον επομενο ιδιοκτητη της. Η Εθνικη Τραπεζα, εκκαθαριστης της Ολυμπιακης, στην οποια ανηκει η συγκεκριμενη Mercedes, εχει δημοσιευσει προσκληση ενδιαφεροντος και θα κανει τη διαγωνιστικη διαδικασια, οπως ακριβως οριζει ο νομος.

Παροτι η προθεσμια απο την προσκληση ενδιαφεροντος που δημοσιευσε η Εθνικη Τραπεζα εχει παρελθει, πληροφοριες του TopSpeed.gr αναφερουν οτι ο εκκαθαριστης συνεχιζει να δεχεται την υποβολη δηλωσεων ενδιαφεροντος απο υποψηφιους αγοραστες της Merc του Ωναση, οσο και για τα αλλα αντικειμενα που βγαινουν στο σφυρι (το γραφειο του, αλλα και ενα αεροστατο, το οποιο, ως ιδεα, καθολου δεν θα με χαλαγε).

Ο Αλεξανδρος Ωνασης, συνηθιζε να τη σκεπαζει με κουβερτες, για να μην παθει ζημια το χρωμα της. Σημερα, ειναι σκεπασμενη με ναϋλον, εκει οπου την αφησε ο Αλεξανδρος, για τον ιδιο λογο.

Και πως θα γινει η διαδικασια; Ο ενδιαφερομενος αγοραστης, υποβαλλει -μεσω email, η fax) τη δηλωση ενδιαφεροντος για το αντικειμενο που τον/την ενδιαφερει. Προφανως, για την συμμετοχη στη διαδικασια, ο ενδιαφερομενος θα πρεπει να καταθεσει και μια εγγυητικη, για ευνοητους λογους.

Ναι, σε αυτα τα καθισματα καθοταν ο γιος του Αριστοτελη Ωναση, Αλεξανδρος

Εαν ολα ειναι ενταξει, ο ενδιαφερομενος, μπορει να κλεισει ραντεβου με τους ανθρωπους της τραπεζας και να δει τη Mercedes στο χωρο στον οποιο φυλασσεται, στο πρωην αεροδρομιο (γιατι δεν αγοραζουμε και γουρουνι στο σακι). Προσοχη ομως: Αν σκεφτεσαι να υποβαλλεις δηλωση ενδιαφεροντος, για να δεις τη Merc και να τη φωτογραφησεις και να την ανεβασεις στο Facebook, σου προτεινουμε να μην το κανεις: Γιατι προηγουμενως, θα εχεις υπογραψει την τηρηση εχεμυθειας και γενικως, τη μη χρηση των πληροφοριων. Αν ειναι να μπλεξεις, αφησε το…
Ο διαγωνισμος θα γινει σε χωρο στον οποιο θα ανακοινωσει η Εθνικη Τραπεζα -πιθανοτατα στην εδρα της, στην Αθηνα– και φυσικα στο χρονο τον οποιο θα ορισει τις επομενες εβδομαδες. Πληροφοριες του TopSpeed.gr αναφερουν πως, παροτι δεν εχει οριστει ακομη η ημερομηνια, η διαδικασια θα γινει στις αρχες του νεου ετους (πιθανοτατα εντος του Ιανουαριου του 2016), ενωπιον συμβολαιογραφου (της κυριας Γαβριελη).
Και, στα πιο ενδιαφεροντα, η τιμη εκκινησης της συγκεκριμενης Benz, δεν εχει ακομα οριστει. Πηγες του TopSpeed.gr αναφερουν πως ο εκκαθαριστης θα συνεκτιμησει το υψος των προσφορων, οριζοντας την τιμη εκκινησης της δημοπρασιας.

Αλλωστε, οι αγοραστες θα παρατηρησουν οτι η Merc ειναι γενικως σε αριστη κατασταση, τοσο εξωτερικα, οσο και εσωτερικα. Υπαρχει μονο ενα μικρο -ελαχιστο- σκισιμο στο καθισμα του οδηγου. Αλλα σκεψου, οτι σε αυτο καθοταν ενας Ωνασης. Και καθισε και μια Τζακι Κενεντι, μια φορα, για να ακουσει τα εξ αμαξης απο τον Αλεξανδρο, που δεν του αρεσε να αγγιζουν τα αυτοκινητα του…
Τμημα της προσκλησης ενδιαφεροντος που δημοσιευσε η Εθνικη Τραπεζα.

Αν ενδιαφερεσαι να εισαι εσυ αυτος που θα διασωσει ενα κομματι της συγχρονης ελληνικης ιστοριας, σε αυτο το link, θα διαβασεις λεπτομερως την προσκληση ενδιαφεροντος της Εθνικης Τραπεζας και θα βρεις ολα τα στοιχεια επικοινωνιας που σε ενδιαφερουν. Αν την αγορασεις, μην ξεχασεις να μας κανεις μια βολτα!

Tip: Τις φωτογραφιες της Mercedes του Ωναση, στο χωρο οπου φυλασσοταν και φυλασσεται μεχρι σημερα, μας τις παραχωρησε ο -ευγενεστατος- κυριος Αρης Κατσιερης, τον οποιο και ευχαριστουμε θερμα.

Σου αρεσε το ρεπορταζ μας; Κανε ενα like στη σελιδα μας στο Facebook, για να στηριξεις την προσπαθεια μας. Αλλωστε, οπως και τα ονειρα, ετσι και το TopSpeed.gr ηταν, ειναι και θα ειναι παντα δωρεαν!

Leave a Reply

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!