Ένα Skoda 130 RS στην Αθήνα!

Την περασμενη Τεταρτη το μεσημερι, μια \”κυρια απο τα παλια\”, θυμισε τις \”περασμενα μεγαλεια\” των αγωνων αυτοκινητου στην Ελλαδα, τωρα που το Ραλλυ Ακροπολις εχει περασει στη ληθη των χρονων. Ενα SKODA 130 RS πηρε εκκινηση κατω απο τον Ιερο Βραχο της Ακροπολης, συμμετεχοντας στο 22ο Ιστορικο Ραλι Μοντε Καρλο 2019. 


Η Αθηνα, μετα απο «διαλειμμα» 44 ετων, βρεθηκε και παλι αναμεσα στις πολεις που φιλοξενουν εκκινηση του πιο εμβληματικου ισως ραλι στο καλενταρι των ιστορικων αγωνων. Και η ČK Motorsport, η ομαδα απο την Τσεχια στην οποια ανηκει το 130 RS, τιμωντας τη χωρα μας αλλα και τη δημοφιλια που εχει η SKODA στην Ελλαδα, επελεξε την Αθηνα για την εκκινηση του αγωνα τους. Η Ελλαδα ομως, επελεγη και για εναν ακομα λογο: Το πρωτο SKODA που συμμετειχε σε «κανονικο» Ραλι Μοντε Καρλο, το μακρινο 1936, ειχε ξεκινησει παλι απο την Αθηνα! Πληρωμα του 130 RS που συμμετεχει στον εφετινο αγωνα, οι εμπειροι σε αγωνες του ειδους, Καρελ Μαχ και Γιαν Μπλαχα, οι οποιοι συμμετεχουν στο συγκεκριμενο αγωνα για 7η φορα. 


Το εξαιρετικα συντηρημενο SKODA 130 RS του ’76, εφτασε στη χωρα μας το απογευμα της Δευτερας. Βρηκε φιλοξενη στεγη στις εγκαταστασεις της SKODA ΜΑΚΡΗΣ, στη Νεα Ιωνια. Ενας γρηγορος μηχανολογικος ελεγχος απο τους μηχανικους της εταιρειας, ειχε περισσοτερο χαρακτηρα αποτισης φορου τιμης, σε μια απο τις πλεον χαρακτηριστικες σιλουετες των αγωνων ραλι μιας αλλης εποχης, παρα ελεγχου αυτου καθαυτου, μια και το αυτοκινητο ειναι σε αψογη κατασταση. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.-ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΓΙΑΝ ΜΠΡΟΝΤΥ- ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΛΜΠΕΣ ΜΕ ΤΟ SKODA 130 RS

Την επομενη το πρωι, το 130 RS ηταν στη διαθεση δημοσιογραφων, πελατων αλλα και απλων φιλων της μαρκας, να το δουν απο κοντα και να θυμηθουν τις πολλες επιτυχιες που εχει σημειωσει η SKODA στο μηχανοκινητο αθλητισμο, στα 118 χρονια ιστοριας της. Μαλιστα, το εφεραν ετσι οι συγκυριες, ωστε ο ερχομος του 130 RS να συμπιπτει χρονικα με το λανσαρισμα της νεας FABIA στην Ελλαδα και ιδιαιτερα της εκδοσης Monte Carlo. Τι πιο φυσικο λοιπον, απο το να τοποθετηθει το 130 RS αναμεσα σε FABIA Monte Carlo αλλα και τις γνωριμες FABIA που συμμετεχουν στο πρωταθλημα Ενιαιου του ΣΟΑΑ.

O ΠΡΕΣΒΥΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ, ΓΙΑΝ ΜΠΡΟΝΤΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗ FABIA S2000

Την εκδηλωση τιμησε με την παρουσια του η Αυτου Εξοχοτης, Πρεσβυς της Τσεχιας στην Ελλαδα, κ. Γιαν Μπροντυ.

Την εκκινηση κατω απο τον Ιερο Βραχο της Ακροπολης, εδωσε ο πρεσβης της Τσεχιας

Tip: Μετα την Ακροπολη, το SKODA 130 RS κατευθυνθηκε προς την Πατρα. Μαζι με τα υπολοιπα αυτοκινητα που πηραν εκκινηση απο την Αθηνα, ενα ταξιδι 20 ωρων με καραβι τα μετεφερε στην Ανκονα της Ιταλιας, απ’ οπου κατευθυνθηκαν προς το Μιλανο. Εκει, υπαρχει μια ευρυτερη ανασυγκροτηση, με επιπλεον ιστορικα αυτοκινητα να προστιθενται στο group. 


Στη συνεχεια, ολα τα αυτοκινητα κατευθυνθηκαν προς τη Γαλλια, οπου απο το Σαββατο εως την Τεταρτη συμμετασχουν σε 15 ειδικες διαδρομες (regularity), σε μια συνολικη αποσταση 1.530 χλμ. Το SKODA 130 RS των Μαχ – Μπλαχα, αναμεσα σε 316 συμμετοχες ελαβε τον αριθμο 105 απο τους οργανωτες, κατι πολυ τιμητικο αφου δειχνει οτι το υπερτεσσαρακονταετες αυτοκινητο ανηκει σε αυτα που αναμενονται να σημειωσουν μεγαλη προκαθορισμενη μεση ωριαια ταχυτητα. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!