Έρχεται το Honda NSX GT3 Evo!

Με στοχο να σαρωσει τους αγωνες σε ολο τον κοσμο, η Honda φερνει το 2019 ενα αναβαθμισμενο NSX GT3, με την ονομασια NSX GT3 Evo. Βασισμενη στο μοντελο παραγωγης NSX, η εξελιγμενη εκδοση του του επιτυχημενου NSX GT3 εχει αναβαθμιστει σημαντικα προς οφελος των επιδοσεων και της αξιοπιστιας, απευθυνομενο σε ομαδες customer racing σε ολο τον κοσμο. 


Η ανανεωμενη σχεδιαση αμαξωματος, με νεο εμπρος splitter, διαχυτη και πισω προφυλακτηρα, μειωνει την αντισταση (οπισθελκουσα) και προσφερει υψηλοτερες τελικες ταχυτητες, βελτιωνει την ψυξη και αναβαθμιζει την ισορροπια και την οδηγησιμοτητα για ακομα περισσοτερους ερασιτεχνες και επαγγελματιες οδηγους.



Νεοι υπερσυμπιστες θα βελτιωσουν την αποκριση του γκαζιου, θα αυξησουν τον ελεγχο και την οικονομια καυσιμου και θα τοποθετηθουν σε ολα τα υπαρχοντα NSX GT3 επιπλεον του νεου NSX GT3 Evo. Τα νεα αυτοκινητα θα περιλαμβανουν επισης βελτιωμενο εξοπλισμο, χαρτογραφησεις για το συστημα ABS, αλλα και μια νεα οθονη Bosch και μοναδα καταγραφης δεδομενων για αυξηση της αποδοσης και αναβαθμιση της οδηγικης εμπειριας. Αυτες οι βελτιωσεις θα διατιθενται επισης ως Variant Supply (VF) για εκ των υστερων τοποθετηση στα σημερινα NSX GT3.

Οι αναβαθμισεις αυτες – αποτελεσμα συνεχους αναλυσης πληροφοριων οι οποιες συλλεγονται στο παγκοσμιο NSX GT3 Customer Racing Program τα τελευταια δυο χρονια δοκιμων και αγωνων – θα βελτιωσουν τις επιδοσεις και θα μειωσουν το λειτουργικο κοστος, λογω μεγαλυτερης αντοχης των εξαρτηματων.

Η τελευταια εξελιξη του NSX GT3 διατηρει την ουσια που κανει το NSX ενα απο τα πιο περιζητητα υπεραυτοκινητα για το δρομο.  Οι V6 κινητηρες 3.5 λιτρων με διπλο τουρμπο κατασκευαζονται διπλα στα αντιστοιχα συνολα του αυτοκινητου παραγωγης στο Εργοστασιο Κινητηρων του Anna στο Οχαϊο, ΗΠΑ και χρησιμοποιουν τις ιδιες προδιαγραφες σχεδιασης οπως μπλοκ, κεφαλες, συστημα κινησης βαλβιδων, εκκεντροφορους, εμβολα και συστημα λιπανσης ξηρου καρτερ.

Ορισμενες αγωνιστικες μετατροπες στο αυτοκινητο, οπως ενα εξαταχυτο σειριακο αγωνιστικο κιβωτιο, προηγμενο πλαισιο και αεροδυναμικο πακετο και τα τελευταια συστηματα ασφαλειας προδιαγραφων FIA, ολοκληρωνουν το απολυτο αγωνιστικο GT3 με κινητηρα στη μεση.

Οπως και στο σημερινο NSX GT3 racer, το πλαισιο προερχεται απο το Performance Manufacturing Center στο Marysville, Οχαϊο, ΗΠΑ. Η τελικη συναρμολογηση ολοκληρωνεται απο την JAS Motorsport στο Μιλανο, Ιταλια.  Στο πλαισιο του NSX GT3 Customer Racing Program, η Mugen και το τμημα Honda Performance Development (HPD) εχουν αναλαβει την τεχνικη υποστηριξη και προωθηση πωλησεων σε Ιαπωνια και Β. Αμερικη αντιστοιχα, ενω η JAS Motorsport ειναι υπευθυνη για την υποστηριξη του αυτοκινητου στον υπολοιπο κοσμο.

Το NSX GT3 εκανε το ντεμπουτο του στα τελη του 2016 και εχει τρεξει σε μερικους απο τους πιο θρυλικους αγωνες GT σε παγκοσμιο επιπεδο, οπως 24 Hours of Daytona και Spa, 12 Hours of Sebring, Petit Le Mans και το FIA GT World Cup στο Μακαο. 

Το αυτοκινητο εχει κερδισει πολλες φορες στην κατηγορια GTD του IMSA WeatherTech SportsCar Championship και ειναι απο τους κυριους διεκδικητες των τιτλων Οδηγων, Ομαδων και Κατασκευαστων φετος. Επισης εχει κερδισει στο Pirelli World Challenge και εχει τερματισει στο βαθρο στο Blancpain GT Series Asia. Τελος, εχει αγωνιστει στα ADAC GT Masters στη Γερμανια, Super GT στην Ιαπωνια και σε ορισμενες διοργανωσεις του Intercontinental GT Challenge.
  
«Ειμαστε πολυ χαρουμενοι που παρουσιαζουμε σημερα το 2019 Honda NSX GT3 Evo» δηλωσε ο Masashi Yamamoto, γενικος διευθυντης, Honda Motorsports. «Παρολο που το αυτοκινητο εχει ηδη κερδισει σε μερικες απο τις πιο αναγνωρισμενες κατηγοριες GT3, προσπαθουμε να βελτιωνουμε συνεχως τα προϊοντα μας και να παρεχουμε βελτιστο εξοπλισμο και τεχνικη υποστηριξης προς τους πελατες μας. 

«Μεσω του NSX GT3 Customer Racing Program, μιας διεθνους συνεργασιας τεχνικων εταιρων της Honda, καταφεραμε, συνδυαζοντας παγκοσμιες τεχνογνωσιες να ορισουμε τα μετρα αναβαθμισης για την τελευταια εκδοση του NSX GT3, απο τις οποιες θα επωφεληθουν οι ομαδες customer σε ολο τον κοσμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!