Αναπαλαιώνοντας το Peugeot 205 GTi

 


Ειναι απο τα πλεον θρυλικα μοντελα στην κατηγορια των hot hatch. Δημιουργησε \”σχολη\” με την οδικη του συμπεριφορα και θεωρειται, ως σημερα, σημειο αναφορας, το οποιο προσπαθει -συνεχως- να εκμεταλλευθει και να \”πιασει\” ακομα και ο ιδιος ο κατασκευαστης του. Στις δημοπρασιες, γινεται αναρπαστο. Τωρα, αναπαλαιωνεται.


Ο λογος για το Peugeot 205 GTI ενα απο τα πλεον \”καυτα\” κλασικα αυτοκινητα σημερα, καθως εχουν περασει τρεις δεκαετιες απο την παρουσιαση του, ομως η τιμη του ολο και ανεβαινει. Οταν εμφανιζεται καποιο προς πωληση, τα ποσα που πεφτουν στο \”τραπεζι\” ειναι αρκετα… γενναια. Τον Ιουλιο μολις, ενα 205 GTi πουληθηκε για 34.000 ευρω! 


Το σημειο αναφορας ειναι το GTi το οποιο, κατω απο το καπο του φερει τον τετρακυλινδρο XU9JA των 1.905 κ.εκ., με αποδοση 130 ιππων στις 6.000 σ.α.λ. και 164 Nm στις 4.750 σ.α.λ. Τα 100 χλμ./ωρα απο σταση ερχονται σε 7,8 δλ. και η τελικη φτανει τα 202 χλμ./ωρα. 


Η Peugeot, για ενα τοσο θρυλικο μοντελο δεν θα μπορουσε παρα να κρατα σε υψηλα επιπεδα τη διαθεσιμοτητα των ανταλλακτικων, ωστε να βοηθα τους ιδιοκτητες να κρατουν στη \”ζωη\” τα μοντελα.


Για την επετειο 210 ετων ιστοριας της Peugeot, η λεσχη «Aventure PEUGEOT» εχει δημιουργησει μια νεα δραστηριοτητα: την αναπαλαιωση και πωληση vintage οχηματων. 


Η αποκατασταση των οχηματων θα γινει στα εργαστηρια του Μουσειου Ιστορικων Αυτοκινητων της Peugeot στην κωμοπολη Σοσο και θα λαμβανουν πιστοποιητικο αυθεντικοτητας με την ολοκληρωση της αναπαλαιωσης πριν τεθουν σε πωληση. 


Το πρωτο αυτοκινητο που επιλεχθηκε για αναπαλαιωση ειναι το εμβληματικο μοντελο της μαρκας με το λιονταρι: το μαυρο PEUGEOT 205 GTi με τον κινητηρα των 1.9L. 


Η αναπαλαιωση θα λαβει χωρα στα εργαστηρια της λεσχης «Aventure PEUGEOT» στο Σοσο, και θα αναδειξουν το ταλεντο και την τεχνογνωσια των υπαλληλων που κατεχουν εξειδικευμενες γνωσεις στα πεδια που ειναι απαραιτητα για μια ποιοτικη αναπαλαιωση: Μηχανικοι, φανοποιοι και ταπετσερηδες. 


Η νεα αυτη δραστηριοτητα ειναι δυνατη λογω της διαθεσιμοτητας ανταλλακτικων, ενω η λεσχη Αventure PEUGEOT προετοιμαζεται εδω και 7 χρονια εχοντας κανει τις απαραιτητες εργασιες στην αποθηκη της προκειμενου να διαχειριστει το στοκ των ανταλλακτικων. 


Σε περιπτωση ελλειψης καποιου εξαρτηματος η Peugeot  θα απευθυνθει σε παραδοσιακους συνεργατες της για την κατασκευη τους μεσω τρισδιαστατης εκτυπωσης. 


Απο το 2021, εχει προβλεφθει ενας αποκλειστικος χωρος για την εκθεση των αναπαλαιωμενων μοντελων της Peugeot με την υπογραφη της Aventure PEUGEOT ενω θα ανεβουν και στην πλατφορμα  www.laventurepeugeotcitroends.fr. 


Αυτοκινητα ιδιωτων μπορουν επισης να φιλοξενηθουν στον ιδιο χωρο εφοσον εχουν λαβει το πιστοποιητικο αυθεντικοτητας της  Aventure Peugeot. 


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!