Τι χρώμα ήταν, στ\’ αλήθεια, ο General Lee;

Ετοιμασου για μια βουτια στα παιδικα σου χρονια: Ακους εκεινη τη γνωριμη κορνα με τις 12 πρωτες νοτες του \”Dixie\”, του υμνου της Ομοσπονδιας. Μπροστα σου προβαλλει ο General Lee, ενα πορτοκαλι Dodge Charger του \’69 με τη σημαια της Ομοσπονδιας στην οροφη και τον αριθμο 01 στις πορτες του, να κανει ενα θεαματικο αλμα, με τους αδελφους Dukes να ξεφευγουν (ξανα) απο τον σεριφη. Ωπα: Πορτοκαλι; Ηταν, αληθεια, πορτοκαλι ο Στρατηγος; 


Ενω ολοι (οσοι εχουμε μια ελαφρα αχρωματοψια) απανταμε οτι προφανως και ο Στρατηγος ηταν πορτοκαλι, στις Ηνωμενες Πολιτειες εχει ανοιξει μια μεγαλη συζητηση. Καποιοι υποστηριζουν οτι το muscle car που πρωταγωνιστουσε στους Dukes of Hazzard δεν ηταν απλα πορτοκαλι, ουτε μια πιο ανοιχτη εκδοχη του Hemi Orange οπως πιστευαν οι περισσοτεροι. 

Ακομα τον κυνηγανε τον Στρατηγο

Λενε οτι το χρωμα του ηταν το Flame Red, ενα χρωμα που η General Motors χρησιμοποιουσε στην Corvette των 70s. Με δεδομενο οτι και το Flame Red, παρα το \”red\” στο ονομα του ειναι επισης πορτοκαλι, θα εληγε εκει η \”διαμαχη\”. Οχι ομως.

Ο General Lee πηδαγε και ακουγες τη χαρακτηριστικη ιαχη των Dukes. \”ΙΙΙΙΙΧΑ\”

Ενα βιντεο του VINWiki λεει οτι οι δυο παραπανω εκδοχες ειναι λαθος. Και οτι στην πραγματικοτητα, το ακριβες χρωμα του Στρατηγου ηταν το TnT Express. Στο βιντεο αναφερεται οτι εντοπιστηκε το πορτ μπαγκαζ του πρωτου General Lee, με το original χρωμα του σε καλη κατασταση. Το βιντεο ειναι πολυ ενδιαφερον και αξιζει να το δεις:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fp6iRonl3ow]


Το χρωμα σκαναριστηκε και προεκυψε οτι ο κωδικος του ηταν ο TnT Express- δηλαδη μια αποχρωση (του πορτοκαλι λεμε) που χρησιμοποιουσε και χρησιμοποιει μια εταιρεια ταχυμεταφορων απο την Ολλανδια με αυτο το ονομα. Ομως και παλι, ειναι ακριβως ετσι;

Οι κυριοι Dukes of Hazzard

Μια δηλωση του ηθοποιου John Schneider, δηλαδη του Bo Duke, οτι το αυθεντικο χρωμα του General Lee ηταν ενα απλα ενα συνονθυλευμα χρωματων που ειχε στη διαθεση του το τηλεοπτικο στουντιο το οποιο εκανε την παραγωγη, μας φερνει πιο κοντα στην πραγματικοτητα. 

Οταν η Dodge ρωταγε \”ποσα Charger χρειαζεστε για τα γυρισματα;\” η Warner Bros απαντουσε \”ναι\” 

Σκεφτειτε οτι το στουντιο χρησιμοποιησε τοσα Chargers (τα αλματα που βλεπαμε ηταν αληθινα και μετα απο το καθενα, οπως αντιλαμβανεσαι, το Charger κατεληγε θεοστραβο για σκραπ και μαλιστα εικαζεται οτι καταστραφηκαν περισσοτερα απο 300) που η Dodge αδυνατουσε να τους παρεχει οσα αυτοκινητα ζηταγαν. 

Dodge Charger μετα απο αλμα σε γυρισμα. Ενδεχομενως, ισως -και το λεμε με επιφυλαξη- η ζημια να εφευγε με μια αλοιφη 

Ετσι, σε καποια φαση οι παραγωγοι βγηκαν… παγανια και, οπου εβλεπαν Charger αφηναν χαρτακι στο παρμπριζ \”μηπως το πουλατε;\” και κατεληξαν σε ακομα πιο δραστικες λυσεις: Αρχισαν να αγοραζουν AMC Ambassador που εβαφαν πορτοκαλι και, μεσω περιεργων γωνιων στο φιλμαρισμα, αλλα και με τεχνικες επεξεργασιας, εκρυβαν την αλλαγη. Οταν αρχισαν να μη… βρισκουν ουτε Ambassadors, προσελαβαν εταιρεια ειδικων εφε που εκανε γυρισματα με… μινιατουρες!

Παντως καποια αυθεντικα κομματια εχουν επιβιωσει

Για την ιστορια, ο General Lee, φοραγε εναν 426 HEMI V8 που στη street legal detuned εκδοση του, απεδιδε μεγιστη ισχυ 430 PS, ειχε τα παραθυρα παντα κατεβασμενα, μιας και οι πορτες υποτιθεται πως ηταν ηλεκτροκολλημενες (because racecar) και αρα οι δυο επιβατες του εμπαιναν γλιστρωντας απο τα παραθυρα. 

Fun fact: Για να γυριστει το αλμα των τιτλων αρχης των Dukes, καταστραφηκαν πολλα Chargers, μιας και, ως πολυ προσθιοβαρο, \”προσγειωνοταν\” πολυ ατσαλα. Το αλμα που κρατηθηκε και βλεπουμε τελικα στην αρχη καθε επεισοδιου, επετευχθη οταν τοποθετηθηκαν σακια με αμμο, βαρους 100 κιλων στο πορτ μπαγκαζ


Με αυτο τον τροπο, ο General Lee εκανε ενα αλμα φτανοντας τα 5 μετρα υψος και διανυοντας 25 μετρα μηκους. To αυτοκινητο εφερε το ονομα του στρατηγου του αμερικανικου εμφυλιου Robert E. Lee, που πεθανε στις 12 Οκτωβριου 1870.

Σε περιπτωση που σκεφτεσαι να επαναλαβεις καποιο απο τα αλματα του Στρατηγου

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!