Από 28.230 ευρώ η τιμή της Mercedes A-Class Sedan

Με τιμη απο 28.230 ευρω, η Mercedes-Benz φερνει την A-Class Sedan στους ελληνικους δρομους. Το τετραθυρο saloon που μεγαλωνει την οικογενεια των compact αυτοκινητων της γερμανικης μαρκας, εχει μεταξονιο 2729 χιλιοστων και τις αναλογιες ενος δυναμικου και, ταυτοχρονα, compact σενταν με κοντους προβολους μπροστα και πισω. Βρισκεται στην κορυφη της κατηγοριας της οσον αφορα στο υψος της οροφης στο χωρο πισω επιβατων.


Το μοντελο saloon εχει ολες τις γνωστες αρετες της A-Class Hatchback. Σε αυτες περιλαμβανονται οι μοντερνοι, αποδοτικοι κινητηρες, το υψηλο επιπεδο ασφαλειας χαρη στα υπερσυγχρονα συστηματα υποβοηθησης οδηγησης, με λειτουργιες απο την S-Class, και το συστημα infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience με δυνατοτητα εκμαθησης και διαισθητικο χειρισμο. Με τιμη Cd 0.22 και μετωπικη επιφανεια 2,19 τ.μ., η A-Class Sedan εχει τη χαμηλοτερη αεροδυναμικη αντισταση απο ολα τα αυτοκινητα παραγωγης παγκοσμιως και, συνεπως, υπερασπιζεται επαξια το παγκοσμιο ρεκορ της CLA Coupé.




Η A-Class δημιουργησε την compact κατηγορια της Mercedes-Benz το 1997 και εκτοτε εχουν παραδοθει περισσοτερα απο εξι εκατομμυρια αυτοκινητα της κατηγοριας σε ολον τον κοσμο. Η A-Class Sedan ειναι το εβδομο κατα σειρα μοντελο και ερχεται να διευρυνει την γκαμα των compact αυτοκινητων της Mercedes-Benz, απαντωντας στο αιτημα πολλων πελατων της μαρκας που επιθυμουσαν μια αισθητικα ομορφη, compact και σπορ λιμουζινα με ξεχωριστο πορτ-μπαγκαζ.


Η νεα A-Class Sedan κατασκευαζεται στο εργοστασιο Rastatt της Γερμανιας και η εξελιξη της εγινε στο Sindelfingen της Γερμανιας. Το νεο μοντελο παρουσιαστηκε στο κοινο για πρωτη φορα στην Εκθεση Αυτοκινητου στο Παρισι (Οκτωβριος 2018), ενω η Mercedes-Benz ακομη νωριτερα ειχε παρουσιασει την εκδοση A-Class L Sedan (με μακρυ μεταξονιο) στην Εκθεση Αυτοκινητου της Κινας στο Πεκινο. Αυτο το μοντελο-λιμουζινα σχεδιαστηκε αποκλειστικα για την κινεζικη αγορα και παραγεται εκει.


Οι τιμες για το νεο μελος της οικογενειας compact αυτοκινητων της Mercedes-Benz ξεκινουν απο 28.230 Ευρω για την A 180 με 100 kW (136 hp) (μικτη καταναλωση καυσιμου 5,6 – 5,3 l/100 km, μικτες εκπομπες CO2 121 g/km) . 



H A-Class Sedan ειναι πολυ ευχρηστη, αφου προσφερει μεγαλη ευρυχωρια στο χωρο των ωμων, των αγκωνων και απλετο χωρο πανω απο το κεφαλι, καθως και ευκολη προσβαση στα πισω καθισματα. Βρισκεται στην κορυφη της κατηγοριας της οσον αφορα στον χωρο για το κεφαλι των πισω επιβατων (944 mm). Ο χωρος αποσκευων εχει χωρητικοτητα 420 λιτρα (πετρελαιοκινητες εκδοσεις: 410 λιτρα) και σχεδιαστηκε για να κανει ακομη πιο χρηστικο το μοντελο. Το ανοιγμα του πορτ-μπαγκαζ ειναι πολυ μεγαλο, με ευρος 950 mm και διαγωνιο αναμεσα στην κλειδαρια και την κατω γωνια του πισω παραθυρου 462 mm. Αυτο επιτρεπει την ανετη φορτωση ακομη και μεγαλυτερων αποσκευων. 

Κανενα αλλο μοντελο δεν ειναι πιο αεροδυναμικο! 


Η νεα A-Class Sedan εκμεταλλευεται τις ιδανικες συνθηκες που της προσφερει το μακρυ πισω μερος και καταφερνει να «κερδισει» ακομα και τις ηδη υποδειγματιες επιδοσεις της A-Class hatchback (τιμη cw 0,25). Θετοντας το οροσημο στην κατηγορια της, με τιμη Cd = 0.22 αυτη η νεα λιμουζινα ερχεται ισοπαλη με το παγκοσμιο ρεκορ της CLA Coupé. Εξαιτιας του εμπρος της μερους, επιφανειας 2,19 m², που ειναι μικροτερο απο αυτο της CLA, η  A-Class Sedan διαθετει τη χαμηλοτερη αεροδυναμικη αντισταση απο ολα τα αυτοκινητα παραγωγης παγκοσμιως.
  

Εξοπλισμος 

Ηδη απο τη βασικη της εκδοση, η A-Class Sedan ειναι πλουσια εξοπλισμενη. Στα κυρια χαρακτηριστικα της περιλαμβανεται το συστημα  infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience, με οθονη αφης καθως και συστηματα υποβοηθησης οδηγησης τελευταιας γενιας οπως το Active Brake Assist και το Active Lane Keeping Assist. Επιπροσθετα, η A-Class Sedan μπορει να διαμορφωθει με τις γραμμες εξοπλισμου Style, Progressive & AMG Line, το πακετο “Night” καθως και πληθος αλλων χαρακτηριστικων απο τον  προαιρετικο εξοπλισμο.


Εξωτερικος σχεδιασμος: απολυτη σπορ αισθηση και συγρονος χαρακτηρας. Εσωτερικος σχεδιασμος: επαναστατικο εκ των εσω! 


Η νεα A-Class Sedan εχει τις αναλογιες ενος δυναμικου και compact σενταν με κοντο εμπροσθιο τμημα και πισω προεξοχες, ενω το εσωτερικο της νεας A-Class εχει επαναπροσδιοριστει με εμφαση στην avant-garde εμφανιση. Η Mercedes-Benz εχει αποκτησει μια εντελως νεα προσεγγιση, διαμορφωνοντας πιο επαναστατικα την compact κατηγορια απο το εσωτερικο της, με μια πρωτογνωρη αισθηση ευρυχωριας. Η μοναδικη εσωτερικη αρχιτεκτονικη ειναι σχεδιασμενη με εμφαση στον πρωτοποριακο σχεδιασμο του ταμπλο.  


Οι γραμμες εξοπλισμου: Style, Progressive και AMG Line 

Εξωτερικα χαρακτηριστικα της γραμμης εξοπλισμου Style: Μασκα ψυγειου diamond με μαυρα στοιχεια, ασημι γριλια και ενθεμα χρωμιου, πλευρικες ποδιες στο χρωμα του οχηματος, χρωμιωμενη διακοσμητικη λωριδα στο υψος των παραθυρων, ζαντες αλουμινιου 16 ιντσων (A 180 d και A 200) η 17 ιντσων (A 220 και A 250). Προσθετα εσωτερικα χαρακτηριστικα της γραμμης εξοπλισμου Style: πολυτελη καθισματα με πακετο ανεσης καθισματων ανεσεων, επενδυσεις απο συνθετικο δερμα ARTICO/υφασμα Bertrix, αναδιπλουμενη πλατη πισω καθισματων σε αναλογια 40/20/40, πακετο φωτισμου και ορατοτητας, διιπλη ποτηροθηκη.


Εξωτερικα χαρακτηριστικα της γραμμης εξοπλισμου Progressive περιλαμβανουν μασκα ψυγειου diamond με μαυρα στοιχεια, ασημι γριλια και ενθεμα χρωμιου, πλευρικες ποδιες στο χρωμα του οχηματος, χρωμιωμενες διακοσμητικες λωριδες στο υψος των παραθυρων, εμφανη, διακοσμητικα πλαισια αποληξεων και πισω ποδια με επενδυση χρωμιου καθως και ζαντες αλουμινιου 17 ιντσων. Τα εσωτερικα χαρακτηριστικα της γραμμης εξοπλισμου Progressive περιλαμβανουν πολυτελη καθισματα με πακετο ανεσης καθισματων, επενδυσεις απο συνθετικο δερμα ARTICO/υφασμα Fléron, αναδιπλουμενη πλατη πισω καθισματων σε αναλογια 40/20/40 δερματινο, σπορ τιμονι πολλαπλων λειτουργιων με μαυρες διακοσμητικες ραφες και διακοσμητικα στοιχεια χρωμιου, διακοσμος σε εμφανιση σκουρων ανθρακονηματων, διακοσμος σε εμφανιση ανοιχτοχρωμων ανθρακονηματων, πακετο φωτισμου και ορατοτητας, διπλη ποτηροθηκη.


Τα εξωτερικα χαρακτηριστικα της AMG Line καθοριζονται απο το AMG Styling, το οποιο περιλαμβανει μπροστινη ποδια AMG με μπροστινο splitter χρωμιου, πλευρικα μαρσπιε AMG και πισω ποδια AMG με στοιχεια χρωμιου και εμφανη διακοσμητικα πλαισια αποληξεων, μασκα ψυγειου diamond με στοιχεια χρωμιου και μονη γριλια με ενθετα χρωμιου, ζαντες αλουμινιου AMG 18 ιντσων, μπροστινες δαγκανες φρενων με λογοτυπο Mercedes-Benz, διατρητους δισκους φρενων (A 220), χρωμιωμενες διακοσμητικες λωριδες στο υψος των παραθυρων, χαμηλωμενη αναρτηση ανεσης, αμεσο συστημα διευθυνσης. Τα εσωτερικα χαρακτηριστικα της AMG Line περιλαμβανουν σπορ καθισματα με πακετο καθισματων ανεσεων και ρυθμιζομενα προσκεφαλα, επενδυσεις απο συνθετικο δερμα ARTICO/υφασμα μικροϊνων DINAMICA και διακοσμο DINAMICA η επενδυσεις απο συνθετικο δερμα ARTICO και διακοσμο απο ανοιχτοχρωμο αλουμινιο με ευθειες γραμμες λειανσης, αναδιπλουμενη πλατη πισω καθισματων σε αναλογια 40/20/40 σπορ πενταλ AMG απο βουρτσισμενο χαλυβα με αντιολισθητικα στοιχεια, μαυρα πατακια με επιγραφη AMG, σπορ τιμονι πολλαπλων λειτουργιων 3 ακτινων απο δερμα ναπα με επιπεδο κατω τμημα, διατρητο στις λαβες και, αναλογα με τις επενδυσεις, με κοκκινες η μαυρες διακοσμητικες ραφες και διακοσμητικα στοιχεια χρωμιου, πακετο φωτισμου και ορατοτητας, μοχλος αλλαγης ταχυτητων με προσθετα στοιχεια χρωμιου και, αναλογα με τις επενδυσεις, με κοκκινες η μαυρες διακοσμητικες ραφες, διπλη ποτηροθηκη. 

Το πακετο δερματος

Το πακετο δερματος διατιθεται σε συνδυασμο με τις γραμμες εξοπλισμου Progressive και AMG Line. Περιλαμβανει τα δερματινα καθισματα και τις διακοσμητικες ραφες στη βαση των παραθυρων και το ταμπλο οργανων. Εδω το δερμα προσφερει μια εντελως νεα εμπειρια υφης. Αναλογα με τα καθισματα και τη γραμμη εξοπλισμου, οι διαθεσιμοι χρωματικοι συνδυσμοι ειναι μαυρο, καφε bahia/μαυρο και μπεζ macchiato/μαυρο. Εναλλακτικα, το πακετο δερματος AMG διατιθεται προαιρετικα με τη γραμμη AMG Line. Οι διαθεσιμοι χρωματικοι συνδυασμοι ειναι κοκκινο classic/μαυρο και γκρι titanium pearl/μαυρο.
Ακρως ελκυστικο: το πακετο Night

Το πακετο Night αναβαθμιζει σημαντικα την εξωτερικη εμφανιση και διατιθεται σε συνδυασμο με τις γραμμες εξοπλισμου Progressive και AMG Line. Το πακετο περιλαμβανει: μαυρα περιβληματα εξωτερικων καθρεφτων, μασκα ψυγειου diamond με μαυρα η χρωμιωμενα στοιχεια, αναλογα με τη γραμμη εξοπλισμου, γριλια μασκας ψυγειου σε γυαλιστερο μαυρο, πισω ποδια σε πολυ γυαλιστερο μαυρο, διακοσμητικες λωριδες στο υψος των παραθυρων σε πολυ γυαλιστερο μαυρο, θερμομονωτικα σκουρα κρυσταλλα απο την κολωνα B και πισω. Η γραμμη Progressive διατιθεται επισης με ζαντες αλουμινιου 18 ιντσων σχεδιασης 5 διπλων ακτινων σε πολυ γυαλιστερο μαυρο φινιρισμα. Η AMG Line περιλαμβανει επισης ζαντες αλουμινιου AMG 18 ιντσων σχεδιασης 5 ακτινων σε μαυρο με γυαλιστερο φινιρισμα, καθως και μπροστινο splitter σε μαυρο με γυαλιστερο φινιρισμα.

Ασφαλεια: MULTIBEAM LED, συστηματα υποβοηθησης οδηγησης, PRE-SAFE®


Αλλο ενα παραδειγμα μεταφορας τεχνολογιας απο την πολυτελη κατηγορια ειναι οι προαιρετικα διαθεσιμοι προβολεις MULTIBEAM LED. Επιτρεπουν ταχυτατη και απολυτως ακριβη, ηλεκτρονικα ελεγχομενη προσαρμογη των προβολεων στην τρεχουσα κατασταση κυκλοφοριας. Μεσα σε καθε προβολεα υπαρχουν 18 λυχνιες LED που ενεργοποιουνται ξεχωριστα. Το χρωμα φωτισμου των LED, που μοιαζει με το φως ημερας, δεν κουραζει τα ματια και ευνοει τη συγκεντρωση. Αλλο ενα προαιρετικο στοιχειο εξοπλισμου ειναι οι προβολεις LED High Performance που προσφερουν ευρυτερη κατανομη του φωτος σε συγκριση με τους συνηθισμενους προβολεις αλογονου, χρωμα φωτισμου παρομοιο με της ημερας και χαμηλοτερη καταναλωση ενεργειας.


Η νεα A-Class εξοπλιζεται με τα τα πλεον συγχρονα συστηματα υποβοηθησης οδηγησης, τα οποια παρεχουν συνεργατικη υποστηριξη στον οδηγο. Ετσι, αποκτα το υψηλοτερο επιπεδο ενεργητικης ασφαλειας στην κατηγορια της με λειτουργιες δανεισμενες απο την S-Class. Για πρωτη φορα, η A-Class εχει τη δυνατοτητα να οδηγει ημι-αυτονομα σε ορισμενες οδηγικες συνθηκες. Η ενεργη υποβοηθηση αποστασης DISTRONIC και η ενεργη υποβοηθηση διευθυνσης υποστηριζουν ακομη πρακτικοτερα πλεον τον οδηγο να τηρει ασφαλη αποσταση και να διευθυνει το αυτοκινητο, ενω η ταχυτητα οδηγησης προσαρμοζεται αυτοματα στις στροφες, στις διασταυρωσεις και τους κυκλικους κομβους.


Το πακετο υποβοηθησης οδηγησης περιλαμβανει τα εξης συστηματα: ενεργο συστημα υποβοηθησης αποστασης DISTRONIC με προσαρμογη ταχυτητας βασει διαδρομης, ενεργο συστημα υποβοηθησης διευθυνσης με ενεργη υποβοηθηση αλλαγης λωριδας και ενεργη υποβοηθηση ακινητοποιησης εκτακτης αναγκης, ενεργο συστημα υποβοηθησης τηρησης οριων ταχυτητας, ενεργη υποβοηθηση πεδησης με λειτουργια διασταυρωσης, υποβοηθηση ελιγμων αποφυγης, ενεργο συστημα υποβοηθησης νεκρης γωνιας ορατοτητας και PRE-SAFE® PLUS. Το συστημα PRE-SAFE® PLUS μπορει να ανιχνευσει μια επικειμενη οπισθια συγκρουση. Εαν η συγκρουση ειναι αναποφευκτη, το συστημα μπορει να «κλειδωνει» τα φρενα του σταματημενου αυτοκινητου πριν το συμβαν, ωστε να μην μετακινηθει το αυτοκινητο προς τα εμπρος λογω της προσκρουσης. Με τον τροπο αυτο, μπορει να ελαχιστοποιηθει ο κινδυνος τραυματισμου μειωνοντας το αποτομο τρανταγμα προς τα εμπρος που προκαλειται απο τη συγκρουση.


Αλλες λειτουργιες του PRE-SAFE® περιλαμβανονται στο πακετο υποβοηθησης οδηγησης, αλλα διατιθενται και ξεχωριστα στο συστημα PRE-SAFE®. Το συστημα PRE SAFE® αξιοποιει το χρονο πριν απο επικειμενο ατυχημα. Λαμβανονται πολυαριθμα μετρα, τα οποια μπορουν να μειωνουν τα φορτια που ασκουνται στους επιβατες. Ενα απο αυτα ειναι το καινοτομο συστημα Ηχου PRE-SAFE®, το οποιο προετοιμαζει την ανθρωπινη ακοη για τον ξαφνικο θορυβο συγκρουσης οταν υπαρχει σοβαρος κινδυνος ατυχηματος. Μολις ανιχνευθει κινδυνος συγκρουσης, το συστημα εκπεμπει εναν συντομο σφοδρο θορυβο, ο οποιος ενεργοποιει εναν μικρο μυ του αυτιου. Ο μυς συσπαται αντανακλαστικα μολις ακουγεται δυνατος θορυβος, προστατευοντας ετσι την ακοη.

Η προαιρετικη οθονη head-up προβαλλει σημαντικες πληροφοριες στο παρμπριζ, ωστε να αποσπαται λιγοτερο η προσοχη του οδηγου απο την κυκλοφορια στο δρομο. Επισης, προκαλειται λιγοτερη κουραση των ματιων, καθως δεν χρειαζεται να αλλαζουν διαρκως την εστιαση μεταξυ κοντινης και μακρινης ορασης. 

MBUX – Mercedes-Benz User Experience: Συνομιλια με το αυτοκινητο

Το ολοκαινουριο συστημα πολυμεσων MBUX – Mercedes-Benz User Experience – υποδεχεται μια νεα εποχη συνδεσιμοτητας Mercedes me. Μοναδικο χαρακτηριστικο αυτου του συστηματος ειναι η ικανοτητα του να μαθαινει χαρη στην τεχνητη νοημοσυνη. Το MBUX μπορει να εξατομικευεται και να προσαρμοζεται στο χρηστη, δημιουργωντας ετσι μια συναισθηματικη συνδεση αναμεσα στο οχημα, στον οδηγο και τους επιβατες. 

Το πακετο βασικου εξοπλισμου περιλαμβανει δυο οθονες 7 ιντσων για τον πινακα οργανων και την οθονη πολυμεσων με λειτουργια αφης, σπορ τιμονι πολλαπλων λειτουργιων με πληκτρα ελεγχου αφης αριστερα και δεξια, θυρες USB (Type C), συνδεση Bluetooth® για τηλεφωνια και πηγες ηχου, συστημα αναγνωρισης σηματων κυκλοφοριας και touchpad.

Στο Premium πακετο πλοηγησης περιλαμβανονται: Οθονη – Πινακας οργανων 10,25 ιντσων, οθονη πολυμεσων 10,25 ιντσων, διευρυμενες λειτουργιες MBUX, πλοηγηση, προεγκατασταση για Live Traffic Information, touchpad και συστημα αναγνωρισης σηματων κυκλοφοριας. 
Η λειτουργια MBUX Augmented Reality για την πλοηγηση ειναι εντελως νεα και προσφερει βελτιωμενη προβολη των χαρτων με τεχνολογια επαυξημενης πραγματικοτητας (augmented reality). Η εικονα βιντεο του περιβαλλοντα χωρου που λαμβανεται με τη βοηθεια της μπροστινης καμερας επαυξανεται με χρησιμες πληροφοριες πλοηγησης, για παραδειγμα, τοποθετουνται αυτοματα βελη η οι αριθμοι των σπιτιων πανω στην εικονα της οθονης αφης πολυμεσων. 

Η συλλογη εφαρμογων Mercedes me μπορει να τοποθετηθει ως εικονιδιο στην οθονη, με τροπο φιλικο προς το χρηστη, και να τακτοποιηθει ελευθερα στην αρχικη σελιδα, οπως ολες οι υπολοιπες βασικες εφαρμογες. Επιπλεον, οι επιμερους υπηρεσιες Mercedes me connect ομαδοποιουνται σε πακετα εξοπλισμου. 

Η απολυτη εμπειρια ηχου οφειλεται στο ηχοσυστημα surround Burmester®. Τα υψηλης αποδοσης ηχεια παραγουν κορυφαιο ηχο surround. Μπορει να βελτιστοποιηθει αναλογα για τα μπροστινα και πισω καθισματα, ωστε η εμπειρια ακροασης να απογειωνεται.
Ανεση: ατμοσφαιρικος φωτισμος, κλιματισμος καθισματων, καθισμα πολλαπλου περιγραμματος

Ο ατμοσφαιρικος φωτισμος προσφερει εως 64 χρωματα (σε συνδυασμο με τις γραμμες εξοπλισμου Style, Progressive η AMG line). Τα διαφορα χρωματα συνταιριαζονται σε δεκα χρωματικους συνδυασμους, ωστε να προσφερουν πρωτοποριακο φωτισμο με θεαματικες χρωματικες εναλλαγες. Εαν χρειαζεται, οι χρωματικοι συνδυασμοι προσαρμοζονται, ωστε να εναρμονιζονται με τα διαφορετικα στυλ της ευρειας οθονης.

Ταυτοχρονα κανουν την εμφανιση τους και χαρακτηριστικα ανεσης απο ανωτερες κατηγοριες: Προαιρετικα διατιθενται οι λειτουργιες θερμανσης καθισματος οδηγου και συνοδηγου και κλιματισμου καθισματων καθως και το πακετο καθισματων πολλαπλου περιγραμματος με λειτουργια μασαζ στα μπροστινα καθισματα.

Το DYNAMIC SELECT, για επιλογη προγραμματων οδηγησης με το πατημα ενος κουμπιου, περιλαμβανεται στο βασικο εξοπλισμο της A-Class Sedan. Ακομη περισσοτερη απολαυση κατα την οδηγηση σε στροφες αλλα και ανεση προσφερει η αναρτηση με προσαρμοζομενη αποσβεση. Ενας διακοπτης στην κεντρικη κονσολα επιτρεπει την επιλογη μεταξυ των τροπων λειτουργιας Eco, Comfort, Sport και Individual.

Πακετο Business: συνδυασμος ελκυστικων πακετων εξοπλισμου σε ανταγωνιστικη τιμη

Το πακετο Business περιλαμβανει ενεργο συστημα υποβοηθησης σταθμευσης Active Parking Assist με PARKTRONIC, θερμανση καθισματος οδηγου και συνοδηγου, διευρυμενες λειτουργιες MBUX, πλοηγηση απο σκληρο δισκο, προεγκατασταση για Live Traffic Information και touchpad. Το πακετο μπορει να επεκταθει με την προσθηκη, για παραδειγμα, του πακετου σταθμευσης με καμερα 360°. Ο συνδυασμος του ενεργου συστηματος υποβοηθησης σταθμευσης και της καμερας 360° προσφερει υποστηριξη κατα την αναζητηση θεσης, καθως και κατα την εισοδο και εξοδο απο θεση σταθμευσης και τους ελιγμους. Η περιμετρικη εικονα απο την καμερα 360°, καθως και η εικονικη πανοραμικη προβολη, εμφανιζονται ιδιαιτερα εντυπωσιακα στην οθονη MBUX.

Τελος, η πανοραμικη συρομενη ηλιοροφη προσφερει αμεσως μολις ανοιγει την αισθηση ανοικτης οδηγησης. Οταν ειναι κλειστη, το διαφανες τζαμι της εξασφαλιζει απλετο φως στον εσωτερικο χωρο.
Intelligent Drive: λειτουργιες απο την S-Class

Η A-Class διαθετει τα πιο συγχρονα συστηματα υποβοηθησης με συνεργατικη υποστηριξη του οδηγου, προσφεροντας με αυτον τον τροπο το υψηλοτερο επιπεδο ενεργητικης ασφαλειας στην κατηγορια της, με λειτουργιες που υιοθετηθηκαν απο την S-Class. Η A-Class εχει τη δυνατοτητα να οδηγειται ημι-αυτονομα σε ορισμενες περιπτωσεις. Για να επιτευχθει αυτο, εχει τα «ματια» της στραμμενα στην κατασταση της κυκλοφοριας: βελτιωμενα συστηματα καμερων και αισθητηρων (ρανταρ) της επιτρεπουν να «βλεπει» εως και 500 μετρα μπροστα. Επιπλεον, η A-Class χρησιμοποιει χαρτες και στοιχεια πλοηγησης που εκμεταλλευεται για τις λειτουργιες υποβοηθησης. 

Αναρτηση: στιβαρη και ανετη 

Υπαρχει μια μεγαλη επιλογη συστηματων αναρτησης για την A-Class αναλογα με την εκδοση του κινητηρα και τις προτιμησεις του οδηγου. Η γκαμα των τροχων εκτεινεται απο τις 16 εως τις 19 ιντσες. 

Ο εμπροσθιος αξονας της νεας A-Class εχει σχεδιασμο McPherson. Οι πιο ισχυρες εκδοσεις και τα μοντελα με τετρακινηση 4MATIC, προσαρμοζομενο συστημα αποσβεσης κραδασμων η μεγαλυτερους τροχους ειναι εφοδιασμενα με ενα συνθετο πισω αξονα τεσσαρων συνδεσμων. Τα υπολοιπα μοντελα διαθετουν εναν οπισθιο αξονα στρεψης βελτιστοποιημενου βαρους.

Η γκαμα κινητηρων της A-Class Sedan ειναι αποδοτικη και ισχυρη ενω πληροι τις προδιαγραφες του Ευρωπαϊκου κανονισμου Euro 6d TEMP. Διατιθενται εξι διαφορετικοι κινητηρες, δυο εκ των οποιων συνδυαζονται με τετρακινηση 4MATIC. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!