Hyundai και Rimac ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους

Οπως ακριβως ειχε γραψει το TopSpeed.gr εδω, η Hyundai Motor Group και η Rimac Automobili (Rimac) ανακοινωσαν τη στρατηγικη τους συνεργασια με στοχο την αναπτυξη της αγορας ηλεκτροκινητων οχηματων υψηλων επιδοσεων και την ενισχυση του ρολου του Ομιλου στην φιλικη προς το περιβαλλον κινητικοτητα. 


Στο πλαισιο της νεας συνεργασιας, η Hyundai Motor Company και η Kia Motors Corporation θα επενδυσουν 64 και 16 εκατομμυρια Ευρω αντιστοιχα στη Rimac, ητοι μια επενδυση υψους 80 εκατομμυριων Ευρω. Οι εταιρειες θα συνεργαστουν στενα για να αναπτυξουν πρωτοτυπα οχηματα για μια ηλεκτρικη εκδοση του αγωνιστικου αυτοκινητου της μαρκας N της Hyundai και ενος ηλεκτρικου οχηματος υψηλων επιδοσεων κυψελων καυσιμου (FCEV), με σκοπο να ενταχθουν αργοτερα στην αγορα.


\”Η Rimac ειναι μια καινοτομος εταιρεια με εξαιρετικες δυνατοτητες σε ηλεκτρικα οχηματα υψηλων επιδοσεων\”, δηλωσε ο κ. Euisun Chung, Executive Vice Chairman της Hyundai Motor Group. \”Οι ριζες εκκινησης και η εμπειρια της σε συνεργασιες με αυτοκινητοβιομηχανιες σε συνδυασμο με την τεχνολογικη τεχνογνωσια αναδεικνυει την Rimac σε ιδανικο συνεργατη για εμας. Ανυπομονουμε να συνεργαστουμε με την Rimac στη διαδρομη μας προς την φιλικη προς το περιβαλλον κινητικοτητα\”.

\”Ειμαστε εντυπωσιασμενοι απο το οραμα της Hyundai Motor Group καθως και απο την αποφασιστικοτητα της” δηλωσε ο κ. Mate Rimac, Ιδρυτης και Διευθυνων συμβουλος της Rimac Automobili. \”Πιστευουμε οτι αυτη η τεχνολογικη συνεργασια θα δημιουργησει μεγιστη αξια τοσο για τις εταιρειες οσο και για τους πελατες μας. Η Rimac ειναι ακομα νεα και σχετικα μικρη, αλλα ταχεως αναπτυσσομενη εταιρεια. Βλεπουμε εναν ισχυρο επενδυτη και τεχνολογικο συνεργατη στην Hyundai Motor Group και πιστευουμε οτι αυτη η συνεργασια θα καθιερωσει τη θεση μας στον κλαδο ως προμηθευτη εξαρτηματων ηλεκτροδοτησης Tier-1\”.

Η Rimac ιδρυθηκε το 2009 στην Κροατια απο τον κ. Mate Rimac με οραμα την κατασκευη του sport car του 21ου αιωνα. Ξεκινωντας ως garage project, εξελιχθηκε πολυ γρηγορα με τεχνογνωσια απο ηλεκτροκινητηρες υψηλων επιδοσεων εως διαφορες τεχνολογιες ελεγχου και συστηματα μπαταριων.

Η Hyundai Motor Group θα χρησιμοποιησει τη συνεργασια αυτη για να αξιοποιησει τις υπαρχουσες δυνατοτητες Ερευνας & Αναπτυξης, ωστε να ανταποκριθει στο πλανο ηλεκτροκινησης της εταιρειας, το οποιο περιλαμβανει τη δημιουργια 44 φιλικων προς το περιβαλλον μοντελων εως το 2025. 

\”Θελουμε να κατασκευασουμε οχηματα υψηλων επιδοσεων που δεν ειναι μονο γρηγορα και ισχυρα, αλλα ταυτοχρονα να ανταποκρινονται στις υψηλοτερες προσδοκιες των πελατων μας ως το οχημα των ονειρων τους\” δηλωσε ο κ. Thomas Schemera, Executive Vice President και Head of Hyundai Motor Group’s Product Division της Hyundai Motor Group. \”Στοχος μας ειναι να κανουμε προσιτα ηλεκτρικα οχηματα και να δημιουργησουμε κοινωνικη αξια μεσω  καινοτομων τεχνολογιων και επιδοσεων.\”

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!