Από 39.900 ευρώ η τιμή του VW ID.3 1ST Edition στην Ελλάδα


Μια νεα εποχη για την αυτοκινηση ξεκινα και στην Ελλαδα, με την εναρξη διαθεσης του ολοκαινουργιου, αμιγως ηλεκτρικου μοντελου της Volkswagen, του απολυτα καινοτομου και πρωτοποριακου ID.3. Το πρωτο απο τη σειρα μοντελων της Volkswagen που βασιζεται στη μεταβλητη πλατφορμα για την ηλεκτροκινηση (MEB), εχει ουδετερο ισοζυγιο CO2 και εντυπωσιαζει με τα δυναμικα χαρακτηριστικα του.



Οι εξωτερικες διαστασεις ειναι συγκρισιμες με του Γκολφ ενω ο κυκλος στροφης μολις 10,2 μετρα, αντιστοιχος του up!. Χωρις κεντρικο τουνελ και με εσωτερικο σχεδιασμο Open Space (φιλοσοφια Ανοιχτου Χωρου), το ID.3 προσφερει εντυπωσιακους χωρους και δημιουργει νεο σημειο αναφορας στη μικρομεσαια κατηγορια, με μια αισθηση ευρυχωριας αντιστοιχη μοντελων ανωτερων κατηγοριων.

 


ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ



Το ID.3 διατιθεται  σε τρεις διαφορετικες εκδοσεις μπαταριας. Η βασικη εκδοση διαθετει ωφελιμη ενεργεια 45 kWh και προσφερει αυτονομια 330 χιλιομετρων κατα WLTP. Ο ηλεκτροκινητηρας – σε ολες τις περιπτωσεις εγκατεστημενος στον πισω αξονα – παραγει ισχυ 93 η 110 kW (126 η 150 PS, αντιστοιχα).

 


Η μεσαια μπαταρια διαθετει ωφελιμη ενεργεια 58 kWh και προσφερει αυτονομια εως 420 χιλιομετρα κατα WLTP. Ο ηλεκτροκινητηρας παραγει ισχυ 107 η 150 kW (146 η 204 PS).



Τελος, η μεγαλυτερη μπαταρια διαθετει ωφελιμη ενεργεια 77 kWh και η αυτονομια φτανει εως τα 550 χιλιομετρα κατα WLTP, με τον ηλεκτροκινητηρα να αποδιδει ισχυ 150 kW (204 PS).


ID.3 1ST Edition


Και στη χωρα μας, το ID.3 ξεκινα την εμπορικη του καριερα με το λανσαρισμα μιας ειδικης εκδοσης με πολυ πλουσιο επιπεδο εξοπλισμου, με την ονομασια ID.3 1ST Edition, που δημιουργησε η Volkswagen ειδικα για να σηματοδοτησει το λανσαρισμα ενος τοσο σημαντικου μοντελου για την αυτοκινηση.



Το ID.3 1ST Edition βασιζεται στη μπαταρια με χωρητικοτητα 58kWh και την αναβαθμιση αποδοσης που χαριζει στο μοντελο επιταχυνση 0-100 σε μολις 7,3΄΄. Ο κινητηρας αποδιδει ισχυ 150 kW (204 PS), με τη ροπη να εχει τη μεγιστη, εντυπωσιακη τιμη των 310 Nm απο μηδενικες στροφες (χαρακτηριστικο των ηλεκτρικων αυτοκινητων) ενω η αυτονομια φτανει τα 420 χιλιομετρα (κατα WLTP).



Το ID.3 1ST Edition διαθετει αποκλειστικες λεπτομερειες στη σχεδιαση του, ειδικα για το λανσαρισμα του μοντελου. Πιο συγκεκριμενα, το λογοτυπο 1ST κανει την εμφανιση του τοσο στη βαση του δερματινου πολυλειτουργικου τιμονιου οσο και στο πλαϊνο μερος των φτερων. Επιπροσθετα, τα πενταλ γκαζιου και φρενου εχουν διακοσμητικα ενθετα αλουμινιου και σχεδιαση “Play & Pause” (με τα χαρακτηριστικα συμβολα). Τελος, η πισω κολωνα C, φερει διακοσμητικες επενδυσεις Silver Glossy.



Το ID.3 1ST Edition ειναι διαθεσιμο σε 3 διαφορετικες εκδοσεις εξοπλισμου, τις ID.3 1ST, ID.3 1ST  Plus και ID.3 1ST  Max, με δυνατοτητα επιλογης αναμεσα σε τεσσερα εξωτερικα χρωματα, τα γκρι Moonstone και Manganese, το λευκο Glacier και το χαρακτηριστικο, πανεμορφο τυρκουαζ Makena.



Οι εκδοσεις εξοπλισμου ID.3 1ST, ID.3 1ST  Plus και ID.3 1STMax του ID.3 1ST Edition, αναλυτικα:



ID.3 1ST

§  Ζαντες αλουμινιου \”East Derry\” 7.5J x 18

§  Διχρωμια με μαυρη οροφη

§  Προβολεις LED με λειτουργια φωτισμου στροφης

§  Front Assist / Lane Assist / Pre Crash

§  Επικοινωνια Car2X / \”Dynamic Road Sign Display\”

§  \”Emergency Steering Assist\”

§  Ψηφιακη ληψη ραδιοφωνου DAB+

§  Συστημα πλοηγησης \”Discover Pro\”

§  Δερματινο πολυλειτουργικο τιμονι, θερμαινομενο

§  Θερμαινομενα εμπρος καθισματα, ξεχωριστα ρυθμιζομενα

§  Υποβραχιονια εμπρος καθισματων / Οδηγου – Συνοδηγου

§  Adaptive cruise control (με \”follow-to-stop\”) και speed limiter

 


ID.3 1ST Plus

Επιπροσθετα του ID.3 1st :

+ Ζαντες αλουμινιου \”Andoya\” 7.5J x 19

+ BiColor- τοξο οροφης σε \”Silver glossy\”

+ Προβολεις IQ LED Matrix με δυναμικη ρυθμιση δεσμης

+ Πισω φωτα τεχνολογιας LED με δυναμικο φωτισμο

+ Εσωτερικος φωτισμος Ambient 30 χρωματων

+ Επενδυση καθισματων σε υφασμα \”Flow\” σε συνδυασμο με micro fleece \”ArtVelours\”

+ Ασυμμετρα αναδιπλουμενο πισω καθισμα με κεντρικο  υποβραχιονιο

+ Keyless Access – Συστημα κλειδωματος / ξεκλειδωματος και εκκινησης κινητηρα χωρις κλειδι

+ Καμερα οπισθοπορειας \”Πίσω View\”

+ 2 θυρες USBC για φορτιση στο πισω μερος

 


ID.3 1ST Max

Επιπροσθετα του ID.3 1st Plus :

+ Ζαντες αλουμινιου \”Sanya\”  7.5J x 20

+ Πανοραμικη ηλιοροφη

+ Head Up Display (Επαυξημενης Πραγματικοτητας – Augmented Reality)

+ Comfort Travel Assist με Emergency Steering Assist 

+ Side Assist : Συστημα προειδοποιησης οδηγου για υπαρξη οχηματος στο τυφλο σημειο

+ Εμπρος καθισματα με ρυθμιση οσφυϊκης υποστηριξης και λειτουργια μασαζ

+ Comfort telephony με LTE και ασυρματη (επαγωγικη) φορτιση κινητου τηλεφωνου


ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Η KosmocarVolkswagen ανακοινωνει τις προτεινομενες τιμες λιανικης της ειδικης λανσαρισματικης εκδοσης ID.3 1ST Edition, για περιορισμενο αριθμο αυτοκινητων, οι οποιες ξεκινουν απο 39.600 €. Αξιζει να σημειωθει οτι στην τιμη αυτη δεν εχει συνυπολογιστει το ποσο επιδοτησης που προβλεπει το νομοσχεδιο περι ηλεκτροκινησης που ψηφιστηκε προσφατα και το οποιο στην περιπτωση της συγκεκριμενης εκδοσης ποικιλλει απο 4.790 εως 5.999 €. Οι προτεινομενες τιμες για τις τρεις εκδοσεις εξοπλισμου του ID.3 1ST Edition παρουσιαζονται στον πινακα που ακολουθει.


ID.3 1ST EDITION

Ιπποδυναμη

(kW / PS)

Χωρητικοτητα

Μπαταριας

(kWh)

Αυτονομια

(χλμ.)

Βασικη Τιμη

προ φορων

(€)

Λιανικη τιμη

(€)

Ποσο επιδοτησης συμφωνα με το νεο νομοσχεδιο

(€)

1ST

150 / 204

58

420

31.935

39.600

4.790

1ST Plus

150 / 204

58

420

36.371

45.100

5.456

1ST Max

150 / 204

58

420

39.992

49.590

5.999



Τελος, αξιζει να σημειωθει οτι στο ξεκινημα της νεας εποχης για τη μαρκα και ειδικα για το λανσαρισμα του ID.3 1ST Edition στην Ελλαδα, η Kosmocar-Volkswagen προσφερει μαζι με το αυτοκινητο, χωρις καμια επιβαρυνση και με δωρεαν εγκατασταση, εναν οικιακο φορτιστη (Wallbox)  με ισχυ 11 kW, με δυνατοτητα συνδεσης σε δικτυο Lan & WiFi για Over the Air απομακρυσμενο ελεγχο μεσω ειδικης εφαρμογης (app) και αναβαθμισεις λογισμικου, για ολες τις παραγγελιες μεχρι τις 12 Σεπτεμβριου 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!