Αυτή είναι η νέα Alfa Romeo Racing ORLEN C41

 


  Με σκηνικο το εντυπωσιακο Grand Theatre στην πρωτευουσα της Πολωνιας, η Alfa Romeo Racing ORLEN παρουσιασε το νεο της μονοθεσιο, με την εκδηλωση να παρακολουθουν οι δημοσιογραφοι και οι φιλοι της μαρκας διαδικτυακα λογω των μετρων για την πανδημια του Covid. Οι οδηγοι της ομαδας, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, καθως και ο αναπληρωματικος οδηγος, Robert Kubica, μπηκαν στη σκηνη μαζι με την C41, η οποια φερει νεους εντυπωσιακους χρωματισμους.

 


  Το μονοθεσιο που σχεδιαστηκε κατω απο τις οδηγιες του τεχνικου Διευθυντη, κ. Jan Monchaux, αποτελει εξελιξη της C39 με την οποια αγωνιστηκε η ομαδα το 2020, ενω οι νεοι χρωματισμοι δημιουργηθηκαν απο το Centro Stile της Alfa Romeo. Λογω των περιορισμων απο τους κανονισμους, το νεο μονοθεσιο φερει αρκετα κοινα στοιχεια σε σχεση με τον προκατοχο του, ξεχωριζοντας εκτος απο τους χρωματισμους και απο το νεο ρυγχος, στο οποιο η ομαδα επελεξε να εστιασει τα “development tokens” που εχει στη διαθεση της. Κατω απο το καλυμμα, ενα νεος κινητηρας της Ferrari ανυπομονει να βρυχηθει, κατι που θα συμβει σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα, οταν η ομαδα θα ξεκινησει την πορεια για τη φετινη χρονια με το shakedown της C41 στη Βαρκελωνη την προσεχη Παρασκευη.

 


  Τα λογοτυπα της Alfa Romeo συνοδευονται απο το Quadrifoglio, το τετραφυλλο τριφυλλι που παραδοσιακα ειναι αρρηκτα συνδεδεμενο με τις αγωνιστικες προσπαθειες της μαρκας, αλλα και το λογοτυπο της Autodelta, της θρυλικης αγωνιστικης ομαδας της Alfa Romeo. Σε συνδυασμο με τους νεους χρωματισμους, η C41 θα ειναι μια απο τις πλεον ξεχωριστες παρουσιες στη νεα σαιζον, με τα λογοτυπα να συνθετουν ενα συνολο που συνδυαζει ιδανικα το κλασσικο σχεδιο και το παθος που χαρακτηριζουν την Alfa Romeo.

 


  Η Alfa Romeo και η Sauber Motorsport συνεχιζουν μαζι και για το Παγκοσμιο Πρωταθλημα της Formula 1 του 2021, επεκτεινοντας μια πορεια που ξεκινησε το 2018, οταν η Alfa Romeo  συμμετειχε στην ομαδα ως ονομαστικος χορηγος. Στα μεχρι τωρα τρια χρονια συνεργασιας, η Ομαδα πετυχε σημαντικα αποτελεσματα, ενω πιστη στο διαχρονικα αγωνιστικο της πνευμα, η Alfa Romeo θα παλεψει για ακομα μια φορα στην κορυφαια μορφη του μηχανοκινητου αθλητισμου.

 


  Η συνεργασια της Alfa Romeo με το Sauber Group επεκτεινεται και περα απο τους αγωνες. Οι συνεργειες σε τεχνικο και εμπορικο επιπεδο, επιτρεπουν η γνωση της Sauber Enginnering να περνα και στα αυτοκινητα παραγωγης της Alfa Romeo. Συγκεκριμενα οι Giulia GTA και GTAm εχουν εκμεταλλευτει αυτη τη σχεση, με στοιχεια οπως η αεροδυναμικη αποδοση, αλλα και την παραγωγη των περισσοτερων τμηματων απο ανθρακονηματα –κυριως αυτων που επηρεαζουν την αεροδυναμικη- να κατασκευαζονται απο την Sauber AG Engineering.

 

 

Frédéric Vasseur, Επικεφαλης της Alfa Romeo Racing ORLEN και CEO της Sauber Motorsport AG

«Η παρουσιαση ενος νεου μονοθεσιου αποτελει παντα μια εντονα συναισθηματικα φορτισμενη στιγμη, αφου μπροστα μας εχουμε το αποτελεσμα μηνων εντατικης προσπαθειας και το ξεκινημα μια νεας περιπετειας. Πιστευω οτι η φιλοσοφια στην οποια η ομαδα βασιζεται παραμενει η ιδια. Θα πρεπει να κανουμε ακομα καλυτερη δουλεια αυριο, απο αυτη που κανουμε σημερα. Περυσι τερματισαμε στην 8ηθεση, ετσι φετος θα πρεπει να φερουμε ενα καλυτερο αποτελεσμα. Για να τα καταφερουμε θα πρεπει να βελτιωθουμε σε ολα τα επιπεδα. Καθε ομαδα εχει υψηλες προσδοκιες αυτη τη στιγμη. Ολοι περιμενουν να εχουν κανει καλη δουλεια κατα τη διαρκεια του χειμωνα και να βρεθουν σε καλη θεση στον πρωτο αγωνα της χρονιας. Συντομα ολοι θα εμφανισουμε τα «χαρτια» μας

 

 

Jan Monchaux, Τεχνικος Διευθυντης Alfa Romeo Racing ORLEN

«Η C41 ειναι το αποτελεσμα μια ιδιαιτερης καταστασης στην Formula 1, οπου οι κανονισμοι δεν μας επετρεψαν να εξελιξουμε ενα εντελως νεο μονοθεσιο για τη φετινη χρονια. Για αυτο το λογο το μονοθεσιο του 2021 μοιραζεται αρκετα κοινα μερη με την C39, με εξαιρεση αυτων που οι κανονισμοι μας αναγκασαν να αλλαξουμε, οπως το πατωμα και το ρυγχος, στο οποιο επενδυσαμε τα δυο development tokens που ειχαμε στη διαθεση μας. Αυτο σημαινει οτι θα γνωριζουμε πολυ καλυτερα το μονοθεσιο οταν παμε στις δοκιμες, οι οποιες θα ειναι κρισιμης σημασιας ωστε να δουμε οτι οι προσδοκιες μας επαληθευονται, αλλα και για να «γνωρισουμε» τα νεα ελαστικα. Ειμαστε ετοιμοι για τη νεα σαιζον και ανυπομονουμε να δουμε το μονοθεσιο μας στην πιστα.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!