Αυτοκίνητο της χρονιάς για… γυναίκες το Honda Civic Type R

Τα καστρα ειναι για να πεφτουν. Η Honda, με το, υπερβολικο σε ο,τι αφορα τη σχεδιαση, Civic Type R προφανως και δεν ειχε στους στοχους της να συγκινησει το ωραιο φυλο. Ομως, καταφερε και αυτο. Το νεο Honda Civic Type R κερδισε στην κατηγορια ‘Best Performance Car’ (Καλυτερο Αυτοκινητο Επιδοσεων) στο διαγωνισμο Παγκοσμιο Αυτοκινητο της Χρονιας για Γυναικες. Αυτος ο διεθνης θεσμος βραβειων ειναι μοναδικος, καθως την κριτικη επιτροπη απαρτιζουν μονον εκπροσωποι γενους θηλυκου.

Η τελευταια διακριση του Civic Type R ερχεται να προστεθει σε μια σειρα βραβειων που εχει ηδη αποσπασει το 2017, με πρωτο και καλυτερο το ‘Best Hot Hatch’ απο το Auto Express τον Ιουνιο και το ‘Best Import Compact Sports Car’ απο το περιοδικο Sport Auto τον περασμενο μηνα.

Εχοντας κοινα βασικα χαρακτηριστικα με το Civic hatchback, το νεο Type R εχει σχεδιαστει εξ αρχης για να προσφερει την πιο απολαυστικη οδηγικη εμπειρια στην κατηγορια hot-hatch – στο δρομο αλλα και στην πιστα. Ο διλιτρος κινητηρας VTEC TURBO, που ηταν η ‘καρδια’ της πολυβραβευμενης προηγουμενης γενιας Type R εχει βελτιστοποιηθει και τροποποιηθει και τωρα αποδιδε 320 PS, αρκετα για να επιταχυνουν το οχημα απο 0 στα 100 km/h σε 5,7’’, μεχρι την τελικη ταχυτητα των 272 km/h.

Οι φετινοι νικητες του θεσμου ‘Παγκοσμιο Αυτοκινητο της Χρονιας’ των Γυναικων κριθηκαν απο την ψηφοφορια 25 συντακτων αυτοκινητου, γενους θηλυκου, απο 20 διαφορετικες χωρες. Η αρχικη λιστα περιλαμβανε 420 αυτοκινητα που γρηγορα περιοριστηκε στα 60 επικρατεστερα. Ακολουθησε μυστικη ψηφοφορια, οπου κριθηκαν οι νικητες καθε κατηγοριας.

«Οι γυναικες αποτελουν πανω απο το μισο των αγοραστων νεων αυτοκινητων και εχουν σημαντικη επιρροη στις αποφασεις αγορας, γι’ αυτο θεωρω μεγαλο επιτευγμα αυτη την αναγνωριση του Civic Type R» δηλωσε ο Philip Ross,  Αντιπροεδρος της Honda Motor Europe. «Το νεο Type R εχει συναρπαστικες επιδοσεις, αλλα παραλληλα παραμενει το πιο πρακτικο και ευελικτο hatchback υψηλων επιδοσεων – που ηταν κρισιμος παραγοντας στην αποφαση της κριτικης επιτροπης.»

Η παραγωγη του νεου Civic Type R ξεκινησε το καλοκαιρι του 2017 στο εργοστασιο της Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon – τον παγκοσμιο κομβο παραγωγης της 10ης γενιας του Civic hatchback. Το Type R εξαγεται σε ολη την Ευρωπη και αλλες αγορες σε ολο τον κοσμο, συμπεριλαμβανομενης της Ιαπωνιας και των ΗΠΑ. Η αφιξη του στη Β. Αμερικη θα σηματοδοτησει την πρωτη φορα που ενα Type R με το σημα της Honda θα πωλειται επισημα εκει .

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!