Αυτοκίνητο της χρονιάς το Opel Astra και στη Ν. Αφρική


Ειναι ο 13ος εθνικος τιτλος ‘Αυτοκινητου της Χρονιας’ για το Opel Astra.
Επισης ηταν το Ευρωπαϊκο “Αυτοκινητο της Χρονιας 2016”

Η πιστα της Formula 1 στο Kyalami φιλοξενησε τον τελικο: 10 διεκδικητες του τιτλου αξιολογηθηκαν απο μια επιτροπη με μελη κορυφαιους δημοσιογραφους του ειδικου Τυπου στη Ν. Αφρικη. Δεκα νεες αφιξεις στο χωρο του αυτοκινητου περασαν απο την καθιερωμενη διαδικασια  προκειμενου να αναδειχθει το “Αυτοκινητο της Χρονιας 2017”. Το Opel Astra συγκεντρωσε 2.370 βαθμους που το εφεραν στην κορυφη, αφηνοντας πισω τα Audi A4 (2.339 βαθμοι) και VW Passat (2.337 βαθμοι) που καταταχθηκαν στη δευτερη και τριτη θεση αντιστοιχα.

«Το πολυβραβευμενο Opel Astra ενσαρκωνει αριστα το πνευμα του διαγωνισμου, συνδυαζοντας μηχανολογικη τελειοτητα, οδηγικη απολαυση και αριστη σχεση αξιας / τιμης,» δηλωσε ο προεδρος της επιτροπης Bernard Hellberg στην τελετη απονομης στο Kyalami.


Η επιτροπη εντυπωσιαστηκε κυριως με την οδηγικη συμπεριφορα και ποιοτητα κρατηματος του Astra. Ο Ian Nicholls, Προεδρος & Διευθυνων Συμβουλος της General Motors Sub-Saharan Africa δηλωσε: «Σαν εταιρεια, η Opel ανεκαθεν βρισκεται στο προσκηνιο της καινοτομιας, ανταποκρινομενη σε νεες προκλησεις και προσφεροντας μοναδικες λυσεις για τις αυτοκινητιστικες αναγκες μιας ποικιλης βασης πελατων.»



Η επιτυχια στη Ν. Αφρικη ανεβαζει το συνολικο αριθμο εθνικων τιτλων “Αυτοκινητου της Χρονιας” του Astra στους 13 (Κροατια, Δανια, Φινλανδια, Λιθουανια, Πορτογαλια, Ρουμανια, Σκοτια, Σερβια, Σλοβακια, Σλοβενια, Ισπανια, Ελβετια και Ν. Αφρικη), σηματοδοτωντας ταυτοχρονα την πρωτη του νικη εκτος Ευρωπης, οπου απεσπασε το περιοπτο βραβειο Ευρωπαϊκο “Αυτοκινητο της Χρονιας 2016”.


Το Astra ειναι ενα απο τα δημοφιλεστερα  μοντελα της οικογενειας Opel και οι παραγγελιες του ανερχονται στις 400.000 απο το 2015 που λανσαριστηκε στην αγορα. Το συμπαγες μοντελο διατιθεται επισης ως Holden Astra σε Νεα Ζηλανδια και Αυστραλια οπου προσφατα πλαισιωσε τα Insignia VXR, Cascada και GTC στη γκαμα της Holden.



Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!