5 βραβεία σχεδιασμού απέσπασε η BMW

Η υψηλοτερη διακριση, “iF Gold Award 2017” απονεμεται στη BMW Σειρα 5 Sedan.

Συνολικα πεντε μοντελα των μαρκων του BMW Group απεσπασαν το διεθνους φημης βραβειο “iF Design Award 2017”: Μια εγκριτη επιτροπη επελεξε τα MINI VISION NEXT 100, ROLLS-ROYCE VISION NEXT 100, BMW Motorrad VISION NEXT 100 και τη BMW Concept X2 στην κατηγορια “Mobility / Professional Concept” για την καινοτομο σχεδιαση και τις φουτουριστικες τεχνολογιες τους. Το περιοπτο “iF Gold Award 2017” δοθηκε στη BMW Σειρα 5 Sedan στην κατηγορια “Automobiles / Product”. Με αυτη τη διακριση, επιβεβαιωθηκε για μια ακομα φορα η εξαιρετικη δουλεια της ομαδας σχεδιασης της BMW.

Πεντε βραβεια “iF Awards 2017” δοθηκαν στη Designworks – Μια Εταιρεια του BMW Group που σχεδιαζει προϊοντα για τομεις μετακινησης, lifestyle, διαδρασης και αθλητισμου. Η επιτροπη τιμησε το στιλατο παπουτσι Puma X-CAT, τη σειρα εργονομικων πινελων μακιγιαζ Revlon Pro Brushes, και τον ερπυστριοφορο εκσκαφεα 1050K Crawler, προϊον συνεργασιας με την John Deere. Επιπλεον, το αγωνιστικο αμαξιδιο BMW Racing Wheelchair, που σχεδιαστηκε για χρηση στους Παραολυμπιακους αγωνες, και το concept BMW Vision Ride Helmet, ενα πρωτοτυπο κρανος μοτοσικλετας με Head-Up Display, απεσπασαν το καθενα απο ενα iF Award.

Η τελετη απονομης εγινε σε εορταστικο κλιμα στο γκαλα iF Design Awards Night 2017, που φιλοξενηθηκε για εκτη φορα στο BMW Welt στο Μοναχο. Εδω και πολλες δεκαετιες, το “iF Design Award” θεωρειται ενα απο τα σημαντικοτερα βραβεια σχεδιασης στον κοσμο και επισφραγιση σχεδιαστικης τελειοτητας. Περα απο την εξωτερικη εμφανιση και το σχημα ενος προϊοντος, τα κριτηρια του διασημου βραβειου που απονεμεται καθε χρονο απο το 1953, περιλαμβανουν επισης το επιπεδο καινοτομιας, εργονομιας, λειτουργικοτητας και περιβαλλοντικης συμβατοτητας.

Gold Award για τη BMW Σειρα 5 Sedan

Η κριτικη επιτροπη – μια διεθνης ομαδα απο 58 ειδικους σχεδιασης – απενειμε το “iF Gold Award 2017”, την υψηλοτερη διακριση του “International Forum Design”, στη BMW Σειρα 5 Sedan για την καινοτομο φιλοσοφια και δυναμικη, καλαισθητη σχεδιαση της στην κατηγορια “Automobiles / Product”.

Η αποφαση αυτη στηριχθηκε απο την επιτροπη κυριως για τη σχεδιαστικη ακριβεια και σαφηνεια, την αναγνωρισιμοτητα της μαρκας εσωτερικα και εξωτερικα και την ισορροπια μεταξυ συναισθηματικης και οπτικης απηχησης. Τεσσερα οχηματα του BMW Group απεσπασαν απο ενα βραβειο “iF Award 2017” στην κατηγορια “Mobility / Professional Concept”:


Εξατομικευμενη μετακινηση: MINI VISION NEXT 100

Η MINI ειναι η επιτομη της ιδανικης και ευελικτης μετακινησης σε μεγαλες πολεις. Παραλληλα, η ψηφιοποιηση και η δικτυωση μεταβαλλουν συνεχως τον τροπο των καθημερινων μας μετακινησεων, με τις πιο ραγδαιες και αξιοσημειωτες αλλαγες να παρατηρουνται σε αστικα περιβαλλοντα. Με το MINI VISION NEXT 100, η MINI απαντα σε αρκετα σημαντικα ζητηματα της αστικης μετακινησης. Οι πολεις του μελλοντος θα εξακολουθουν να εχουν επαρκεια χωρου για μια συναρπαστικη και ατομικη μορφη μετακινησης; Πως θα εξελιχθει η θεμελιωδης αρχη MINI, και συγκεκριμενα η εξυπνη αξιοποιηση χωρου; Τι λυσεις θα προσφερει η MINI σε εναν κοσμο που μελλοντικα θα γινεται ολο και πιο ψηφιοποιημενος και συνδεδεμενος; Βασικη ιδεα ειναι η δημιουργια ενος φιλικου προς το περιβαλλον μεσου ατομικης μετακινησης. Το σλογκαν “Every MINI is my MINI”, αναφερεται σε μια καινοτομο ερμηνεια του “car sharing” (κοινοχρησια οχηματων). Το MINI του μελλοντος ειναι αμεσα διαθεσιμο ανα πασα στιγμη, παραλαμβανει τον οδηγο του τελειως αυτονομα απο την επιθυμητη θεση και προσαρμοζεται στο προσωπικο του lifestyle.


Οραμα πολυτελους μετακινησης: ROLLS – ROYCE VISION NEXT 100


Το Rolls-Royce VISION NEXT 100 ειναι το πρωτο γνησιο ‘Vision Vehicle’ της μαρκας και προσδιοριζει το μελλον της πολυτελους μετακινησης. Το Rolls-Royce VISION NEXT 100 παρουσιαζει μια απολυτα προσωπικη, ανετη εμπειρια Rolls-Royce και διερευνα με αυθεντικο τροπο τις αναγκες και επιθυμιες μιας ευπορης ελιτ απαιτητικων πελατων του μελλοντος. Η Rolls-Royce προτεινει ενα ασυμβιβαστο, πληρως αυτονομο, εξατομικευμενο πρωτοτυπο οχημα, χειροποιητο, με τα πιο προηγμενα υλικα και με κινητηρα μηδενικων ρυπων. Οι πελατες ειναι απολυτα προστατευμενοι σε αυτο το φουτουριστικο αλλα χειροποιητο ‘θηριο’, ενω η φωνη της Ελενορ (‘Voice of Eleanor’) τους καθοδηγει, συνδεδεμενη με καθε τομεα της ζωης τους και λειτουργωντας ως εικονικος βοηθος και σοφερ. Το Rolls-Royce VISION NEXT 100 ειναι ενα οραμα μελλοντικης πολυτελειας.


Συνδεδεμενη σχεδιαση: BMW Motorrad VISION NEXT 100

Το BMW Motorrad VISION NEXT 100 χρησιμοποιει τις υπαρχουσες δυνατοτητες του ψηφιακου κοσμου για να δωσει μια νεα διασταση στην εμπειρια της αναλογικης οδηγησης με σεβασμο στις παραδοσιακες σχεδιαστικες γραμμες. Η αισθηση ελευθεριας παραμενει ο απολυτος στοχος. Αποτελεσμα ειναι η ευφυης δικτυωση οδηγου, μοτοσικλετας και περιβαλλοντος. Το BMW Motorrad VISION NEXT 100 αποτελει φορο τιμης στην απολυτη οδηγικη εμπειρια. Χωρις κρανος η αλλη προστατευτικη ενδυση, ο αναβατης αντιλαμβανεται τις φυγοκεντρες δυναμεις, την επιταχυνση, τον αερα και τη φυση.


Η καινοτομια στην compact κατηγορια: BMW Concept X 2

Με τη BMW Concept X2, η premium Γερμανικη μαρκα συνδυασε με επιτυχια την coupe γραμμη με το αμαξωμα μοντελου X, αναπτυσσοντας μια καινοτομια στην compact κατηγορια. Ο μοναδικος χαρακτηρας της BMW Concept X2 ηδη αντανακλαται στις αναλογιες της. Ενω οι μεγαλοι τροχοι και η χαρακτηριστικη σχεδιαση δυο ογκων υπογραμμιζουν το λειτουργικο χαρακτηρα μοντελου Χ, το αμαξωμα εχει μια σπορ, επιπεδη εμφανιση, με αισθητα πιο αεροδυναμικη σιλουετα.



BMW Group Event Forum

Με περιπου 20 συνδυαζομενους και ατομικα αξιοποιησιμους χωρους εκδηλωσεων, το BMW Group Event Forum προσφερει ποικιλες δυνατοτητες στη διοργανωση διαφορων εκδηλωσεων. Περισσοτερες απο 500 εκδηλωσεις διοργανωνονται και πραγματοποιουνται καθε χρονο στο BMW Welt και το BMW Museum. Περσι, η μαρκα επεστρεψε στις ριζες της στο ιστορικο κτιριο που φιλοξενει τη νεα συλλογη BMW Group Classic: Η πρωην εγκατασταση παραγωγης κινητηρων αεροσκαφων BMW διαθετει τρεις αιθουσες σεμιναριων χωρητικοτητας 30 ατομων η καθε μια και μια πρωην αιθουσα κατασκευης κινητηρων αεροσκαφων για μεχρι 400 ατομα. Το μεγαλυτερο απο τα τρια κτιρια ειναι το BMW Welt με μια φουτουριστικη, μοναδικη αρχιτεκτονικη. Η χωροταξικη οργανωση παρεχει ευελικτες και καινοτομες λυσεις σε επιπεδο εξωτερικων και εσωτερικων χωρων. Τα τεχνικα στοιχεια και μια υψηλου επιπεδου υπηρεσια διοργανωσης επαγγελματικων εκδηλωσεων δημιουργουν ενα μοναδικο πλαισιο για αξεχαστες εμπειριες πελατων.


Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!