Αυτό είναι το νέο C4 C-CROSS & Ë-C4 C-CROSS

  


ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

 


  Το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νεο C4 C-Cross ειναι η φυσικη εξελιξη με βαση τη μακρα και την πλουσια εμπειρια της Citroën στην κατηγορια C, με σχεδον 12.500.000 πωλησεις μεσα σε 92 χρονια: πρωτη γενια C4 (1928), Ami 6 και Ami 8, GS και GSA, ZX, Xsara, C4 (2004 και 2010 γενιες) και C4 Cactus. Μια σειρα απο hatchbacks και Crossovers που εχουν μεινει στην ιστορια της αυτοκινητοβιομηχανιας ανταποκρινομενες στις αναγκες των πελατων που αναζητουν μεγαλη ανεση και εξαιρετικη οδικη συμπεριφορα, συμπαγεις διαστασεις εξωτερικα και ευρυχωρια στην καμπινα, ενω θελουν σχεδιαστικη κομψοτητα και κατασκευαστικη στιβαροτητα. Με το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νεο C4 C-Cross ξαναζωντανευουν τα στοιχεια που συνθετουν την ξεχωριστη «γευση» ενος Citroën: ολο το πνευμα του André Citroën μεσα στο C4 του 1928, το τολμηρο σχεδιο των Ami 6 και Ami 8, η θρυλικη ανεση των GS και GSA, η υποδειγματικη οδικη συμπεριφορα του ZX, η γενναιοδωρη ευρυχωρια του Xsara, η τεχνολογια και η ευελιξια του C4 (γενιες 2004 και 2010) και ο δυναμικος, μοναδικος και καινοτομος χαρακτηρας του C4 Cactus.

 

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟ ΣΤΥΛ

 


o     ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η Citroën, οπως συνηθιζει, με το σχεδιασμο του Νεου Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και του Νεου C4 C-Cross συνδυαζει:

 Την κομψοτητα και τον δυναμισμο ενος συμπαγους Coupe μεσω του ρευστου σχεδιασμου, των εκλεπτυσμενων γραμμων και των δυνατων λεπτομερειων,

  • Τη δυναμη, τον χαρακτηρα και την στιβαροτητα ενος SUV χαρη στο αυξημενο υψος, στους μεγαλους τροχους, τα γενναιοδωρα και μυωδη χαρακτηριστικα και την περιμετρικη προστασια στο αμαξωμα.
  • Την ανεση και την ευρυχωρια ενος Sedan με τους γενναιοδωρους χωρους για τα γονατα των πισω επιβατων (198mm)

 

Οι κοντοι προβολοι εμπρος και πισω, σε συνδυασμο με τους τροχους μεγαλης διαμετρου και την αποσταση απο το εδαφος των 156 mm, δινουν στο αυτοκινητο μια μοναδικη, δυναμικη και γεματη αυτοπεποιθηση σταση. Μια σταση που το κανει να δειχνει «ετοιμο για ολα»: Το Νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νεο C4 C-Cross, απαλλαγμενα απο τα στερεοτυπα της κατηγοριας, επαναφερουν τα συμπαγη Crossovers στο προσκηνιο. Με μεγαλο μεταξονιο (2.670 mm) το αυτοκινητο βρισκεται στην καρδια της κατηγοριας C, βασει των διαστασεων του: μηκος 4.360 mm, πλατος 1.800 mm, υψος 1.525 mm. Με το διαθεσιμο υψος στο επιπεδο των ματιων του οδηγου (1,22μ), το νεο μοντελο προσφερει υψηλοτερη θεση οδηγησης, και συνεπως αυξημενη ορατοτητα και ασφαλεια κατα την οδηγηση.

 

o    Συγχρονη, υψηλης τεχνολογιας φωτεινη υπογραφη

Μπροστα, με τα φωτα ημερας σε σχημα «V», ενσωματωνει τα νεα αισθητικα προτυπα της Citroën, που προβαλλονται στο CXPerience Concept, το Ami One Concept και το 19_19 Concept και απο το φθινοπωρο του 2020 εμφανιζονται και στο νεο C3, μια φυσικη εξελιξη του φωτιστικου αποτυπωματος της Citroën με διπλα φωτιστικα σωματα και χρωμιομενο σημα που εκτεινεται σε ολο το πλατος του αυτοκινητου. Τα φωτα ημερας και πορειας ειναι στην κορυφη και οι προβολεις στο κατω μερος, επισημαινοντας την τεχνολογια φωτισμου 100% LED \”Citroën LED Vision\”. Απο LED αποτελουνται και τα φωτα ομιχλης, τα οποια σε συνδυασμο με πολυχρωμα ενθετα με πολυ ιδιαιτερο σχεδιασμο, ολοκληρωνουν αυτο το πρωτοποριακο και υψηλης τεχνολογιας μπροστινο μερος.

 

Το οριζοντιο και ψηλα τοποθετημενο καπο, παραπεμπει στο κοιλο σχημα του C5 Aircross SUV, προσθετοντας δυναμη στην οψη του νεου μοντελου, κανοντας τα νεα Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και Νεο C4 C-Cross να φαινονται ακομα πιο δυναμικα ακομα και οταν ειναι σταματημενα.

 

o    Ενα «ρευστο» και αεροδυναμικο προφιλ

Οι τροχοι μεγαλης διαμετρου (690 mm) επισημαινονται απο την ιδιαιτερη σχεδιαση των ζαντων 18\” στην «καρδια» της γκαμας των εκδοσεων. Η τοποθετηση τους στις 4 γωνιες του οχηματος, παρεχουν σιγουρια και ταιριαζουν ιδιαιτερα στο συνολικο σχημα του αμαξωματος. Οι μαυρες αψιδες των τροχων, που συνδεονται με τα μαυρα τμηματα των προφυλακτηρων, χαμηλα, εμπρος και πισω, αλλα και τα Airbumps® με χρωματιστα ενθετα, τονιζουν την αντοχη και το σκληροτραχηλο χαρακτηρα του μοντελου παρεχοντας ταυτοχρονα προστασια απο μικροεπαφες. Τα χρωμια στα παραθυρα και οι νεοι καθρεπτες στις πορτες, με το μοντερνο και κομψο σχεδιασμο τους, τονιζουν την κομψοτητα, ενω ταιριαζουν ιδανικα στην αισθητικη του αυτοκινητου. Η μοναδικη γραμμη οροφης, σε συνδυασμο με το κεκλιμενο πισω παραθυρο, εκφραζουν με σαφηνεια τη διαθεση για καλη αεροδυναμικη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Η αεροτομη, ενισχυει τη sport διαθεση στην εμφανιση του μοντελου. Η ελαφρως κεκλιμενη οροφη με τα 3 πλευρικα παραθυρα, αποτελουν παραπομπη στο εμβληματικο Citroën GS.

 

o    Συγχρονη, καλαισθητη και φιλοξενη καμπινα

Το εσωτερικο εμπνεει εμπιστοσυνη με την πρωτη ματια μεσω της απτης ποιοτητας και της απολυτα συγχρονης εικονας του. Ειναι μια διασταση του προγραμματος Citroën Advanced Comfort®, με την οποια η Γαλλικη εταιρεια προτεινει ανεση με το καθαρο, απλο και μοντερνο ταμπλο, τα ομορφα σχηματα στις επενδυσεις των θυρων, τα πολλαπλα σημεια αποθηκευσης, τα μαλακα υλικα και τα καθισματα που προσκαλουν τους επιβατες να ερθουν και να καθισουν για μεγαλα διαστηματα. Το ταμπλο δινει στους επιβατες μια αισθηση χωρου και διαθεσιμου ογκου, ενω προσφερει και αυτο πολλους αποθηκευτικους χωρους ενσωματωμενους στο σχεδιασμο του: Το ντουλαπακι του  συνοδηγου, το Citroën Smart Pad Support ™ και τη δυνατοτητα μετακινησης της κεντρικης κονσολας.

 

Οι επιβατες βρισκονται σε μια ανετη και ζεστη ατμοσφαιρα: νεο, αυθεντικο μοτιβο γραφικων στο ταμπλο, νεα μοτιβα στα καθισματα του προγραμματος Advanced Comfort, συνδυασμοι χρωματων που ταιριαζουν τα καθισματα με το συνολικο διακοσμο και τα panels των θυρων. Τα υλικα που κανουν τη διαφορα, ειναι μαλακα σε περιοχες οπου εχει μεγαλυτερη σημασια: στο επανω μερος του ταμπλο, στα panels των θυρων και στο υποβραχιονιο.

 

Μπροστα στον οδηγο, το τιμονι με τη μεγαλη καθετη ακτινα ενσωματωνει τα χειριστηρια υποβοηθησης του οδηγου στα αριστερα, καθως και αυτα για το χειρισμο του συστηματος ψυχαγωγιας στα δεξια. Νεα, γυαλιστερα μαυρα paddles για τις εκδοσεις με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων, ειναι ενσωματωμενα σταθερα πισω απο το τιμονι και επιτρεπουν αμεσες αλλαγες ταχυτητων, ανεξαρτητα απο τη γωνια του τιμονιου.

 

Το Νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νεο C4 C-Cross εχουν ενα νεο, κομψο και ποιοτικο μοχλο ταχυτητων για το αυτοματο κιβωτιο. Με 3 θεσεις (R, N και D) για ευκολη επιλογη ολων των σχεσεων. Στο «M» ενεργοποιειται η χειροκινητη λειτουργια, ενω υπαρχει και η θεση «B» για ενεργοποιηση της λειτουργιας ανακτησης ενεργειας στην ηλεκτρικη εκδοση. Η κονσολα ενσωματωνει επισης το ηλεκτρικο χειροφρενο και τον επιλογεα των προγραμματων οδηγησης, οπου οι επιλογες ειναι: Eco, Normal και Sport.

 

o    Πολλαπλες Επιλογες Εξατομικευσης

Με 31 εξωτερικους συνδυασμους, μπορει να βρει κανεις αυτο που θελει για να ταιριαξει με την εικονα του. Συνδυαζοντας:

  • 7 χρωματα αμαξωματος, απο το απλουστερο και πιο φωτεινο, το διαχρονικο και αδιαμφισβητητο Polar White, το Obsidian Black, το Cumulus Gray και Platinum Grey, στα ζωηρα και ζεστα Elixir Red και Caramel Brown, αλλα και μια κομψη και εκλεπτυσμενη προταση, το Iceland Blue.
  • 5 χρωματικα πακετα, που περιλαμβανουν γυαλιστερο μαυρο, το μπεζ της αμμου, γκρι σατινε, βαθυ κοκκινο και λαμπερο μπλε, με το τελευταιο να ειναι αποκλειστικο χρωμα για το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και πανομοιοτυπο με αυτο που προσφερεται στο C5 Aircross SUV Plugin Hybrid. Αυτα τα χρωματικα πακετα, αποτελουν κυριο χαρακτηριστικο της σχεδιασης των αυτοκινητων της Citroën, και αφορουν τα ενθετα γυρω απο τα μπροστινα φωτα ομιχλης και τα Airbump®, επιτρεποντας τη δημιουργια διακριτικων, εκλεπτυσμενων η πιο δυναμικων οπτικων συνδυασμων.
  • Μια μεγαλη συλλογη σχεδιων και διαφορετικων διαστασεων για τις ζαντες.

 

 

100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ

 


 

Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric ενσωματωνει την υψηλη τεχνολογια και τη συγχρονη ηλεκτρικη, βιωσιμη κινητικοτητα, ενισχυοντας την ανεση και την ευελιξια στη χρηση. Μετα το C5 Aircross SUV, Ami, ë-Jumpy και ë-SpaceTourer, το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric σας επιτρεπει να οδηγειτε σε ηλεκτρικη λειτουργια καθημερινα, σε ενα σιωπηλο και πολιτισμενο εσωτερικο, που ειναι ανετο και απολυτα φιλοξενο. Με την ηλεκτρικη λειτουργια, οι επιβατες τυλιγονται σε μια αυρα ηρεμιας. Η αθορυβη λειτουργια, η ομαλη κινηση του οχηματος, η ευχαριστηση της οδηγησης, η ανεση απο την αναρτηση, τα μαλακα καθισματα Advanced Comfort, η μονωση της καμπινας απο τους κραδασμους, η εργονομια και η ευκολια χρησης των διεπαφων και των ειδικων υπηρεσιων – ολα συμβαλλουν στην ενισχυση της ανεσης για ολους τους επιβατες.

 

Η οδηγηση του νεου eC4 100% Electric, σημαινει:

  • Οι εκπομπες CO2 ειναι μηδενικες για ικανοποιηση της περιβαλλοντικης και οικολογικης συνειδησης των πελατων
  • Μηδενικος θορυβος κατα την οδηγηση
  • Μηδενικες δονησεις, μηδενικοι κραδασμοι, μηδενικες αλλαγες ταχυτητων, για απολυτα ομαλη οδηγηση
  • Αμεσα διαθεσιμη ροπη για τον οδηγο που θελει και τις επιδοσεις
  • Απομακρυσμενες προγραμματιζομενες υπηρεσιες για απολυτη ηρεμια στις καθημερινες μετακινησεις
  • Μειωμενο κοστος χρησης και συντηρησης

 

Ο ηλεκτρικος κινητηρας ειναι ιδιαιτερα δυνατος, με ισχυ 136 ιππων, αμεσα διαθεσιμη ροπη 260 Nm για καθαρη, γραμμικη επιταχυνση. Η επιταχυνση απο σταση εως τα 100 km/h γινεται σε 9,7 δευτερολεπτα στο προγραμμα Sport και η τελικη ταχυτητα περιοριζεται ηλεκτρονικα στα 150 χλμ/ωρα. Η μπαταρια ειναι 400 V Li-Ion με χωρητικοτητα 50 kWh. Για ακομα μεγαλυτερη σιγουρια, η μπαταρια ειναι εγγυημενη για 8 χρονια η 160.000 χλμ για το 70% της χωρητικοτητα της στη φορτιση.

 

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤIΣΗΣ

Στo Mode 4, σε ταχυφορτιστη 100 kW, η μπαταρια επαναφορτιζεται με ρυθμο 10 km/min, πραγμα που σημαινει πως σε 30 λεπτα της ωρας, εχει φορτισει στο 80%.

 

Στο Mode 3, με wall box οικιακο 32 A η επαναφορτιση της μπαταριας επιταχυνεται και διαρκει 7,5 ωρες σε μονοφασικο ρευμα η ακομη και 5 ωρες σε τριφασικο, με τη χρηση του standard εσωτερικου φορτιστη 11 kW.

 

Για να κανει τη ζωη ευκολοτερη για τους πελατες και να τους επιτρεψει να απολαμβανουν το ηλεκτρικο τους οχημα με ταχυτερους χρονους φορτισης σε καθημερινη βαση, η Citroën φροντιζει τα παντα και προσφερει μια λυση «one-stop shop» για την εγκατασταση ενος Wall Box στο σπιτι. Με τον τροπο αυτο και την παραλληλη χρηση της εφαρμογης MyCitroën οι πελατες προγραμματιζουν τη φορτιση του οχηματος για να ωφελουνται απο τα ωραρια οικονομικου ρευματος οπου κι αν βρισκονται. 

 

ΜΙΑ ΓΚΑΜΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Τα νεα Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και Νεο C4 C-Cross προσφερουν μια πληρη γκαμα κινητηρων για καθε επιθυμια:

  • Νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric:

o Ενας 100% ηλεκτρικος κινητηρας αποδοσης 136 hp (100 kW) και μπαταρια 50 kWh.

  • Νεο C4 C-Cross :

o Τεσσερις επιλογες με βενζινοκινητηρα Euro 6d:

Δυο με χειροκινητο κιβωτιο 6 ταχυτητων: PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S,

Δυο με αυτοματο κιβωτιο 8 σχεσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8

o Δυο επιλογες με κινητηρα diesel Euro 6d: BlueHDi 110 S&S με χειροκινητο κιβωτιο 6 σχεσεων και BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτοματο κιβωτιο 8 σχεσεων.

 

 

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CITROËN ADVANCED COMFORT®

 


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITROËN ADVANCED COMFORT®

Ενα πραγματικο σημα κατατεθεν της Citroën που υποστηριζει το σχεδιασμο και την εξελιξη των οχηματων της Μαρκας, το προγραμμα Citroën Advanced Comfort®, ειναι μια νεα πιο μοντερνα και πιο ορθολογικη προσεγγιση στην ανεση. Το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νεο C4 C-Cross προσφερουν συγκεκριμενες λυσεις στους 4 πυλωνες αυτου του προγραμματος για να ανταποκριθουν στις πολλαπλες και παγκοσμιες προσδοκιες των πελατων οσον αφορα την ανεση.

 

  • Ανεση οδηγησης: για την προστασια των επιβατων απο εξωτερικες ενοχλησεις, τοσο απο την αποψη των προβληματων που ανακυπτουν απο την αναρτηση, οσο και απο την αποψη του επιπεδου θορυβου, ετσι ωστε να ειναι σαν να βρισκεστε στο σαλονι του σπιτιου σας.
  • Ανεση διαβιωσης: να διευκολυνεται η παραμονη των επιβατων στην καμπινα του αυτοκινητου, χαρη στην ευρυχωρια, τα πρακτικα σημεια αποθηκευσης αντικειμενων και την εξυπνη διαρρυθμιση.
  • Ανεση του μυαλου: παροχη ηρεμιας στον οδηγο μειωνοντας την πνευματικη κοπωση, οργανωνοντας και δινοντας προτεραιοτητα στις πληροφοριες, ωστε να εμφανιζονται μονο αυτες που ειναι πραγματικα χρησιμες, δημιουργωντας μια χαλαρωτικη εσωτερικη ατμοσφαιρα.
  • Ανεση χρησης: για βελτιωση της χρησης του αυτοκινητου και του εξοπλισμου του με εξυπνη τεχνολογια, χρησιμα χαρακτηριστικα καθημερινης βοηθειας και ψηφιακη διεπαφη μεταξυ επιβατων και αυτοκινητου.

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ PROGRESSIVE HYDAULIC CUSHIONS® ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ

Το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νεο C4 C-Cross ειναι εξοπλισμενα απο τη βασικη τους κιολας εκδοση, με την αναρτηση που χρησιμοποιει τα Progressive Hydraulic Cushions®, τα οποια παρουσιαστηκαν για πρωτη φορα στα C4 Cactus και C5 Aircross SUV, παρεχοντας εξαιρετικη ανεση και αισθηση οδηγησης πανω σε «μαγικο χαλι», για ευεξια, δυναμισμο και κορυφαια οδικα χαρακτηριστικα. Αυτο το αποκλειστικο στοιχειο ειναι το αποκορυφωμα της τεχνογνωσιας της Citroën στον τομεα της αναρτησης: η ανεση της αναρτησης βρισκεται στα γονιδια της Μαρκας για περισσοτερα απο 100 χρονια και οι πελατες εχουν πιστεψει στην ανεση της Citroën, η οποια ειναι διαφορετικη απο οτιδηποτε αλλο στην αγορα. Για τη συγκεκριμενη τεχνολογια στην αναρτηση του αυτοκινητου, εχουν κατατεθει 20 πατεντες απο τη Citroën.

 

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ADVANCED COMFORT ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΕΣΗ

Τα μεγαλα και φιλοξενα καθισματα του νεου Ë-C4 C-Cross – 100% Εlectric και του νεου C4 C-Cross  προσκαλουν τους επιβατες να κατσουν αναπαυτικα στην καμπινα. Παρεχουν μια ευχαριστη αισθηση ανεσης, ευεξιας και υποστηριξης, δινοντας στους επιβατες την εντυπωση οτι καθονται σε μια πολυθρονα και ειναι απομονωμενοι απο το δρομο. Καθισμενοι ψηλοτερα απο τον ανταγωνισμο, οι επιβατες ειναι εγγυημενο οτι θα δουν περισσοτερα κατα τη διαρκεια της διαδρομης τους με το νεο μοντελο της Citroën. Για να βελτιωθει ακομα περισσοτερο η αισθηση της ανεσης, τα μπροστινα καθισματα μπορουν να εξοπλιστουν με συστημα μασαζ και θερμανση.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ιδιαιτερη προσοχη εχει δοθει κατα τη σχεδιαση του αυτοκινητου, στους αποθηκευτικους χωρους για την εξυπηρετηση ολων των επιβατων. Ο σχεδιασμος του οχηματος, βασισμενος στο προγραμμα Citroën Advanced Comfort®, εχει απελευθερωσει οσο το δυνατον περισσοτερους αποθηκευτικους χωρους. Υπαρχουν τουλαχιστον 16 αποθηκευτικοι χωροι με συνολικο ογκο 39 λιτρων που εξασφαλιζουν τη μεγαλυτερη πρακτικοτητα για τις καθημερινες αναγκες, με καινοτομο και πρακτικο εξοπλισμο που ανταποκρινεται στις συνεχως αυξανομενες προσδοκιες ολων των επιβατων.

 

ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Ενα Crossover πρεπει να ειναι ικανο για τα παντα. Το νεο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νεο C4 C-Cross, προσφερουν συμπαγεις εξωτερικες διαστασεις για να διατηρησουν την ευελιξια που απαιτειται για καθημερινη χρηση και γενναιοδωρο εσωτερικο χωρο, χαρη σε ενα μεταξονιο μηκους 2.670 mm, ενα απο τα μακρυτερα στην κατηγορια, το οποιο προσφερει εξαιρετικο χωρο για τα γονατα των πισω επιβατων. Το εξωτερικο πλατος των 1.800 mm, σημαινει πως το νεο μοντελο της Citroën φιλοξενει με ανεση τρια ατομα στο πισω καθισμα, οπου το εσωτερικο πλατος ειναι 1.380 mm στους ωμους και 1.440 mm στους αγκωνες.

 

Αναλογα γενναιοδωρος ειναι και ο χωρος για τις αποσκευες, με χωρητικοτητα 380 λιτρων και ευκολη προσβαση χαρη στο χαμηλο, επιπεδο κατωφλι (στα 715 mm), το ευρυ ανοιγμα και το κανονικο του σχημα. Για προσθετη ευκολια, ενα δαπεδο δυο θεσεων επιτρεπει στο χωρο αποσκευων να χωριζεται σε διαμερισματα και παρεχει ενα ενιαιο επιπεδο πατωμα για φορτωση οταν αναδιπλωθει και το πισω καθισμα.

 

10 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Με τις τεχνολογιες για τη βελτιωση της ασφαλειας κατα την οδηγηση, επιτυγχανεται ενα σημαντικο βημα προς την αυτονομη οδηγηση:

  1. Active Safety Brake: Το συστημα φρεναρει αυτοματα το οχημα σε περιπτωση κινδυνου συγκρουσης ανιχνευοντας και αναλυοντας εμποδια, ειτε σταθερα ειτε κινουμενα, πεζους, ποδηλατες η οχηματα, ακομα και τη νυχτα.
  2. Ειδοποιηση κινδυνου συγκρουσης και φρενο ασφαλειας μετα την συγκρουση: Η συσκευη προειδοποιει τον οδηγο οτι το οχημα κινδυνευει να συγκρουστει με το οχημα μπροστα, απο 30 km/h και πανω. Η ειδοποιηση ενεργοποιειται λιγο πριν την επεμβαση του αυτοματου συστηματος πεδησης. Το φρενο ασφαλειας μετα τη συγκρουση, ενεργοποιειται για τον περιορισμο των επιπτωσεων μετα την πρωτη συγκρουση.
  3. Συστημα παρακολουθησης τυφλων σημειων: Ο οδηγος ειδοποιειται απο μια προειδοποιητικη  λυχνια στους εξωτερικους καθρεπτες εαν υπαρχει αυτοκινητο στο τυφλο σημειο.
  4. Συστημα προειδοποιησης για ακουσια αναχωρηση απο τη λωριδα: Το συστημα προειδοποιει τον οδηγο και διορθωνει την τροχια του οχηματος μολις εντοπισει τον κινδυνο ακουσιας αναχωρησης λωριδας χωρις να ενεργοποιηθει το φλας. Ο οδηγος μπορει να αποτρεψει αυτην την διορθωση, εαν το επιθυμει, κρατωντας το τιμονι σταθερα.
  5. Adaptive cruise control με λειτουργια Stop & Go: Το συστημα προσαρμοζεται στην ταχυτητα  του προπορευομενου οχηματος διατηρωντας αυτοματα την αποσταση ασφαλειας που ειχε επιλεξει προηγουμενως ο οδηγος. Εαν ειναι απαραιτητο, το συστημα εχει επισης τη δυνατοτητα να σταματησει το οχημα και να το επανεκκινησει αυτοματα, χωρις την επεμβαση του οδηγου, ενεργοποιωντας τα φρενα και το γκαζι.
  6. Highway Driver Assist: Αυτη η ημι-αυτονομη δυνατοτητα οδηγησης επιπεδου 2 συνδυαζει το Adaptive cruise control με τη λειτουργια Stop & Go και το Active Lane Departure Warning, με το οχημα να ρυθμιζει αυτοματα την ταχυτητα και την πορεια σε δρομους με ευδιακριτη διαγραμμιση. Ο οδηγος μπορει ετσι να αναθεσει εν μερει την οδηγηση, ο μονος περιορισμος ειναι να συνεχιζει να επικεντρωνεται στο δρομο, με τα χερια του οδηγου στο τιμονι, συμφωνα με την ισχυουσα νομοθεσια.
  7. Coffee Break Alert: Ο οδηγος προειδοποιειται απο μια ενδειξη στο ταμπλο οτι πρεπει να κανει ενα διαλειμμα μετα απο δυο ωρες οδηγησης με ταχυτητες πανω απο 70 km/h.
  8. Driver Attention Alert: Το συστημα αξιολογει την κατασταση εγρηγορσης του οδηγου εντοπιζοντας αποκλισεις στην τροχια του αυτοκινητου και προειδοποιει τον οδηγο εαν μειωθει η εγρηγορση.
  9. Αναγνωριση σηματων κυκλοφοριας: Το συστημα εμφανιζει τα σηματα οριου ταχυτητας στον πινακα οργανων, καθως και ορισμενα σηματα κυκλοφοριας (σταση, μονοδρομος κ.λπ.). Η ταχυτητα καταγραφεται με μια μονο ενεργεια ως σημειο ρυθμισης του Adaptive Cruise Control.
  10. Αυτοματη ενεργοποιηση προβολεων: Η λειτουργια αυτη επιτρεπει την αυτοματη εναλλαγη απο μεγαλη σε μεσαια σκαλα (και αντιστροφα) στα φωτα.

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

 

  • Η οθονη αφης 10\”, που ο χειρισμος της γινεται μονο με την ακρη του δακτυλου, ειναι το πραγματικο κεντρο ελεγχου του οχηματος. Σας επιτρεπει να διαμορφωσετε το οχημα σας, να αποκτησετε προσβαση στο συστημα πολυμεσων, αλλα και στο τηλεφωνο, στον κλιματισμο και την πλοηγηση. Δεχεται και φωνητικες εντολες.
  • Η ασυρματη φορτιση για smartphones επιτρεπει σε ενα ευρυ φασμα συσκευων συμβατων με Qi να φορτιζεται επαγωγικα στην κεντρικη κονσολα.
  • Το ConnectedCAM Citroën®, ενα ανεξαρτητο συστημα καμερας ενσωματωμενο στο κατω μερος του εσωτερικου καθρεπτη, χρησιμοποιει τεχνολογια Full HD και GPS. Αυτη η καμερα, σας επιτρεπει να τραβηξετε μια φωτογραφια η βιντεο της εξωτερικης σκηνης μπροστα απο το οχημα σας, με τα αντιστοιχα δεδομενα να ειναι αποθηκευμενα στην ενσωματωμενη καρτα μνημης 16 GB. Χαρη στη συνδεση WiFi, τα δεδομενα που καταγραφονται απο την καμερα μπορουν να μεταφερθουν σε smartphone για κοινη χρηση μεσω e-mail η κοινωνικων δικτυων. Το ConnectedCAM Citroën® καταγραφει συνεχως τον δρομο μπροστα απο το παρμπριζ και αποθηκευει αυτοματα την εικονα σε περιπτωση ατυχηματος.
  • Το Connect Assist, μια δωρεαν, χωρις συνδρομη, 24/7 υπηρεσια κλησης εκτακτης αναγκης και βοηθειας βασει τοποθεσιας, επιτρεπει την αποστολη της καταλληλης βοηθειας, ειτε αυτοματα, ειτε πατωντας το κουμπι εκτακτης αναγκης.
  • Η εφαρμογη MyCitroën που δινει προσβαση σε λειτουργιες οπως: προγραμματισμος φορτισης και προθερμανσης της καμπινας η ενεργοποιηση του κλιματισμου πριν την ωρα αναχωρησης για βελτιστοποιηση της ηλεκτρικης αυτονομιας, ελεγχος της χωρητικοτητας της μπαταριας και της υπολειπομενης αυτονομιας, τα διανυθεντα χιλιομετρα και η θεση του οχηματος.
  • Το Connect Nav, το τρισδιαστατο συστημα πλοηγησης τελευταιας γενιας, συνδυαζεται με υπηρεσιες οπως το TomTom Traffic, το οποιο παρεχει πληροφοριες κυκλοφοριας σε πραγματικο χρονο, τοποθεσια και τιμες πρατηριων βενζινης και χωρων σταθμευσης αυτοκινητων, πληροφοριες για τον καιρο και τοπικη αναζητηση για σημεια ενδιαφεροντος,  εστιατορια, κλπ. Οι χρηστες θα εκτιμησουν επισης την ενδειξη των υπηρεσιων Danger Zones. Αυτο το συστημα ειναι ειδικα βελτιωμενο με πληροφοριες στην ηλεκτροκινηση του οχηματος, με POI συμπεριλαμβανομενων των ζωνων ηλεκτρικης φορτισης εκτος απο τους σταθμους καυσιμων και μια γραφικη αναπαρασταση που δειχνει την ακτινα δρασης συμφωνα με το επιπεδο φορτισης της μπαταριας, για καλυτερη διαχειριση της αυτονομιας του οχηματος.
  • Το ConnectPlay με τη λειτουργια Mirror Screen συμβατη με το Android Auto και το Apple CarPlay που σας επιτρεπει να απολαμβανετε εφαρμογες απο το smartphone σας στην οθονη αφης του αυτοκινητου με πληρη ασφαλεια. Το Νεο C4 C-Cross διαθετει τεσσερις υποδοχες USB που επιτρεπουν σε ολους να επαναφορτιζουν το smartphone τους: δυο υποδοχες στο κατω μερος της κεντρικης κονσολας (μια USB τυπου A και μια USB τυπου C) και δυο υποδοχες USB τυπου A στο πισω μερος της κεντρικης κονσολας – για τους πισω επιβατες.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!