Αυτό το Koenigsegg Agera RS, με χρυσάφι και διαμάντια, έχει κάτι ελληνικό

Σκεψου οτι αν στους περισσοτερους απο εμας, το ονειρο της οδηγησης ενος Koenigsegg ειναι ονειρο… απατηλο, υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να το αγορασουν και δεν τους ειναι αρκετο. Ετσι, ο ιδιοκτητης του πρωτου Agera RS που θα πουληθει σε ευρωπαϊκο εδαφος, ζητησε το δικο του Koenigsegg να εχει λεπτομερειες απο χρυσαφι και διαμαντια στο εσωτερικο. Αν αυτο δεν σου φαινεται πολυ, τοτε μαθε οτι ΔΕΝ προκειται για Σαουδαραβα, οπως περιμενες, αλλα για εναν ελληνικης καταγωγης Ταϋλανδο.
(Αν σκεφτεσαι πως ολα αυτα τα χρυσαφια και τα μπριλαντια ειναι περιττο βαρος, εισαι δικος μας ανθρωπος. Ο ιδιοκτητης παντως, ο 26χρονος Πασιν Λαθουρας, ποσως ενδιαφερεται.) 
 
Το συγκεκριμενο Agera RS απεκτησε το προσωνυμιο \”Naraya\”, το οποιο ειναι το ονομα της εταιριας των γονιων του Πασιν, ειναι εξ ολοκληρου φτιαγμενο απο ανθρακονημα, βαμμενο σε μπλε χρωμα. Και φοραει τον κλασικο 5λιτρο twin turbo V8 των 1.160 ιππων. Αλλα αυτα, δεν ειναι αρκετα για τον ιδιοκτητη. 

Ο ανθρωπος μας, Πασιν Λαθουρας με μια κυρια, η οποια δεν ξερουμε ποια ειναι

Και τωρα που ειπαμε \”ιδιοκτητη\”: Ειπαμε παραπανω, οτι προκειται για τον Πασιν Λαθουρα. Και πιο πανω, οτι ειναι ελληνικης καταγωγης. Για την ακριβεια, ειναι ο γιος του Ελληνα επιχειρηματια της Ταϋλανδης, Βασιλειου Λαθουρα και της συζυγου του, Khun Wasna- Λαθουρα. Το ζευγαρι, ειναι συνιδιοκτητες της εταιριας υφασματων και γυναικειων αξεσουαρ Naraya, η οποια δραστηριοποιειται σε Ταϋλανδη- Κινα- Ντουμπαϊ, Καμποτζη, Βιετναμ, Μαλαισια και αλλου.


Ο μπαμπας του Πασιν, Βασιλειος Λαθουρας, με την κυρια του, Khun Wasna-Λαθουρα, σε ενα απο τα (πολλα) καταστηματα τους 

Ο Πασιν, ο οποιος ειχε την πρωτη του επαφη με αγωνες στα 13 του χρονια, οταν αρχισε να τρεχει στα καρτ, εχει μια συλλογη απο φτωχαμαξα, μεταξυ των οποιων Lexus LFA, Mercedes-Benz AMG GT, Pagani Zonda F (την οποια συχνα βολταρει μαζι με τον ιδιο τον Pagani), Koenigsegg Regera, Lamborghini Aventador, Porsche GT1, Buggati Veyron, Ferrari 488 GT3 κ.α. A! Εχει και μια δικη του αγωνιστικη ομαδα. Την οποια ονομαζει Naraya.

Ο Λαθουρας εχει ηδη κανει χωρο στο γκαραζ του για το one of a kind Koenigsegg

Πισω στο (αλλο) θεμα μας: Ο Πασιν, ζητησε το αυτοκινητο να ειναι καλυμμενο απο φυλλα χρυσου, μεσα κι εξω, για να ειναι \”μοναδικο στον κοσμο\”. 18 μηνες πηρε για να κατασκευαστει αυτο το Koenigsegg. Δυο εβδομαδες, κατα τις οποιες δουλευε 12 ωρες τη μερα, εξι μερες την εβδομαδα, εκανε ο Ιταλος τεχνιτης Ettore \”Blaster\” Callegaro να βαλει τα φυλλα χρυσου (18 καρατιων, παρεμπιπτοντως) πανω στο Koenigsegg, να τα κολλησει, να τα στερεωσει, να τους δωσει το σχημα που επρεπε και να τα περασει με ειδικη επιστρωση που θα τα προστατευει απο γρατσουνιες. Αλλα ουτε αυτο ηταν αρκετο.
 
 Ο Πασιν, σε μια ατυχη στιγμη του, στο πρωταθλημα GT, στο οποιο τρεχει με μια Ferrari. Περυσι, εκανε 3 νικες. 

Στο εσωτερικο, το οποιο ειναι ντυμενο με μπλε αλκανταρα και χρυσαφι λεπτομερειες, ειναι ραμμενο το ονομα Naraya, με κλωστη απο χρυσο και 155 επεξεργασμενα διαμαντια.
Παρεμπιπτοντως, αυτο το Agera εχει ενσωματωμενο υδραυλικο συστημα με το οποιο ρυθμιζεται το υψος, για να μη βρισκει στο \”μπες- βγες\” των παρκινγκ. Εχει επισης και θυρα USB, αν αυτο σε παρηγορει…  


Tip: Η ονομασια Agera, οπως εχει εξηγησει ο Φον (ο Koenigsegg, ντε) ειναι εμπνευσμενη απο τη σουηδικη προσφωνηση που σημαινει \”ανελαβε δραση\” και απο την ελληνικη λεξη Αγερατος, η οποια σημαινει \”αυτος που δεν γερνα\”.

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!