Γιατί αξίζει να πας στην Αυτοκίνηση

Η ωρα εφτασε! Η εκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018 ανοιγει τις πυλες της σημερα και οι αυτοκινητοβιομηχανιες που συμμετεχουν εχουν ετοιμασει ενα… οφθαλμολουτρο (και οχι μονο, αφου θα υπαρχει και πληθωρα test drives) πρωτης ταξεως με την παρουσιαση ολης της γκαμας τους. 

Φωτογραφιες: JOHNFOX PHOTOGRAPHY

Και, πριν αναρωτηθεις εαν αξιζει να πας (που αξιζει, μιας και ειναι καλυτερη απο καθε αλλη χρονια), το Topspeed.gr, πηγε πριν απο εσενα για εσενα (καλα, πιο πολυ για τους εαυτους μας πηγαμε) συγκεντρωσε και σου παρουσιαζει αυτα που θα δεις στο περιπτερο καθε εταιρειας.

RENAULT GROUPE

Η Renault εχει ισως την πιο δυναμικη παρουσια φετος στην εκθεση αυτοκινητου, στο ελληνικο. Γιατι εκει, δεν θα δεις μονο το φοβερο και τρομερο νεο Megane R.S., αλλα και το μονοθεσιο με το οποιο η ομαδα συμμετεχει στους αγωνες της Formula 1!

Η αποκαλυψη της F1 της Renault

Με αιχμη του δορατος τη Formula 1 R.S.18 και το νεο Megane R.S. (σε ασπρο χρωμα, μιας και το ειχαμε δει ως τωρα, μονο σε πορτοκαλι) η Renault δινει δυναμικο παρων στη φετινη εκθεση «Αυτοκινηση ΕΚΟ 2018». 

To Megane R.S.

Το περιπτερο του Groupe Renault στην εκθεση πλαισιωνεται απο ολη τη γκαμα των δημοφιλων μοντελων της γαλλικης μαρκας. το ευελικτο Twingo στην κορυφαια εκδοση GT, το εμβληματικο Clio, το trendy Captur, αλλα και το επιβλητικο Kadjar. Στη γκαμα των εκθεματων θα ξεχωριζουν δυο νεες εκδοσεις του Megane, το μεγαλοπρεπες Grand Coupe και το χρηστικο Sport Tourer.


Στον τομεα που ειναι αφιερωμενος στην Dacia, θα μπορεσεις να… γνωριστεις με το νεο Dacia Duster, σε 2κινητη και 4κινητη εκδοση. Διπλα του, το Sandero Stepway.
NISSAN

Η Nissan εχει και αυτη εντυπωσιακη παρουσια στην Εκθεση Αυτοκινηση 2018.  Σε περιοπτη θεση, στο κεντρο του περιπτερου της, ο φοβερος και τρομερος \”Godzilla\”, το GT-R σε γκρι χρωμα, ειναι διαθεσιμο για… προσκυνημα απο τους χιλιαδες φανατικους φαν του. 

Ο Godzilla!!!

Αλλα ο \”Godzilla\” δεν ειναι μονος. Διπλα του, ειναι το ολοκαινουριο αγωνιστικο Micra Proto του Θεμη Χαλκια και, απο την αλλη πλευρα, ο… ηλεκτρισμος. Το δευτερης γενιας αμιγως ηλεκτροκινητο LEAF και το e-ΝV200 Evalia, η επιβατικη εκδοση του αμιγως ηλεκτροκινητου  βαν  e-NV200 της Nissan. 


Μαζι με το Micra, θα δεις, το καταξιωμενο QASHQAI, οπως επισης τα JUKE και X-TRAIL. Ξεχωριστη θεση στο περιπτερο της Nissan εχει και το N-Guard του NAVARA,  μια “σκληροτραχηλη” και συναμα κομψη, νεα ειδικη εκδοση του βραβευμενου pickup της φιρμας, που τωρα  ειναι διαθεσιμο και στην Ελλαδα.

HYUNDAI

Στο περιπτερο της κορεατικης μαρκας, υπαρχει μια γιγαντοοθονη που παιζει βιντεο με το \”αστερι\” της, το i30N εν δρασει στην πιστα και οι ηχοι απο την εξατμιση του διαχεονται παντου. Απο κατω, βρισκεται \”ζωντανο\” το i30N σε αυτο το καταπληκτικο γαλαζιο χρωμα. 

Το i30N ειναι εντυπωσιακο, φθηνο και ικανο

Απο εκει και περα, στο περιπτερο της Hyundai μπορεις να δεις:

–    το δημοφιλες i10
–    το ανανεωμενο i20
–    τη νεα οικογενεια i30
–    με το προηγμενο Hatchback
–    το υπεροχο Fastback, το μοναδικο 5θυρο hot κουπε της μεσαιας κατηγοριας
–    το εντυπωσιακο Kona που αποτελει την premium προταση της Hyundai στην κατηγορια των μικρομεσαιων SUV   και
–    το ολοκαινουριο Tucson

VOLKSWAGEN

Απο το περιπτερο της Volkswagen δεν… λειπει τιποτα. Απο την πληρεστατη απεικονιση της γκαμας της, στο τεραστιο περιπτερο της, εμεις ξεχωρισαμε το εντυπωσιακο, πολυτελες, θηριωδες Tuareg, το ταχυτατο Golf R και το πανεμορφο Arteon R-Line. Συνοπτικα, το περιπτερο της VW φιλοξενει τα παρακατω μοντελα:
 

Πολυ ομορφο το Arteon

– e-up! powered by Protergia 82PS
– T-Roc 1.0 TSI 115PS
– eco up! 68PS CNG
– Golf 1.0 TSI 110PS R-Line
– Νεο cross up! 75PS ASG
– Golf R 4Motion DSG


– Νεο up! GTI 115PS
– e-Golf 136PS
– Νεο Polo R-Line 1.0 TSI 115PS
– Tiguan 1.4 TSI 125PS R-Line
– Νεο Polo 1.0 TGI 90PS
– Arteon R-Line 2.0 TDI 150PS DSG
– Polo GTI 2.0 TSI 200PS DSG
– Νεο Touareg

BMW

Η βαυαρικη μαρκα εχει ετοιμασει μια σειρα απο εκπληξεις για τους φιλους της και οχι μονο. Πραγματικα, σε κανει να μη… θες να φυγεις, αφου δεν ξερεις ποια να πρωτοθαυμασεις: Τη νεα 8αρα, τη Μ2 Competition, η το i8;

H M2 Competition δεν ειναι μονο Value for money, αλλα… ερωτας γενικοτερα 

Στο περιπτερο της, λοιπον, κανουν πανελλαδικη πρεμιερα η πολυαναμενομενη νεα BMW Σειρα 8 Coupe, αλλα και η πολυτελης Χ5. Ολα τα υπολοιπα μοντελα της οικογενειας BMW X (το best seller X 1, η νεα X 2, η νεα X 3 και η νεα Χ4) που εχουν διαγραψει τις δικες τους επιτυχημενες πορειες στο BMW Group θα πλαισιωνουν το νεο πολυτελες SAV.
Στην ενοτητα BMW i, θα δεις την εντυπωσιακη i8 Roadster, ενω στην ενοτητα BMW M, η αδρεναλινη θα φτανει στα υψη με τη νεα BMW M 2 Competition των 410 ιππων. 
Στιγμιοτυπο απο την παρουσιαση της Σειρας 8


FIAT

H ιταλικη μαρκα παρουσιαζει το δημοφιλες μοντελο της, Fiat Panda, σε δυο εκδοσεις με διαφορετικο χαρακτηρα. Το Panda City Cross και το Panda CNG. Επισης το Fiat Tipo, και τα 500, 500L και το νεο 500Χ.        

 

ALFA ROMEO

Στην εκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018, για την Alfa Romeo, τη
δημοφιλη Giullieta πλαισιωνουν οι κορυφαιες δημιουργιες της εταιριας, η Giulia και η Stelvio. Εχεις εκει την ευκαιρια να γνωρισεις απο κοντα την τετρακινητη Giulia Veloce,των 280 ιππων.   

ABARTH

Λιτη, αλλα περιεκτικη η παρουσια της Abarth στην εκθεση. Μπορεις να γνωρισεις απο κοντα το νεο Abarth 595 Pista, μια ειδικη εκδοση που εκπροσωπει στο ακεραιο τη φιλοσοφια της μαρκας. Δυστυχως, δεν μπορεις να το ακουσεις, επειδη ετσι ειναι πιο ωραιο.


CITROEN

Πληθωρικο το περιπτερο της γαλλικης μαρκας που ειναι συνυφασμενη με την ανεση και την ασφαλεια, καθως μεσα απο 12 διαφορετικες εκδοσεις, φιλοξενειται ολη η νεα γκαμα των μοντελων της Citroen.

Λιγο μετα, η κουκουλα εφυγε και το C5 Aircross εκανε ντεμπουτο!

 Η γαλλικη μαρκα παρουσιαζει 2 Πανελληνιες Πρεμιερες, το SUV C5 Aircross και το νεο Berlingo στην επιβατικη του εκδοση και τουλαχιστον μια νεα εκδοση σε καθε υφισταμενο μοντελο. Αναμεσα τους, τo νεο C3 Aircross Next GΕΝ. SUV, το το ξεχωριστο C3, στη νεα ειδικη εκδοση Sport, το C1 σε δυο νεες Ειδικες Εκδοσεις με τις ονομασιες Urban Ride και Elle, το νεο C4 Cactus το οποιο πλαισιωνεται απο την νεα ειδικη εκδοση “Offroader”, με standard Grip Control και μπαρες οροφης και με το επιβλητικο C4 Spacetourer RipCurl.


DS AUTOMOBILES

Το περιπτερο της νεας μαρκας ειναι… ηδονικο. Κυριως λογω των δημιουργιων της γαλλικης DS που θελει να γινει συνωνυμο της πολυτελειας. 

Αυτο ειναι το εσωτερικο του DS7. Δωσε εμφαση στη λεπτομερεια, οπως το ντυσιμο του ταμπλο

Εδω, κανει επισημη πρωτη πανελληνια εμφανιση το νεο μοντελο της DS AUTOMOBILES, DS3 Crossback. 


Στο πολυτελες περιπτερο της DS Automobiles, υπαρχει το νεο DS 3 CROSSBACK και το DS3, την εντυπωσιακη νεα γκαμα των μοντελων, με τη ναυαρχιδα DS 7 CROSSBACK να ξεχωριζει. 

JEEP

Η εμβληματικη αμερικανικη μαρκα που ειναι συνυφασμενη με το offroading, θα συμμετασχει στην εκθεση, με δυο πανελλαδικες πρεμιερες.

Προκειται για το πολυαναμενομενο ανανεωμενο Renegade με τους downsized κινητηρες του, αλλα και το πανισχυρο -επισης ανανεωμενο- Wrangler. 


FORD

Η Ford εφερε στην Ελλαδα για την εκθεση Αυτοκινηση, την ολοκαινουρια Mustang Bullit, την αναβιωση της θρυλικης Mustang που πρωταγωνιστησε στο ιστορικο κυνηγητο της ταινιας Bullit. 


Στο περιπτερο της Ford, θα δεις επισης τη νεα γενια του Focus, αλλα και το Fiesta ST. 


ΜΙΝΙ

Στο περιπτερο της ΜΙΝΙ, διπλα απο αυτο της BMW, τα βλεμματα θα τραβηξει το… μελλον. 


Μαζι με τα υπολοιπα μοντελα της μαρκας, συνυπαρχει και το εντυπωσιακο Mini electric concept. 



SKODA

Το εντυπωσιακο περιπτερο της SKODA, σε περιοπτη θεση στην εισοδο της εκθεσης, καταλαμβανει συνολικη επιφανεια 425 τ.μ. και δινει μια πληρη εικονα της νεας εποχης της μαρκας. Παρεμπιπτοντως, στο περιπτερο της, υπαρχουν και τρια ποδηλατα Skoda! Αναλυτικα, θα εχεις τη δυνατοτητα να δεις απο κοντα τα παρακατω μοντελα:

•    FABIA MONTE CARLO 1.0 TSI 95HP
•    FABIA MONTE CARLO 1.0 TSI 110 HP DSG
•    FABIA COMBI STYLE 1.0 TSI 95HP
•    CITIGO STYLE 1.0 60HP GREEN TEC
•    KAROQ AMBITION 1.5 TSI ACT 150HP  
•    KAROQ STYLE 1.6 TDI 116HP DSG7
•    KODIAQ AMBITION 2.0 TDI 150HP DSG 4×2  
•    KODIAQ SCOUT 1.5 TSI ACT 150HP DSG 4×4  
•    OCTAVIA  STYLE 1.5 TSI ACT 150HP  
•    SUPERB STYLE 2.0 TDI 150HP DSG7  

SUBARU

Κρατωντας το ιδιο περιπτερο με την περσινη χρονια, η SUBARU κατεβαινει με τα δυο «φρεσκα» ακομα μοντελα της, τα Impreza και SUBARU XV, που πατανε πανω στη νεα πλατφορμα SGP (Subaru Global Platform).


 Επισης, το ανανεωμενο Forester ES 2018  οπως και το Outback 2.5i  που θα βρισκεται στην εκθεση. Ομως για εμας, που ειμαστε λατρεις της σπορ οδηγησης, το ενδιαφερον τραβηξε το αειθαλες και πανεμορφο SUBARU BRZ 2.0i RWD.

 

VOLVO ΒΕΛΜΑΡ

Στη φετινη «Αυτοκινηση EKO 2018», κανουν την πανελληνια πρεμιερα τους, το νεο Volvo V60,  αλλα και το Volvo XC40, που βραβευτηκε με τον πλεον καταξιωμενο τιτλο του Αυτοκινητου της Χρονιας 2018. Τα νεα μοντελα εχουν κυριαρχη θεση στο εντυπωσιακο περιπτερο της Volvo Βελμαρ, διπλα στα κορυφαια XC60 & XC90, σε εκδοσεις μαγνητιζουν το ενδιαφερον των επισκεπτων. Εμεις \”κολλησαμε\” με το θηριωδες XC90 T8, με τα δυο μοτερ και τις εξωφρενικες επιδοσεις.

Αυτο, ειναι ο λεβιες ταχυτητων του Volvo XC90 T8. Σαν κοσμημα, η κοσμημα;


Στο περιπτερο 19 της Volvo Βελμαρ το δυναμικο «παρων» δινουν:

•    V60 D4 Geartronic 190 hp Inscription
•    XC40 T3 1.5l 156hp MT6 Inscription
•    XC40 D4 AWD Geartronic 190 hp Momentum
•    XC90 T8 AWD PHEV Geartronic 390 hp Inscription  

 

ΚΙΑ

Στο περιπτερο της Kia εχεις τη δυνατοτητα να δεις απο κοντα για πρωτη φορα στην Ελλαδα το νεο υβριδικο  Niro HEV το  οποιο εφοδιαζεται με 2 κινητηρες – ενα βενζινοκινητηρα και ενα ηλεκτροκινητηρα. Ομως, αληθεια, οταν υπαρχει το εντυπωσιακο -πισωκινητο και παντοδυναμο!- Stinger που συνδυαζει  τον κλασικο σχεδιασμο Gran Turismo με ενα ευρυχωρο και προηγμενο σχεδιαστικα εσωτερικο, μπορεις να δεις κατι αλλο;
 

Συγκινηση για το… πρωτο καθισμα στο Kia Stinger. (Στη φωτο ο γραφων και μπροστα μια αγνωστη κυρια)

Δυναμικη ειναι και η εμφανιση των υπολοιπων μοντελων της μαρκας οπως: Το δημοφιλες μινι αυτοκινητο πολης Picanto  GT- Line, το δυναμικο και μοντερνο Rio GT Line, το ολοκαινουργο Kia Ceed  με τη δυναμικη του σχεδιαση, το Kia Stonic, το πιο εμπνευσμενο και πρωτοποριακο κομπακτ Crossover με στιλ SUV και  το  εντελως νεο κι  επιβλητικο Sportage  GT Line.

SEAT

Στο περιπτερο Νο12 της SEAT Τεχνοκαρ, ολα τα φωτα πεφτουν επανω στα νεα μοντελα SEAT Tarraco και CUPRA Ateca.

Παραλληλα, εχεις την δυνατοτητα να δουν και την υπολοιπη γκαμα της SEAT:
–    Το μικρο στυλατο αυτοκινητο πολης Mii by Cosmopolitan 1.0 60hp Style 5d
–    Tο δημοφιλες Ibiza στις εκδοσεις 1.0 TSI 115hp Style Plus και 1.0 TSI 115hp Xcellence Plus
–    Το crossover Arona στις εκδοσεις 1.0 TSI 115hp Style και 1.6 TDI 95hp Style
–    Το πολυταλαντο Leon στις εκδοσεις 2.0 TSI 290hp CUPRA DSG και 1.8 TSI 180hp FR Plus
–    Το εξελιγμενο SUV Ateca 1.0 TSI 115hp Style Ecomotive


MERCEDES-BENZ

Ντεμπουτο στο ελληνικο εδαφος, στο περιπτερο της Mercedes- Benz, κανουν η εντυπωσιακη G- Class, αλλα και η C- Class, που πλαισιωνονται απο τα υπολοιπα μοντελα της μαρκας.

 Ειδαμε για πρωτη φορα τη sedan εκδοση της A-Class, καθως και η εντυπωσιακη AMG GT4 Coupe. 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!