Ιδού το γρηγορότερο SUV του πλανήτη!


Ειναι -και επισημως- τρελοι αυτοι οι Αμερικανοι. Πρωτα, πηραν το Jeep Grand Cherokee και του πεταξαν κατω απο το καπο τον 6,2 λιτρων supercharged V-8 HEMI που γνωρισαμε στο Dodge Challenger Hellcat. Και επειδη σε καποιους δεν εφταναν οι 707 ιπποι, ο Hennesey πηρε το μοντελο αυτο που η Jeep εχει ονομασει Grand Cherokee Trackhawk και το πειραξε. Πολυ. Τοσο, ωστε να ειναι πλεον το γρηγοροτερο SUV του πλανητη. Και οχι μονο, αφου στο σπριντ παταει και τη Bugatti Chiron, μεταξυ πολλων αλλων supercars και hypercars.


Ετοιμασου να σου πεσει το σαγονι: Το Grand Cherokee Trackhawk, τωρα δεν εχει αντιπαλο. Αποδιδει 1.200 ιππους και 1.000 Nm ροπης στις 4.200 σ.α.λ., κανει το σπριντ στα 100 χ.α.ω. απο σταση σε μολις 2,3 δευτερολεπτα, τελικιαζει στα +320 χ.α.ω., κανει το 400αρι σε 9,66 δευτερολεπτα @233 χ.α.ω. Και τωρα, ονομαζεται Grand Cherokee Trackhawk HPE1200 Powered by Hennessey. Μεχρι να το πεις, εχει τελικιασει. Γι\’ αυτο, μπορεις να το αποκαλεις Hennessey Jeep Trackhawk. Η, απλα, τερας.


Ωμη δυναμη. Σε αυτο στοχευε εξ αρχης ο βελτιωτης. Γι\’ αυτο και οσοι αποκτησουν το ΗΡΕ1200, θα διαπιστωσουν οτι δεν εχει καμια απολυτως αλλαγη στο εσωτερικο και το εξωτερικο του. Κανενα αεροδυναμικο βοηθημα, καθολου καρμπον, τιποτα. Η, για την ακριβεια, ο Hennessey προσφερεται να τους βαλει καλυτερα (;) πατακια και ενα αριθμημενο ταμπελακι HPE1200. Εξωτερικα, θα μπει καπου ενα σημα \”HPE1200 Powered by Hennessey\”. Αυτο ηταν.


Ολη η δουλεια εχει γινει κατω απο το καπο. Ο Τεξανος βελτιωτης εχει προσθεσει μεταξυ αλλων εναν θηριωδη supercharger, εχει αναβαθμισει τα αλουμινενια πιστονια, εχει τοποθετησει αλλες κυλινδροκεφαλες, injectors υψηλης ροης, αλλους εκκεντροφορους, νεο throttle body, νεα εισαγωγη, καταλυτες υψηλης ροης και νεα εξατμιση, μαζι με software. Με αυτα και πολλα ακομα, κερδισε 493 ιππους και μπολικη ροπη.  


Το HPE1200 παταει πανω σε 20αρια Nitto drag radials, ενω διαθετει και kill switch για να μεταφερει την κινηση αποκλειστικα πισω και να κανεις το burnout σου χωρις πολλες στεναχωριες. \”Η ομαδα μας\”, λεει ο John Hennessey, \”πραγματικα απολαμβανει να δοκιμαζει τα ορια της και να ανακαλυπτει τι ειναι δυνατο με τα αυτοκινητα που φτιαχνουμε. Καποιοι ισως πουν οτι ισως δεν εχει νοημα να φτιαξεις ενα SUV γρηγοροτερο σχεδον απο καθε supercar και hypercar στην αγορα σημερα. Απανταω οτι αυτο ειναι ακριβως το νοημα. Και επειδη μπορουμε. Ευτυχως, εχουμε πολλους πελατες που μοιραζονται το ιδιο παθος με εμας\”. 

Δυστυχως, ο οικος θα φτιαξει μολις 24 τετοια κτηνη και θα κοστιζουν 86.000 δολαρια περισσοτερα απο το \”κανονικο\” Trackhawk των 707 ιππων, δηλαδη 179.000 δολαρια. Δεν ειναι και πολλα, για ενα κτηνος που παταει μια LaFerrari, ε; 

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!