Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάρια


Για καποιους, το Honda Civic Type-R ειναι ανεκτιμητο, επειδη ειναι το γρηγοροτερο προσθιοκινητο που γυρισε το Nurburgring. Για καποιους αλλους, οχι. Οπως και να χει, το συγκεκριμενο Type-R, βαμμενο στο εθνικο μας χρωμα, το \”Aegean Blue\”, ειναι ιστορικο. Τοσο ιστορικο, που πωλειται για 200.000 δολαρια στην δημοπρασια του Bring A Trailer, στις 6 Ιουλιου, στις ΗΠΑ.




Το συγκεκριμενο, ειναι το παραδειγμα παραγωγης και εχει αριθμο πλαισιου R00001. Και, ως ειθισται με μοντελα που εχουν τον αριθμο 1, η Honda το εβγαλε σε δημοπρασια για φιλανθρωπικους σκοπους. Γιατι ομως το συγκεκριμενο ειναι τοσο ακριβο;
Η απαντηση κρυβεται στην… αμερικανια. Το συγκεκριμενο, ειναι το πρωτο Honda Civic Type-R που εισαγεται επισημα απο την ιαπωνικη εταιρεια στις Ηνωμενες Πολιτειες. Γιατι, για εμας στην Ευρωπη μπορει να ειναι \”συνηθισμενο\”, για τους Αμερικανους, το Type-R δεν ειναι και τοσο. Ηταν, οπως λεει και ο αντιπροεδρος της Honda USA, Jeff Conrad, \”το απαγορευμενο φρουτο\”.
Εχουμε και λεμε λοιπον: Το συγκεκριμενο Type-R ειναι το πρωτο που εισαγεται επισημα στις ΗΠΑ, το ισχυροτερο Honda παραγωγης που ειδαν ποτε οι Αμερικανοι, εχει το νουμερο R00001 στο σασι του και ειναι το πρωτο νεο αυτοκινητο που βγαινει σε δημοπρασια απο τον οικο Bring A Trailer.
Πριν αρχισεις να σχολιαζεις περι \”υπερβολικων ποσων\” και αλλα τετοια, να σου επισημανουμε οτι το ποσο απο την πωληση αυτου του διλιτρου turbo Honda με τους 306 ιππους, θα παει σε πολυ καλο σκοπο: Στο αμερικανικο Παιδιατρικο ιδρυμα για τη στηριξη παιδιων με καρκινο στον εγκεφαλου, το Pediatric Brain Tumor Foundation.
Αν ενδιαφερεσαι να κανεις προσφορα για αυτο το Honda, μπορεις σε αυτο το link

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!