Και τώρα, πρόστιμα για τέλη και ΚΤΕΟ!


Το κυνηγι για την \”τακτοποιηση\” των ιδιοκτητων αυτοκινητων, μολις αρχισε με την αποστολη 1,1 εκατομμυριου ειδοποιητηριων και προστιμων για ανασφαλιστα. Και, παρα το χαος που προκληθηκε με τη σωρεια αποστολης προστιμων σε… λαθος ανθρωπους, ο στοχος, που ειναι η εισπραξη περιπου 200 εκατ. ευρω επιτυγχανεται και ετσι, η κυβερνηση προχωρα στην επομενη φαση του \”κυνηγιου\”.


Αφορα τον εντοπισμο των ιδιοκτητων αυτοκινητων και μοτοσικλετων τα οποια εχουν απληρωτα τελη παρελθοντων ετων και δεν εχουν περασει ΚΤΕΟ. Ηδη, οι ελληνικες Αρχες, εχουν στειλει -πριν απο τα ραβασακια για τα ανασφαλιστα- προστιμα μεσω του Taxis σε 93.000 ιδιοκτητες ΙΧ που εντοπιστηκαν να εχουν απληρωτα τελη κυκλοφοριας παρελθοντων ετων, αλλα πηγες του ΥΠΟΙΚ αναφερουν οτι υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες ακομα, στους οποιους θα αποσταλλουν τα σχετικα ειδοποιητηρια. Αυτη, εκτιμαται οτι ειναι μια σχετικα \”απλη\” διαδικασια για να γινει μεσω του αυτοματοποιημενου συστηματος του Taxis.

Ομως, επομενος μεγαλος στοχος ειναι ο εντοπισμος των αυτοκινητων και μοτοσικλετων που δεν εχουν περασει ΚΤΕΟ.  Πληροφοριες του Topspeed.gr αναφερουν οτι στο ΥΠΟΙΚ επικρατει οργιο εργασιων προκειμενου να επιτευχθει η λειτουργια του συστηματος για να αρχισει το συντομοτερο δυνατο η αποστολη των ειδοποιητηριων στα ανελεγκτα αυτοκινητα. Στοχος ειναι η αποστολη να ξεκινησει πριν απο τον Σεπτεμβριο.
Βεβαια, υπαρχουν και… διαδικαστικα (ητοι γραφειοκρατικα) προβληματα. Γιατι, απαραιτητη προϋποθεση για τον εντοπισμο των παραπανω παραβατων ειναι η διασυνδεση της βασης δεδομενων του Υπουργειου Μεταφορων (με στοιχεια ελεγχων ΚΤΕΟ) με την αντιστοιχη του Υπουργειου Οικονομικων, η οποια περιλαμβανει τα ακριβη στοιχεια ιδιοκτησιας και καταβολης τελων κυκλοφοριας των οχηματων. Και επειτα, η διασυνδεση με τις εταιρειες ΚΤΕΟ. Το προβημα ειναι, οτι, παρα το γεγονος οτι εχει ψηφιστει σχετικος νομος απο τον Αυγουστο του 2015, δεν εχει υπογραφει η σχετικη ΚΥΑ με ευθυνη του ΥΠΟΙΚ για \”γραφειοκρατικους λογους\”.
Σε ο,τι αφορα τους αριθμους τωρα, εκτιμαται οτι περιπου 1,2 εκατομμυρια αυτοκινητα δεν εχουν περασει ΚΤΕΟ, καθως και το 80% του κυκλοφορουντος στολου μοτοσικλετων. Περιπου 50.000 ιδιοκτητες ΙΧ (πλεον των 93.000 παραπανω) εχουν εντοπιστει προς το παρον να εχουν απληρωτα τελη παρελθοντων ετων. Οπως και να χει, η κυβερνηση εχει αποφασισει ο ηλεκτρονικος ελεγχος να γινεται δυο φορες το χρονο, καθε Σεπτεμβριο και καθε Φεβρουαριο. Παροτι περισσοτερες πληροφοριες δεν υπαρχουν, πηγες απο το ΥΠΟΙΚ επισημαινουν οτι το προστιμο για το ΚΤΕΟ θα φτανει τα 250 ευρω, ενω σε ο,τι αφορα τα τελη, πιθανολογειται πως οι ιδιοκτητες θα κληθουν να πληρωσουν τα τελη που χρωστουν, μαζι με την προσαυξηση τους (διπλασιασμος του ποσου).

Αφήστε μια απάντηση

Κορυφή
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!